Galatasaray, Kayserispor'u 6-0 mağlup etti

Eklenme Tarihi: 14.04.2023 - 22:43 , Son Güncellenme: 14.04.2023- 22:47

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldi, Sarı-Kırmızılı iki takımın mücadelesinde Galatasaray gol şov yaptı. Icardi'nin 3 gol attığı ilk yarıyı 4-0 önde tamamlayan Galatasaray, 2. yarıyı 10 kişi oynayan Kayseri'ye yarım düzine gol attı. Okan Buruk'un takımının iç saha galibiyet serisi 10 maça, zirvede puan farkı 9'a çıktı.

Galatasaray, Kayserispor’u 6-0 mağlup etti
Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde lider Galatasaray, Yukatel Kayserispor'u konuk etti. Maçın ilk dakikasından itibaren baskılı bir oyunla başlayan Cimbom skoru rahat bularak farka gitti. Sarı-kırmızılılar karşılaşmayı 6-0 kazandı.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 18, 42'de penaltı ve 45+12'de Mauro Icardi, 24. dakikada Milot Rashica, 59. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 71. dakikada Nicolo Zaniolo attı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 66'ya yükselterek maç fazlasıyla Fenerbahçe ile olan puan farkını tekrar 9'a yükseltti. 3 maç aradan sonra mağlup olan Kayserispor ise 44 puanda kaldı.
GALATASARAY'DA 4 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Yukatel Kayserispor'u konuk eden Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de 4 değişiklikle sahada yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımın Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir ile oynadığı maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Fredrik Midtsjö ve Nicolo Zaniolo yedeğe çekildi.

Teknik direktör Okan Buruk, Yukatel Kayserispor maçında bu futbolcuların yerlerine Victor Nelsson, Samuel Adekugbe, Sergio Oliveira ve Milot Rashica'ya formayı verdi.

Galatasaray, maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson, Samuel Adekugbe, Lucas Torreira, Sergio Oliveria, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Fredrik Midtsjö ve Nicolo Zaniolo'nun yanı sıra Okan Kocuk, Leo Dubois, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata oturdu.

ABDÜLKEREM DÖNDÜ
Galatasaray'da sakatlığı geçen savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, Yukatel Kayserispor maçına ilk 11'de başladı.

Medipol Başakşehir maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle arka adalesinde zorlanma tespit edilen Abdülkerim Bardakcı, tedavisinin tamamlanmasıyla Yukatel Kayserispor maçında ilk 11'deki yerini aldı.

Galatasaray'da Mathias Ross, Emre Taşdemir, Emin Bayram ve Yusuf Demir ise maçın kadrosuna alınmadı.

İSTANBUL'DA SON 10 MAÇI GALATASARAY KAZANDI
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de sahasında oynadığı son 9 maçtan galibiyetle ayrılmıştı. Galatasaray bugünkü galibiyetle bu rakamı 10'a yükseltti.

Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda Beşiktaş, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Atakaş Hatayspor, Fraport TAV Antalyaspor, HangiKredi Ümraniyespor, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Adana Demirspor'u mağlup etmişti.

Kaynak: