Son Dakika Haberler

Anadolu Kartalı seri aşkına!

Eklenme Tarihi: 10.09.2022 - 09:47

Konyaspor, Süper Lig’in 6. haftasında Hatayspor’u konuk edecek. Ligde çıktığı son 3 maçın tamamını kazanan yeşil-beyazlılar, galibiyet serisi oluşturmuştu. Anadolu Kartalı Hatayspor maçını da kazanarak serisini sürdürmek istiyor. Eskişehir Yeni Stadyum’da oynanacak zorlu karşılaşma, bu akşam saat 17.00’de başlayacak. Mücadeleyi Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Anadolu Kartalı seri aşkına!
Konyaspor, Süper Lig’in 6. haftasında Hatayspor’u konuk edecek. Ligin ilk 5 haftalık periyodunda 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, kalesinde de gole izin vermemişti. Özellikle çıktığı son 3 maçın tamamından galip ayrılan Anadolu Kartalı, Hatayspor maçını da kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Konya Stadyumu’ndaki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle Eskişehir Yeni Stadyum’da oynanacak kritik karşılaşma, bu akşam saat 17.00’de başlayacak.
DÜDÜK NUMANOĞLU’NDA

Konyaspor ile Hatayspor arasında oynanacak zorlu karşılaşmayı Yalova bölgesi hakemlerinden Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Esat Sancaktar üstlenecek. Can Cengiz ise karşılaşmada dördüncü hakem olacak.

KONYASPOR’DA 2 EKSİK

Anadolu Kartalı, bu akşam oynanacak zorlu karşılaşmada 2 oyuncusundan faydalanamayacak. Yeşil-beyazlılarda sezon başından bu yana sakatlığı devam eden orta saha oyuncusu Oğulcan Ülgün ve kanat oyuncusu Amilton, Hatay ekibi karşı forma giyemeyecek. Kart cezasını tamamlayan Adil Demirbağ ise şans bulması durumunda forma giyebilecek. Öte yandan rakip Hatayspor’da ise herhangi bir eksik bulunmuyor.
KONYASPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Teknik direktör İlhan Palut ile birlikte 4-2-3-1 sistemini benimseyen Konyaspor’da, Hatayspor maçında kaleyi İbrahim Sehic’in koruması bekleniyor. Sağ bekte Ahmet Oğuz, stoper tandeminde Adil Demirbağ ve Francisco Calvo, sol bekte ise Guilherme Sitya. Önlerinde yer alan ikili orta sahada Soner Dikmen ve Amir Hadziahmetovic, sağ kanatta Robert Muric, 10 numara pozisyonunda Endri Çekiçi, sol kanatta Zymer Bytyqi ve forvette ise Muhammet Demir’in görev alması bekleniyor.

HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Teknik direktör Serkan Özbalta nezaretinde 4-3-3 sistemini benimseyen Hatayspor’da, kaleyi Erce Kardeşler’in koruması bekleniyor. Savunma 4’lüsünde sağ bekte Kamil Ahmet Çörekçi, stoper tandeminde Recep Burak Yılmaz, Simon Falette sol bekte ise Sam Adekugbe’nin forma giymesi öngörülüyor. Hemen önlerinde yer alan 3’lü orta sahada Mehdi Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Onur Ergün, ileri 3’lüde ise Saba Lobjanidze, Kevin Varga ve Ayoub El Kaabi’nin forma giymesi bekleniyor.
HATAYSPOR İLE 5. RANDEVU

Konyaspor ile Hatayspor, Süper Lig’de birbirlerine karşı 5. kez rakip olacak. İki takım arasında daha önce oynanan 4 karşılaşmanın 2’sini Konyaspor, 1’ini ise Hatayspor kazandı. Arda kalan 1 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu süreçte rakibine karşı 7 kez gol sevinci yaşarken, Hatayspor ise buna 4 golle yanıt verdi. 

NUMANOĞLU İLE HEP 1 PUAN

Konyaspor, Hatayspor maçının hakemi olan Tugay Kaan Numanoğlu’nun yönettiği maçlarda 1’er puana razı oldu. Yeşil-beyazlılar Numanoğlu nezaretinde çıktığı 2 maçta da rakipleriyle berabere kaldı. Geride kalan sezon Tugay Kaan Numanoğlu nezaretinde Konya’da oynanan Antalyaspor maçı golsüz beraberlikle, İstanbul’da oynanan Kasımpaşa maçı da 2-2’lik eşitlikle sonuçlanmıştı. Yeşil-beyazlılar bu süreçte Numanoğlu’nun elinden 2 kez sarı kart gördü.

TUGAY KAAN NUMANOĞLU, HATAYSPOR’A UĞURLU GELİYOR

Yalova bölgesi hakemlerinden Tugay Kaan Numanoğlu, Hatayspor’a uğurlu geliyor. Hatay ekibi Numanoğlu nezaretinde çıktığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Bordo-beyazlıların son 2 maçtan galip ayrılması ise dikkatlerden kaçmadı. Hatayspor Numanoğlu’nun elinden 15 kez sarı, 1 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı. Maç başına ortalamaya bakıldığında ise, Hatay ekibi Numanoğlu’nun elinden her maçta ortalama 3 sarı kart görüyor.
PALUT VE ÖZBALTA, İLK KEZ RAKİP

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ve Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, bu akşam oynanacak maçla birlikte birbirlerine karşı ilk kez taktik savaşı verecek. Palut Konyaspor ile birlikte ligin ilk 5 haftalık periyodunda 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 puan toplarken, Serkan Özbalta ise Hatayspor ile 4 maçta 1 beraberlik alarak bordo-beyazlıların hanesine 1 puan yazdırdı.

KONYALI CEVDET GÖÇ, MEMLEKETİNE RAKİP OLDU

Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta’nın Konyalı yardımcısı Cevdet Göç, bu akşam oynanacak maçla birlikte memleketinin takımına karşı rakip olacak.
Seydişehirli olan 56 yaşındaki teknik adam, Alanyaspor, Karabükspor ve o dönemki adıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Hüseyin Kalpar, Elazığspor ve Afyonspor’da da Yusuf Şimşek’in yardımcılığını üstlenmişti. Göç, Balıkesirspor ve Manisa Futbol Kulübü’nün ardından bu sezon Hatayspor’da Serkan Özbalta’nın teknik ekibinde yer alıyor.

KULÜP REKORU TAMAM, SIRA LİG TARİHİNDE

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun ilk 5 haftalık periyodunda kalesini gole kapayan ve bu doğrultuda kulüp rekorunu kıran Konyaspor, gözünü Süper Lig’in rekoruna dikti. Yeşil-beyazlılar Hatay ekibi karşısında da gol yememesi durumunda, 1986-1987 sezonunda Trabzonspor’un elde ettiği ilk 6 haftada gol yememe rekorunu egale etmiş olacak. 

MUHAMMET DEMİR’İN GÖZÜ, RİAD BAJİC’İN REKORUNDA

Konyaspor’un Gaziantep Futbol Kulübü’nden transfer ettiği golcü oyuncu Muhammet Demir, Riad Bajic’in Konyaspor formasıyla elde ettiği rekoruna göz dikti. İlk haftalardaki performansıyla eleştirilmesine rağmen her geçen gün grafiğini yükselten ve çıktığı son 3 Süper Lig maçının tamamında gol sevinci yaşayan Demir, Hatayspor maçında da gol atması durumunda Bajic’in elinde bulundurduğu 4 maç üst üste gol atma rekorunu egale etmiş olacak. Demir’in Hatayspor’a karşı nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

Haber: Mustafa DURMUŞ - Hasan YILDIRIM


 
 

Kaynak: