Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "424 bin sözleşmeli personelimizin kadroya geçebilme hakkını TBMM gündemine taşıyacağız. Akabinde de hemen EYT'li kardeşlerimizin durumlarının düzeltilmesiyle ilgili yasa teklifimizi de neticelendireceğiz" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "(Barınaktaki hayvanların telef edilmesi) CHP olarak bizim Parlamentoya önerimiz; Tarım Orman Komisyonu'nda bir alt komisyon kurularak, bu barınakların Parlamento tarafından tüm Türkiye'de etkin ve hızlı bir

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 424 bin sözleşmeli personelin kadroya geçebilme hakkını TBMM gündemine taşıyacaklarını, akabinde EYT'lilerin durumlarının düzeltilmesiyle ilgili yasa teklifini neticelendireceklerini bildirdi.


TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.


İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Giresun ziyareti esnasında çiçek veren bir öğretmenin ilk önce maaşının kesildiğini, daha sonra sürgünle cezalandırıldığını ileri sürerek, "Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde yalnızca cumhurbaşkanı partili değil, maalesef bürokrasi partili, adalet müessesesi partili, mevzuat ve uygulamalar da partili duruma düşmüştür." diye konuştu.


Parti devleti oluşturma hevesiyle tüm bürokratik kurumların adeta "enfekte" edildiğini savunan Dervişoğlu, "Kendi siyasi mitingleriniz için memurlara katılımı zorunlu tutuyorsunuz ancak yalnızca çiçek takdimi ve 'hoş geldiniz' ifadesini siyasi faaliyet olarak değerlendirip cezalandırıyorsunuz." ifadelerini kullandı.


- "Miçotakis emperyalist görmek istiyorsa ABD ve Batılı ülkelere bakması yeterli"


MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, "Türkiye, küresel bir sorun olan terörle mücadelede 'ara-bul-yok et' parolasıyla destan yazmaya devam etmektedir." dedi.


Bazı Batılı ülkelerin başta PKK, YPG, PYD olmak üzere terör örgütlerini açıkça desteklemeye devam ettiğini söyleyen Akçay, şunları söyledi:


"Çeşitli kisveler altında eğit-donat faaliyetleriyle teröristleri besleyenlerin farkındayız. Savunma bütçelerinden ayırdıkları milyar dolarlık paylarla terör örgütlerini finanse edenleri iyi biliyoruz. Türkiye, son terörist imha edilene kadar kararlı ve etkin bir şekilde terörle mücadeleye devam edecektir."


Akçay, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, yaptığı açıklamalarla Türkiye'yi hedef alarak organize ve senkronize provokasyonlarını sürdürdüğünü belirterek, "Miçotakis Türkiye'yi emperyalist olmakla itham etmiş, göçmen meselesinde ülkemizi suçlamaya tevessül etmiştir. Miçotakis emperyalist görmek istiyorsa kulağına sufle veren ABD ve Batılı ülkelere bakması yeterlidir." diye konuştu.


- "Kadın hakları mücadelesi verenlerin tepki göstermesine izin verilmedi"


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde yaşananlara dikkati çekerek, "Ak kadınlar ya da Cumhurbaşkanı salon toplantılarında istedikleri etkinlikleri yaparken, gerçek anlamda kadın hakları mücadelesi verenlerin sokakta yürümesine, konuşmasına, tepki göstermesine izin verilmedi." diye konuştu.


İstanbul'da 200, Şırnak'ta 23 kadının gözaltına alındığını belirten Beştaş, "Bu iktidar sadece şiddeti savunmuyor, kadınlara uygulanan şiddeti teşvik ediyor, şiddet uygulayanları koruyor, yargılama aşamasına gelenleri de cezasızlıkla ödüllendiriliyor ve failleri koruyor." ifadelerini kullandı.


Gözaltıları kınadıklarını ifade eden Beştaş, "Bu iktidarın sonunun kadınlar eliyle geleceğini bir kez daha ilan ediyoruz." dedi.


- "Parlamentoda kapalı bir oturum yapılmalı"


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, "Terörle mücadele konusunda Mehmetçiği, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni destekliyoruz. Ancak 7 ayın sonunda arka arkaya gelen şehit haberleri ve operasyon süreçlerine ilişkin bu Parlamentonun bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyduğu açık. Yürütme organının sürece ilişkin bir bilgi vermesini, gerekirse Parlamentoda bir kapalı oturum yapılmasını son derece önemli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.


Adana'nın Aladağ İlçesinde kız öğrenci yurdundaki yangına ilişkin yargılamanın bittiğini, ceza alanların olduğunu ancak kamu görevlilerinin yargılanmalarına izin verilmediğini iddia eden Özel, bu yangının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı 526 sayfalık raporunun Meclis gündemine getirilmediğini söyledi.


Özgür Özel, partisinden üç grup başkanvekili olarak özel sektörde çalışan işçilerin promosyonlarının bankalar tarafından doğrudan çalışana ödenmesine yönelik bir kanun teklifi verdiklerini, bu konuda bütün parti gruplarını, söz konusu teklifi desteklemeye ya da kendi tekliflerini sunarak bu soruna bir çözüm getirmeye davet etti.


Konya'da barınaktaki hayvanların telef edildiğini hatırlatan Özel, "CHP olarak bizim Parlamentoya önerimiz; Tarım Orman Komisyonu'nda bir alt komisyon kurularak, bu barınakların Parlamento tarafından tüm Türkiye'de etkin ve hızlı bir şekilde denetlenmesi lazım. Hem haberli hem habersiz denetimler yapılması lazım." ifadelerini kullandı.


- "2023 seçimlerinin işaret fişeğinin atıldığını gördük"


AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, "Terörle mücadelemiz amasız fakatsız sonuna kadar devam edecek. Bütün teröristlerin başları ezilmeye, milletimizin güvenliğinin sağlanmasına devam edilecek. Bu konudaki kararlılığımızı da ifade etmek isterim." dedi.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "İstanbul'un Sözü: Birlik, İrade, Zafer" programına işaret eden Akbaşoğlu, "Bu toplantıda, 2023 seçimlerinin işaret fişeğinin atıldığını gördük. Türkiye Yüzyılını, yüzyılın lideriyle İstanbul'da taçlandırmak noktasında teşkilatlarımızın da dinamik bir şekilde bu süreçlere dahil olduğuna şahit olmanın bahtiyarlığını yaşadık." şeklinde konuştu.


Toplantıdaki "Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek." pankartına işaret eden Akbaşoğlu, AK Parti teşkilatını çok güzel bir şekilde özetlediğini söyledi.


Akbaşoğlu, "424 bin sözleşmeli personelimizin kadroya geçebilme hakkını TBMM gündemine taşıyacağız. Akabinde de hemen EYT'li kardeşlerimizin durumlarının düzeltilmesiyle ilgili yasa teklifimizi de neticelendireceğiz." bilgisini paylaştı.


Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçici personelle, taşerondan kalan diğer toplum kesimleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English