Son Dakika Haberler

BSL’de ligden düşme kalkıyor mu?

Eklenme Tarihi: 21.02.2023 - 12:46

Basketbol Süper Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirildi.

BSL’de ligden düşme kalkıyor mu?
Konuyla ilgili olarak Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Basketbol Süper Ligi Lig Kurulu Toplantısı’na başkan Hidayet Türkoğlu’nun yanı sıra TBF Yönetim Kurulu üyeleri, TBF yöneticileri ve Basketbol Süper Ligi’nde yer alan takımların başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonunun takvimi ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, gündeme ilişkin konular da ele alındı. Gündemin en önemli konusundan birisi de ligden düşmenin bu sezon için kaldırılıp kaldırılmayacağı oldu. Kulüplerin büyük bir kısmı ligden düşmenin kaldırılması görüşünde ortak paydada buluştu. Konuyla ilgili son kararın en kısa zamanda verilmesi bekleniyor.

Konyaspor’un durumu ne?
Geride kalan sezon şampiyon olarak Basketbol Süper Lig’e yükselen Konyaspor, sezona fırtına gibi bir başlangıç yapsa da sonunu getiremedi. Yeşil-beyazlılar ligin ilk 14 haftalık periyodunda elde ettiği 6 galibiyet ve 12 mağlubiyetle 14. sırada kendisine yer buldu. (Mustafa Durmuş)

Kaynak: