“Bu stadyum artık doldurulsun”

Eklenme Tarihi: 22.07.2022 - 18:07

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Teknik Direktör İlhan Palut, Yardımcı Antrenör Osman Demir ve oyuncu Soner Dikmen, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda oynanan BATE Borisov maçının ardından KONTV’ye özel açıklamalarda bulundu.

“Bu stadyum artık doldurulsun”
 Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda BATE Borisov ile karşılaştı. Zorlu karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Anadolu Kartalı, rövanş öncesinde büyük bir avantaj yakaladı. Maçın ardından konuşan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “İyi bir avantaj elde ettik. Ama taraftarlarımızın artık stadyumu doldurması gerekiyor” dedi.

“Kombine satışlarımız iyi gitmiyor”
Başkan Fatih Özgökçen, “Tur ateşini yaktık diyemeyiz. Çünkü ikinci maç var. Futbolda her şey olabilir. Bu 42 bin kişilik stadyum artık doldurulsun. Takımımızdaki arkadaşlarımız çok çalışıyor ve herkesin alkışladığı bir takım haline geliyor. Seyircilerimizin bu stadı doldurması lazım. Kombine satışlarımız istediğimiz seviyede gitmiyor. İnşallah bilet satışlarıyla bu telafi edilir. Her ne kadar ikinci maç olsa da, bugün büyük bir avantaj elde ettik” ifadelerini kullandı.

“Transfer olabilir”
Başkan Özgökçen, transfer konusuyla ilgili olarak da, “Yapılabilecek transferler olabilir. Transfer dönemi resmi olarak sonuçlanıncaya kadar transfer olabilir. Fırsat transferi olur, forvet transferi olur… Adını ne koyarsınız bilemiyorum ama devam edecek tabi. Takımı daha güçlendirmek, alternatifli kadro kurabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.  

“Karakterli bir takımım var” 
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise “Çok karakterli bir takımımız ve oyuncu grubumuz var” dedi.

Transfer sürecini değerlendiren Palut, “Transfer dinamik bir süreç. Çok karakterli, iyi bir takımım var. Onların hepsine saygı duyuyorum. Benim sadece konsantrasyonum mevcut. Oyuncularımı en formdaki haline nasıl getirebilirim? Bunlardan en yüksek verimi nasıl alabilirim? Ben bunun çalışmalarını yapıyorum. Yönetimimizin tabi ki çalışmaları olabilir. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse de gelen oyuncularla da aynı mantıkla en yüksek verimi almaya çalışacağız. Çok fazla transfer konuşuluyor ve bu oyuncuların mevkilerinde oynayan oyuncularımın motivasyonu benim açımdan çok değerli. Transfer yapılmaz mı? Yapılır. Yönetimimiz çalışıyor mu? Evet çalışıyor. Ama ben mevcut oyuncuların da hak ettiği saygıyı görmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Ciddiyeti bozmadan hazırlandık”
Palut, “Maçtan önce zor bir karşılaşma olacağını düşünüyordum. Ama oyuncuların performansıyla bunu bir şekilde bertaraf edip çok güzel bir skor aldık. Çok ciddi olmalıyız. Ciddi hazırlanmaya devam etmeliyiz. İnşallah ikinci maçta da iyi bir oyun, iyi bir skorla, taraftarımızın önünde turu geçmek istiyoruz” dedi.

Avrupa’da ilk maç heyecanı
Kariyerinde ilk kez Avrupa macerasına çıkan Palut, konuyla ilgili olarak da, “Farklı bir heyecan Avrupa mecrası. Güzel bir deneyim oldu. Çok şükür iyi bir başlangıç yaptık. Rakibin ritim avantajına karşı bizim de oturmuş bir oyun ezberimiz var. Bir sistemimiz var ve bunu birçok kez uygulamayı başardık. BATE Borisov maçı da onlardan bir tanesiydi. Takımımdan bu oyunu bekliyordum. Ama belki bunun 1-2 belki 3-4 maç sonra net bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyordum. Bugün için ufak tefek endişelerim vardı ama oyuncularım sahaya koydukları karakterle buna mahal vermedi” ifadelerini kullandı. 

“BATE’yi ezberledik”
Konyaspor Yardımcı Antrenörü Osman Demir de KONTV mikrofonlarına yaptığı özel açıklamasında, “BATE Borisov kurası çekildiğinden beri çok çalışıyoruz, BATE’yi ezberledik. Bizim için zor bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü ligi devam eden, ritimli bir takım vardı karşımızda. Ama çok iyi hazırlandık, çok iyi çalıştık. Daha tur bitmedi. Önümüzdeki hafta rövanş maçı var. İnşallah rövanş maçında taraftarımızla birlikte kazasız, belasız bir şekilde diğer tura adımızı yazdırmak istiyoruz” dedi. 

“Oyunun hakimi bizdik”
Konyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Soner Dikmen, 3-0’lık net bir skorla kazanılan BATE Borisov maçını değerlendirdi. Dikmen, “Oyunun hakimi bizdik. Güzel bir galibiyet aldık ama 11’e 10 oynamak biraz planlarımızı bozdu. Özverili, gayretli bir şekilde oynadık ve net bir galibiyet aldık. Bu sadece 1 galibiyet. Turu geçtik hesapları yapmıyoruz. Sonuçta oynanmamış 1 var daha var. Bu maç seyircisiz oynandı, ikinci maçta tarafımızın stadı doldurmasını bekliyoruz. Bu galibiyeti de onlara armağan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

(Haber: Mustafa Durmuş - Hasan Yıldırım) 

Kaynak: