Son Dakika Haberler

Anadolu Kartalı kontrollü oynuyor

Eklenme Tarihi: 05.10.2022 - 15:41

Süper Lig’in ilk 8 haftalık periyodunda 17 puan toplayan ve 3 takımla birlikte zirve ortaklarından olan Konyaspor, kontrollü oyunu elden bırakmadı. Anadolu Kartalı istatistiklerde zirveyi paylaştığı rakiplerine nazaran bir basamak daha ön plana çıktı

Anadolu Kartalı kontrollü oynuyor
Konyaspor kontrollü oyununu elden bırakmıyor. Süper Lig’in ilk 8 haftalık periyodunda 17 puan toplayan Anadolu Kartalı; Başakşehir, Adana Demirspor ve Galatasaray ile birlikte zirve ortakları arasında yer aldı. Yeşil-beyazlılar istatistiklerde diğer rakiplerine göre bir basamak öne çıktı.
Anadolu Kartalı, kontrollü oynuyor

Anadolu Kartalı zirveyi paylaştığı 3 rakibine nazaran, başarılı pas oranında öne çıktı. Yeşil-beyazlılar yüzde 85,9’luk orana sahip olan Başakşehir’in ardından, yüzde 85,3’lük oranıyla 2. sırada kendisine yer buldu. Konyaspor’u yüzde 83,8’lik oranda Galatasaray, yüzde 82,4’lük oranda da Adana Demirspor takip etti. 

Uzun pas lideri Konyaspor

Zirveyi paylaşan 4 ekip arasında, en başarılı uzun pası atan takım Konyaspor oldu. Yeşil-beyazlılar bu alanda yüzde 52,5’lik oranıyla listenin başını çekti. Anadolu Kartalı’nı yüzde 58,1’lik oranıyla Başakşehir, yüzde 52,5’lik oranıyla Adana Demirspor ve yüzde 50’lik oranıyla Galatasaray izledi.

Kanatlar çalışıyor

Konyaspor, yine liderliği paylaşan 4 ekip arasında en çok orta açan ekip oldu. Yeşil-beyazlılar akan oyunda 112 orta açarken, bunlardan 31’inde isabet sağlayarak adını zirveye yazdırdı. Konyaspor’u 97 ortada 25 isabet sağlayan Galatasaray, 68 ortada 15 isabet bulan Başakşehir ve 63 ortada 13 isabet sağlayan Adana Demirspor takip etti.

Haber: Hasan Yıldırım

Kaynak: