Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, yönetim kuruluyla birlikte Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez programı olan Spor Gündemi'ne konuk oldu. Başkan Korkmaz gündemi meşgul eden yabancı oyuncu cezasına da açıklık getirirken; Konya milletvekili Mehmet Baykan’a da teşekkür etti
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ve yönetim kurulu, Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez programı olan Spor Gündemi’nin konuğu oldu. Başkan Korkmaz gündemi meşgul eden TFF’den alınan cezaya açıklık getirdi.
TFF’nin verdiği bu ceza ne anlama geliyor?
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, öncelikli olarak TFF’den alınan cezanın tam olarak açılımını gerçekleştirdi. “Konyaspor’ung 26 oyuncu tescil etme hakkın vardı” diyen Korkmaz; “Bu rakamda bir düşüşe gidildi. 23’e düşürüldü. Ama orada da 14 tane yerli oyuncuyu tescil etmek zorundayız. Haliyle 9 yabancı olması gerekiyor. Bize gelen ceza aslında açılım olarak böyle” dedi.
“Sözleşmesi devam eden 10 yabancı oyuncumuz var”
Başkan Korkmaz, “Şu an takım içinde sözleşmesi devam eden 10 tane yabancı oyuncumuz var. Orada elimiz darlaşıyor. Geçmiş dönemlerde bu tarz cezalar ertelendi mi diye biz zaten görüşmelerimizi başladık. Gerekli araştırmaları ve görüşmeleri yaptık. Bizimle aynı durumda olan 6-7 tane kulüp daha var. Bu da cezanın kaldırılabileceği ya da ertelenebileceğine dair olumlu bir ortam oldu bizde” diye konuştu.
“Euro 2024’ten önce sonuçlandırmak istiyoruz”
Korkmaz; “Cezanın durumuyla ilgili görüşmelere başladık. Çünkü önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Hızlı hareket etmeliyiz. Türkiye Futbol Federasyonu turnuva boyunca orada olmaya gayret edecek. Dönüşünde de bir seçim süreci olacak. Bu seçim sürecinden önce bu cezayı kaldırtmak istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
“Mehmet Baykan ile görüşeceğiz”
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, “Milletvekilimiz Mehmet Baykan ile görüşmeler yapıyoruz. Hızlıca bunu nasıl kaldırabiliriz ya da nasıl erteleyebiliriz onun yoluna bakacağız. Yoksa bizi gerçekten çok zor durumda bırakacak. Tüm milletvekillerimiz sağ olsun ne zaman ihtiyacımız zaman olsa gelip alanlarında bize destek oldu. İhtiyaç duyduğunu hangisini arasak kendi branşlarıyla ilgili bizlere yardımcı oldular. Mehmet Baykan’ın da tecrübesi çok fazla. Ankara’daki çevresi güçlü. Bizlerden daha iyi bir şekilde prosedürlere hakim. Hiç uzaklaşmamış oralardan. En azından çözüm yolu bulma ve çözüm üretimi adına bize öncelik ve abilik yaptı. Tabii ki onun yeri biraz daha ön planda” dedi. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Kadro basarimi güzel klup
Kulübü batırmışsınız. Yabancı 9 olsa ne yazar 12 olsa ne yazar. Zaten transfer tahtanız kapalı. TS sayesinde ligde kaldınız. Ankaragücü nün yerine sizin düşmeniz lazımdı
Konyalı Yazmışsın Bence sen Konyalı değilsin ben şahsen inanmıyorum sizin Konyalı olduğunuza sebep ne niye düşsün ki size ne zararı var
KONYASPOR DÜŞÜNCE KINA YAKARDIN HERHALDE
Sen Konyalı olamazsın.Puan durumuna bak.Bu takım Kasımpaşayı yendi, Ankaragücünü yendi.Onun sayesinde bunun sayesinde geçin bunları.Konyaspor ligde kaldı mı kaldı.
Konya spor bu hale düşmüşse bunun tek sebebi siyasetçiler futbola siyaset sokman değilse onların yüzünden takım küme düşecek.
Başkan mehmet baykan dan konyaspor a fayda gelmez
Yabancı futbolcu, zorunlu kısıtlaması, kulüplerimize ceza değil, ödül olacaktır❗
Başkanim m baykan dan bir hayır gelmez hıı der geçer gider boşuna zaman harcamayin zaman kaybetmeden iç işleri bakanımız sn Ali Yerlikaya ile temas saglayin daha etkili olur
Yorum Yap
Muğla'da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı
Doğu Ekspresi Kars'tan ilk seferine çıktı
Engelli iki çocuğunu öldürüp, kendi hayatına son verdi
Husumetlilerin kavgasında kan aktı! 2 ölü
Enflasyon düzeltmesi, KOBİ'ler ve meslek mensuplarından gelen talep üzerine ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
32 kişiye mezar olmuştu: 5 kişiye hapis cezası
Ömer Atiker: "Sezon sonu borç tahminini 2 milyar 400 milyon TL olarak öngörüyoruz"
Konya'da ocakta unutulan yemek yangına neden oldu
Konya'ya 60 milyon liralık spor malzemesi dağıtıldı
Yüzyıllardır sürüyor: Konya’da şivlilik geleneği büyük coşkuyla başladı
NASA yeniden Ay'a gidecek
Haber Ara