Can Sevim: Kalan maçlar hep final maçı

Eklenme Tarihi: 07.04.2023 - 15:44 , Son Güncellenme: 07.04.2023- 15:45

Konyaspor basketbol takımının koçu Can Sevim, ligin 24. haftasında oynanacak Darüşşafa maçı öncesinde konuştu. Zorlu bir periyotta olduklarını vurgulayan Sevim, kalan tüm maçların final niteliğinde olduğunu söyledi

Can Sevim: Kalan maçlar hep final maçı
Basketbol Süper Lig’de mücadele eden Konyaspor’un koçu Can Sevim, ligin 24. haftasında oynanacak Darüşşafaka maçı öncesinde konuştu. Sevim 7 maç kaldığını ve bu maçların tamamının final niteliği taşıdığını söyledi. 

“Maç seçme lüksümüz yok”
Can Sevim, “7 maçımız kaldı ve hepsi bizim final maçı. Bu bilinçle oynama zorunluluğumuz var. Maç seçme lüksümüz yok. Darüşşafaka maçı da bu süreçte oynayacağımız en zorlu maçlardan birisi olacak. Hem savunma hem de hücumda çok sert oynayan bir rakip. Çok fiziksel bir oyun yapıları var. Buna aynı şekilde karşılık vermeliyiz. Özellikle savunmada bu fiziksel oyuna, temaslı oynarsak ve ancak Darüşşafaka düzeyinde sertlik yaparsak kazanma şansımız olur. Bu şekilde oynamak zorundayız” dedi.

"Savunma için uygun değiliz" 
Sevim, “Takımın durumun farkındaydım ve sezon içinde de maçları izleme şansım olmuştu. Bir anda her şeyi değiştirmek kolay olmuyor. Elimizden geleni yapıyoruz ama daha istekli olmak zorundayız. Savunma ve hücumda yaptığımız işlerin geçmişe oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum ama kesinlikle istek ve arzu olarak daha fazlasını koymalıyız. Bunu da yapmak zorundayız, başka yolu yok” diye konuştu.

“2 galibiyet de ligde tutabilir”
Can Sevim, takımın ligde kalma durumuyla ilgili olarak da, “Matematiksel olarak 2 galibiyet de ligde tutabilir. Rakiplerin kaç maç kazanacağıyla doğrudan orantılı bu. Yaptığımız hesaplara bakacak olursak en azından 4 galibiyet almalıyız. 2 galibiyet tutabileceği gibi, 4 galibiyet de tutamayabilir” ifadelerini kullandı

Kaynak: