Son Dakika Haberler

Fenerbahçe seriyi 12 maça çıkardı, 14 sezon sonra ligde ilki başardı

Eklenme Tarihi: 25.09.2023 - 13:16

Fenerbahçe, Süper Lig’in 6’ncı haftasında Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek ligde 5’te 5, bu sezon oynadığı resmi maçlarda ise 12’de 12 yaptı.

Fenerbahçe seriyi 12 maça çıkardı, 14 sezon sonra ligde ilki başardı
Fenerbahçe, Süper Lig’in 6’ncı haftasında Alanyaspor’a konuk oldu. Sarı-lacivertli ekip, 43’üncü dakikada İrfan Can Kahveci’nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak ligde 5’te 5 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Ligde bir maçı eksik olan sarı-lacivertli ekip, bu sezon oynadığı 12’nci resmi maçtan da galip ayrılarak önemli bir seri yakaladı.

LİGDE 14 SEZON SONRA BİR İLK

Fenerbahçe, Alanyaspor galibiyetinin ardından ligde oynadığı 5’inci maçtan da galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetin ardından lige 14 yıl sonra 5’te 5 yaparak başladı. Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantep FK’yı sahasında 2-1, Samsunspor’u deplasmanda 2-0, MKE Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0, Antalyaspor’u sahasında 3-2 yenmeyi başarmıştı.  

Fenerbahçe, daha önce 2009/2010 sezonunda teknik direktör Christoph Daum yönetiminde lige 8’de 8 yaparak başlamıştı. O sezon ilk mağlubiyetini 9’uncu haftada Gaziantepspor deplasmanda 2-1’lik skorla alan sarı-lacivertliler, sezonu 74 puanla Bursaspor’un 1 puan gerisinde 2’nci sırada tamamlamıştı.

İRFAN CAN KAHVECİ’DEN DAHA SEZON BAŞINDA 10 GOLE DİREKT ETKİ
Sarı-lacivertli ekibe Alanyaspor deplasmanında galibiyeti getiren golü kaydeden İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe formasıyla en formda günlerini yaşıyor. 28 yaşındaki oyuncu, sezon başında olmasına rağmen şimdiden 10 gole direkt etki etmiş durumda. Süper Lig’de bu sezon 2 gol atıp 2 asist yapan Kahveci, Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde ise 6 maçta 4 gol 2 asistle oynadı. Şu ana kadar çıktığı 12 resmi maçta toplamda 6 gol atıp 4 asist yapan tecrübeli oyuncu, bu alanda en iyi sezon istatistiğini geride bırakmak üzere. Fenerbahçe ile geçirdiği ilk tam sezon olan 2021/2022 sezonunda 4 gol atıp 7 asist yapan 28 yaşındaki oyuncu, 2022/2023 sezonunda ise 7 gol 4 asistlik performans sergileyerek 11 gole direkt etki etmişti.

FRED ORTA SAHAYI DOMİNE ETTİ
Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde Manchester United’tan kadrosuna kattığı Fred, sarı-lacivertli formaya günden güne daha fazla adapte oluyor. Avrupa Konferans Ligi’nde Nordsjaelland’a karşı oynanan karşılaşmada 2 asist yaparak sahanın yıldızlarından birisi olan Brezilyalı oyuncu, Alanyaspor karşılaşmasında da hem ofansif hem defansif anlamda orta sahada başarılı bir performansa imza attı. Futbol veri karşılaştırma platformu Comparisonator’un verilerine göre Fred, bu hafta Süper Lig’de orta saha oyuncuları arasında en fazla kilit pas atan, rakip yarı sahada en fazla başarılı pas yapan, en fazla şut pası veren oyuncu durumunda. Brezilyalı oyuncu, başarılı atak aksiyonları ve isabetli şut kategorilerinde ise 2’nci sırada kendisine yer buldu.

DJIKU, FENERBAHÇE KARİYERİNDEKİ EN İYİ MAÇINI ÇIKARDI
Fenerbahçe’ye bedelsiz olarak yaz transfer döneminde katılan Alexander Djiku, Alanyaspor karşısında sergilediği performansla göz doldurdu. Savunmada yaptığı kritik hamleler ve kafa toplarındaki etkinliği ile dikkat çeken Djiku’nun performansı istatistiklere de yansıdı. 7 hava topu kazanıp bu alanda yüzde 100’lük bir oran yakalayan Ganalı savunmacı, 9 isabetli uzun top atarken, 5 pas arası, 1 top çalma istatistikleri de yakalayarak karşılaşmanın en iyileri arasında yer aldı.

LİGDE 12 KASIM'A KADAR İSTANBUL DIŞINA ÇIKMAYACAK
Fenerbahçe, Süper Lig'de 1'i erteleme olmak üzere oynayacağı sıradaki 6 maçta İstanbul dışına çıkmayacak. Sarı-lacivertli ekip, ilk olarak 28 Eylül Perşembe günü erteleme maçında Başakşehir'i konuk edecek. Fenerbahçe, Süper Lig'de 7 ile 11'inci haftalar arasında sırasıyla Çaykur Rizespor, Kasımpaşa (D), Hatayspor, Pendikspor (D), Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli ekip, ligin 12'nci haftasında 12 Kasım Pazar günü deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: DHA

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”