Son Dakika Haberler

Anadolu Kartalı seri için sahada!

Eklenme Tarihi: 16.09.2022 - 10:57

Süper Lig’de haftaya 14 puanla liderlik koltuğunda giren Konyaspor, 7. hafta müsabakasında bu akşam; 13 puanla en yakın takipçilerinden olan Galatasaray’a konuk olacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Kayseri bölgesi hakemlerinden Abdülkadir Bitigen yönetecek.

Anadolu Kartalı seri için sahada!
Konyaspor, Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray’a konuk olacak. Ligde çıktığı son 4 maçın tamamını kazanan ve galibiyet serisi oluşturan yeşil-beyazlılar, haftaya 14 puanla liderlik koltuğunda girdi. Anadolu Kartalı, 13 puanla 5. sırada yer alan ve en yakın takipçilerinden olan Galatasaray karşısında puan ya da puanlar almak istiyor. Galatasaray ile Konyaspor arasında, bu akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak zorlu karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak.
Düdük Bitigen’de
 
Galatasaray ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Kayseri bölgesi hakemlerinden Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narinç ve Hakan Yemişken üstlenecek. Neslihan Muratdağı ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak.
Her iki takımda da tek eksik var
 
Galatasaray ile Konyaspor arasında oynanacak zorlu müsabaka öncesinde, her iki takımda da eksik oyuncular bulunuyor. Ev sahibi Galatasaray’da sakatlığı bulunan orta saha oyuncusu Juan Mata bu maçta forma giyemeyecek. Konuk Konyaspor’da ise sakatlığı devam eden Amilton’un yanı sıra maç eksikliği bulunan Oğulcan Ülgün’ün de bu maçta görev alması beklenmiyor. 
 
Galatasaray muhtemel 11’i
 
Teknik direktör Okan Buruk ile birlikte 4-2-3-1 sisteminde mücadele eden Galatasaray’ın, Konyaspor maçında da yine aynı sistemle sahada yer alması bekleniyor. Sarı-kırmızılıların kalesinde Fernando Muslera, sağ bekte Sacha Boey, stoper tandeminde Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı, sol bekte Patrick van Aanholt, orta ikilide Sergio Oliveira, Lucas Torreira, sağ kanatta Yunus Akgün, forvet arkasında Dries Mertens, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu ve forvette ise Bafetimbi Gomis’in forma giymesi bekleniyor.
Konyaspor’un muhtemel 11’i
 
Teknik direktör İlhan Palut ile birlikte 4-2-3-1 sistemiyle mücadele eden Konyaspor’un, yine bu sistemle sahada yer alması bekleniyor. Yeşil-beyazlıların kalesini Boşnak eldiven İbrahim Sehic’in koruması bekleniyor. Savunma 4’lüsünde Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo ve Guilherme Sitya’nın forma giymesi öngörülüyor. Hemen önlerinde yer alan ikili orta sahada Soner Dikmen ve Amir Hadziahmetovic, sol kanatta Robert Muric, sol kanatta Zymer Bytyqi, forvet arkasında Endri Çekiçi ve forvette ise Muhammet Demir’in forma giymesi bekleniyor.
 
Konyaspor ile Galatasaray, 43. randevuda
 
Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig nezdinde 43. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce Süper Lig bünyesince oynanan 42 maçın 4’ünü Konyaspor, 30’unu ise Galatasaray kazanırken, 8 maçta ise eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 80 golüne, Konyaspor 27 golle karşılık verdi.
İstanbul’da 22. randevu
 
Konyaspor, Galatasaray ile Süper Lig nezdinde İstanbul’da 22. randevusuna çıkacak. Anadolu Kartalı arda kalan 21 maçlık süreçte hiç galip gelemezken, 4 maçtan beraberlikle, 17 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor bu süreçte rakibine karşı 15 gol bulurken, kalesinde ise 49 gol gördü. 
 
Abdülkadir Bitigen ile 9. müsabaka
 
Konyaspor, Galatasaray maçının Kayseri bölgesi hakemi Abdülkadir Bitigen ile 9. maçına çıkacak. Anadolu Kartalı arda kalan 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Yeşil-beyazlılar bahse konu süreçte Bitigen’in elinden 19 kez sarı, 1 kez de kırmızı kart gördü.
Palut’un istatistiği ‘Buruk’
 
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bu akşam oynanacak maçla birlikte Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a karşı 3. kez taktik savaşı verecek. Yeşil-beyazlıların başarılı çalıştırıcısı, geçmiş dönemlerde Göztepe’nin başında Okan Buruk’un Başakşehir’i ile 2 kez karşılaşmıştı. Bu karşılaşmalardan birisi golsüz beraberlikle, diğeri ise Başakşehir’in 3-0’lık üstünlüğüyle sona ermişti. 

Haber: Mustafa DURMUŞ - Hasan YILDIRIM

 

Kaynak: