Anadolu Kartalı kupa mesaisinde!

Eklenme Tarihi: 06.02.2024 - 15:52

Konyaspor, Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu’na çıkıyor! Yeşil-beyazlılar kendisi gibi Süper Lig’de yer alan Sivasspor’un konuğu olacak! 7 Şubat Çarşamba günü Sivas Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Sakarya bölgesi hakemlerinden Atilla Karaoğlan yönetecek.

Anadolu Kartalı kupa mesaisinde!

Konyaspor, Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu’na çıkıyor! Yeşil-beyazlılar kendisi gibi Süper Lig’de yer alan Sivasspor’un konuğu olacak. Kupada gidebildiği yere kadar gitmek isteyen Anadolu Kartalı, Sivas’tan galip dönerek hem ligde moral bulmak hem de adını Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yazdırmak istiyor. Sivasspor ile Konyaspor arasında 7 Şubat Çarşamba günü Sivas Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.30’da başlayacak.


Konyaspor, Son 16 Turu’na nasıl geldi?
Konyaspor, 2023-24 sezonunda Türkiye Kupası’na 3. Tur’dan dahil oldu. Yeşil-beyazlılar; zorlu serüvenin ilk maçında 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Erbaaspor’u, 4. Tur’da 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Beyoğlu Yeni Çarşı’yı ve 5. Tur’da ise 1. Lig ekiplerinden Göztepe’yi saf dışına iterek adını Son 16 Turu’na yazdırmayı başarmıştı. Anadolu Kartalı Son 16 Turu’nda ise kendisi gibi Süper Lig’de yer alan Sivasspor ile eşleşmişti.


Zorlu maçta düdük Atilla Karaoğlan’da
Sivasspor ile Konyaspor arasında oynanacak zorlu karşılaşmanın hakemi belli oldu. Kritik mücadeleyi Sakarya bölgesi hakemlerinden Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Mehmet Akıncık ve Suat Güz üstlenecek. Ali Yılmaz ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak.


Sivasspor’da 8 eksik var
Sivasspor, Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda oynanacak Konyaspor maçında 8 oyuncusundan faydalanamayacak. Kırmızı-beyazlı ekipte milli takımında yer alan golcü oyuncu Ahmed Musa’nın yanı sıra; özel izinli olan Modou Barrow da bu maçta forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlıkları devam eden stoper Caner Osmanpaşa, sol bek Ziya Erdal, merkez orta sahalar Hakan Arslan, Kerem Atakan Kesgin ve Charilaos Charisis’in, forvet Fodé Koita ile birlikte bu maçta görev alması beklenmiyor.


Sivasspor’un muhtemel 11’i
Teknik direktör Bülent Uygun’un göreve gelmesiyle kimlik arayışına giren Sivasspor, bahse konu süreçte çıktığı 8 maçta farklı dizilişlerle sahada yer aldı. Kırmızı-beyazlılar Kayserispor ve Keçiörengücü maçlarında 4-2-3-1, Galatasaray ve Ankaragücü maçlarında 3-5-2, Samsunspor ve Beşiktaş maçlarında 4-1-4-1, Gaziantep Futbol Kulübü maçında 4-3-3 ve Antalyaspor maçında 3-4-3 sistemiyle mücadele etmişti. Sivasspor’un kritik maçlarda orta alanı kabalık tutması göz önünde bulundurulduğunda; Konyaspor maçında 3-5-2 dizilişiyle sahada yer alması bekleniyor. Kırmızı-beyazlıların kalesinde Ali Şaşal Vural (35), savunma 3’lüsünde Achilleas Poungouras (44), Samba Camara (14) ve Aaron Appindangoye (4), 5’li orta alanda Murat Paluli (99), Roman Kvet (19), Bartuğ Elmaz (33), İbrahim Akdağ (12) ve Alaaddin Okumuş (23), 2’li forvette ise Emrah Başsan (17) ve Rey Manaj’ın (9) forma giymesi bekleniyor.

Konyaspor’un muhtemel 11’i
Teknik direktör Fahrudin Ömerovic nezaretinde 4-2-3-1 dizilişiyle mücadele eden Konyaspor’un, Sivasspor maçında da aynı sistemle sahada yer alması bekleniyor. Yeşil-beyazlıların kalesinde Jakub Slowik (27), savunma 4’lüsünde Cebrail Karayel (19), Metehan Mert (14), Filip Damjanovic (33) ve Guilherme Sitya (12), 2’li ön liberoda Soner Dikmen (6) ve Steven Nzonzi (37), 3’lü orta sahada Alassane Ndao (18), Alexandru Cicaldau (8) ve Marlos Moreno (70), forvette ise Sokol Cikalleshi’nin (17) forma giymesi bekleniyor. (Hasan Yıldırım)

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 4
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”