Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Haziran ayında İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan Özel Sporcular Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’nın antrenmanını ziyaret ederek milli oyuncularla bir araya geldi. Milli Takımın daha önce de Konya’da kamp yaptığını belirten Başkan Altay, “Konya onlara uğurlu geldi, inşallah İtalya’da da başarılı olacaklarına inanıyoruz. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.
Özel Sporcular Down Sendromlular Futsal Milli Takımı, 15-21 Haziran’da İtalya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na Konya’da kamp yaparak hazırlanıyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’nın hazırlık yaptığı Selçuk Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’ndaki antrenmanını ziyaret ederek özel sporcularla bir araya geldi.
BAŞKAN ALTAY MİLLİ SPORCULARA BAŞARILAR DİLEDİ
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, Konya’nın çok kıymetli misafirlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Çocuklar zaten Konya’ya alışkınlar. Daha önce de burada kamp yapmışlardı. Konya onlara uğurlu geldi. İnşallah İtalya’da da başarılı olacaklarına inanıyoruz. Burada en büyük emeklerden birisi de Özel Sporcular Federasyonu’na ait. Ben onlara da iş birliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca 21 Haziran’da finale kalırlarsa çocuklarımıza İtalya’ya gelme sözü verdik. Umuyorum ki finale kalacaklar, başarılı olacaklar. Hepsinin gözlerinde ve yüreklerinde bayrağımızı göndere çekmekle ilgili bir heyecan var. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.
MİLLİ SPORCULARIN TEKRAR ŞAMPİYON OLACAKLARINA İNANCI TAM
Milli sporculardan takım kaptanı Birkan Dikici de, 2017’de kurulan Futsal Milli Takımının 2018’de Avrupa üçüncüsü, 2020’de ve 2021’de Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlattı.
Haziran ayındaki şampiyonaya Konya’da hazırlandıklarını kaydeden Dikici, “Konya’yı çok seviyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize çok emeği geçti. Buradaki çalışmalarımız son hız devam ediyor. Nasipse üçüncü kez Avrupa Şampiyonuluğunu kazanmayı çok istiyoruz. Kupayı Sayın Cumhurbaşkanımıza götürmeyi çok istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.
İkinci kaptanlardan Resul Orakçı ise, “Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanıyoruz. İtalya’ya buradan gideceğiz inşallah. Hedefimiz kupayı almak. Hocamız sağolsun bizi hazırlıyor. Konya’yı çok seviyoruz. İyi ki varsınız. Hedefimiz Haziran ayındaki şampiyonada kupayı almak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Bülten
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yürekleri kocaman özel insanlar mevlam yolunuzu ve bahtınızı açık etsin
Yorum Yap
Muğla'da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı
Doğu Ekspresi Kars'tan ilk seferine çıktı
Engelli iki çocuğunu öldürüp, kendi hayatına son verdi
Husumetlilerin kavgasında kan aktı! 2 ölü
Enflasyon düzeltmesi, KOBİ'ler ve meslek mensuplarından gelen talep üzerine ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
32 kişiye mezar olmuştu: 5 kişiye hapis cezası
Ömer Atiker: "Sezon sonu borç tahminini 2 milyar 400 milyon TL olarak öngörüyoruz"
Konya'da ocakta unutulan yemek yangına neden oldu
Konya'ya 60 milyon liralık spor malzemesi dağıtıldı
Yüzyıllardır sürüyor: Konya’da şivlilik geleneği büyük coşkuyla başladı
NASA yeniden Ay'a gidecek