Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu: "Marmaray, Avrasya ve diğer birçok yatırımla, İstanbul'un kaderi İBB'ye terk edilmemiş, vatandaşlarımızın beklentileri Bakanlığınızca karşılanmış ve gerçeğe dönüştürülmüştür" AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin: "Şehir hastanesinin yolunu dahi yapamayan, tatilin çok yakıştığı, gezilerinin masraflarını belediye bütçesinden karşılayan veya büyükelçi ile vur patlasın çal oynasın yapan sevdalılarınız gibi mi yapalım? Biz 20 yıldır yaptığımız gibi dev

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının projelerine ilişkin, "Marmaray, Avrasya ve diğer birçok yatırımla, İstanbul'un kaderi İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) terk edilmemiş, vatandaşlarımızın beklentileri Bakanlığınızca karşılanmış ve gerçeğe dönüştürülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.


İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, e-devlet uygulamasının son derece başarılı olduğunu belirterek, bu hizmete emeği geçenlere teşekkür etti.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenen Cinisli, "Sayın Bakan siz kendinize bir rakip seçmişsiniz ama hiç sıkletinizde değil. Boş verin İstanbul Büyükşehir Belediyesini. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlığısınız. Kendinize bir hedef arıyorsanız Erzurum'u belirleyin; Erzurum'u tekrar Doğu'nun Paris'i yapalım." sözlerini sarf etti.


Cinisli, limanların özelleştirilmesine yönelik düzenlemenin yeniden TBMM'ye geleceği yönünde duyum aldıklarını aktararak, Anayasa Mahkemesinin bozduğu bir kararın yeniden Meclis'e getirilmesinin "devlet ciddiyetine yakışmadığını" söyledi.


CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın bazı projeleri fahiş fiyatlarla tamamladığını öne sürdü.


AK Parti'nin, önceki iktidarlardan çok daha fazla kaynak kullandığını, kamu mallarını özelleştirdiğini, doğmamış çocukların elde etmediği kazançlarını bile harcadığını savunan Şener, "Tek kuruş yetim hakkının yenilmemesi, muhalefet milletvekilleri için bir namus, bir vatan borcudur." ifadelerini kullandı.


Hiçbir dönemde iktidarın "muhalefet gibi hücum ettiğini" görmediğini söyleyen Şener, "İktidar, üstünü örtmek istediği kabahatleri ayyuka çıktığı zaman susturmaya çalışır. Bundan vazgeçin." dedi.


- "Ayak basmadık yer bırakmadınız"


TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili Aksu, Türkiye'nin ulaştırma politikasının esaslarını, hızlı, güvenli ve teknolojik yeniliklere sahip; rekabeti tesis edecek, sanayiyi yönlendirecek, milli menfaatleri kollayacak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olacak, vatandaşın refah düzeyini yükseltecek, kullanıcıların memnuniyetini sağlayacak, uluslararası ulaşım koridorları ile bütünleşen bir sistemin tesis edilmesi olarak sıraladı.


Türkiye'nin ulaştırma ve haberleşme sektöründe dünya çapında önemli yatırımlarla rekabet üstünlüğü sağladığını belirten Aksu, şunları kaydetti:


"Ülkemizin her yerinde milletimize konforlu hizmet için ayak basmadık yer bırakmadınız. İstanbul halkının huzur ve refahını, konforlu ulaşım ve iletişim hizmetini sağlamak için dünya çapında yatırımlar yaptınız. Raylı sistem, metro, köprüler, tüneller vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmıştır. Bu kapsamda Çam ve Sakura Hastanesine ulaşımı sağlayan Kayaşehir metrosu tamamlanmıştır. Kağıthane-İstanbul havaalanı metrosunu bu günlerde hizmete açacaksınız. Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul'un trafiği, yük ve yolcu transit taşımacılığı için büyük bir kolaylık sağlamıştır. Marmaray, Avrasya ve diğer birçok yatırımla, İstanbul'un kaderi İBB'ye terk edilmemiş, vatandaşlarımızın beklentileri Bakanlığınızca karşılanmış ve gerçeğe dönüştürülmüştür."


- "Gülünç duruma düşüyorsunuz"


AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, hizmete açılan yeni karayolu projelerine işaret ederek, bu projeler nedeniyle eski yolların ortadan kaldırılmadığını, vatandaşa seçim hakkı tanındığını söyledi.


Bazı otoyol ve köprü geçiş ücretleri ile ulaşım sürelerini anlatan Yegin'e muhalefet milletvekilleri laf attı. Bunun üzerine Yegin, "Ben sizin matematiğinizden; zaman, mekan, maliyet anlayışından; hesabınızdan, terazinizden vallahi billahi bir şey anlamıyorum. İnsanlığınızdan da bir şey anlamıyorum. Anlatamıyorsunuz. O kadar tuhaf şeylerle eleştiriyorsunuz ki gülünç duruma düşüyorsunuz." dedi.


AK Parti'li Yegin, muhalefetin bütçeye yönelik eleştirilerine işaret ederek, "Yapılmış şehir hastanesinin yolunu dahi yapamayan, tatilin kendisine çok yakıştığı, Karadeniz ve benzeri gezilerinin tüm masraflarını belediye bütçesinden karşılayan veya büyükelçi ile vur patlasın çal oynasın yapan sevdalılarınız gibi mi yapalım? Biz 20 yıldır yaptığımız gibi devam edeceğiz." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English