Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 bütçeleri Genel Kurulda

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: "Bu yasama döneminde işleme alınan yasama dokunulmazlığı tezkerelerinin sayısı yaklaşık 1800 civarındadır. TBMM, suç ve suçluların sığınağı ve barınağı olamaz, olmamalıdır. Milletvekilliği dokunulmazlığı kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanmalıdır" MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız: "Duygusal olarak yoğun, dikkat çekici, büyük ölçüde görsel unsurlarla harmanlanarak hazırlanan yalan haberler demokrasiyi tahrip ediyor" MHP Kocaeli Milletve

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bu yasama döneminde işleme alınan yasama dokunulmazlığı tezkerelerinin sayısının yaklaşık 1800 civarında olduğunu belirterek, "TBMM suç ve suçluların sığınağı ve barınağı olamaz, olmamalıdır. Milletvekilliği dokunulmazlığı kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanmalıdır." dedi.


TBMM Genel Kurulunda, TBMM, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, seçilmenin hiç kimseye hukuki imtiyaz sağlayamayacağını; demokrasi, hürriyet, insan hak ve hukukunun ihanetin bahanesi olamayacağını ve dünyanın hiçbir demokratik ülkesinin buna cevaz vermeyeceğini söyledi.


Yasama dokunulmazlığının suç işleme özgürlüğü olmadığının altını çizen Kalaycı, "Bu yasama döneminde işleme alınan yasama dokunulmazlığı tezkerelerinin sayısı yaklaşık 1800 civarındadır. TBMM suç ve suçluların sığınağı ve barınağı olamaz, olmamalıdır. Milletvekilliği dokunulmazlığı kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanmalıdır. Bu değişiklik yapılıncaya kadar özellikle bölücülük, terör örgütlerine yardım ve yataklık gibi iddialarla ilgili düzenlenen fezlekeler bekletilmeksizin işleme konulmalıdır." diye konuştu.


MHP'li Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Meclisin yazılı soru, genel görüşme, Meclis araştırma ve soruşturması yoluyla denetim fonksiyonlarının devam ettiğini belirterek, "TBMM'de hızlı, etkin, şeffaf, katılımcı ve kaliteli bir yasama ve denetim sürecinin sağlanması için Meclis İçtüzüğü'nün mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Meclis faaliyetlerinin verimli ve etkin yürütülmesi için faaliyet gösteren TBMM İdari Teşkilatı çalışanlarının mali ve sosyal haklarındaki farkları giderecek düzenlemelerin yapılması verimliliği artıracak, hakkaniyet sağlayacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.


- "Umutsuzluğa ve sanal dilenciliğe alıştırılmak isteniyor"


MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kamu Denetçiliği Kurumunun sadece idareyi değil kamuoyunu ilgilendiren tüm konulara müdahale edebilmesi gerektiğini ifade etti.


Toplumu etkileyen, ruh sağlığını tehdit eden gündüz kuşağı programlarına, ahlaksızlığın dayatıldığı dizilere, denetimi daha az olan dijital platformlara ve yeni neslin kimliksiz, cinsiyetsiz ve köksüz olarak yetişmesini hedefleyen sosyal medya dayatmalarına karşı tüm kurumlarla ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Taytak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Dizilerde, filmlerde, magazin programlarında ve sosyal medyada paranın uşağı olması için gençlerimize dayatılan iğrenç akımlara tahammülümüz kalmamıştır. Türk milleti, sosyal medya karamsarlığına, umutsuzluğa ve sanal dilenciliğe alıştırılmak isteniyor. 3-5 beğeni fazla almak için sanal şaklabanlık yapan, toplumun sinir uçlarıyla oynayan, elinde bir mikrofon, bir kamerayla 'sokak röportajları' adı altında meydanlarda milleti birbirine sokan, birbirine kırdıran denetimsiz fenomenlerin topluma verdiği zararları kamusal olarak değerlendirmemiz gerekmektedir. Siyaset kurumu bu konuda da çok titiz hareket etmek zorundadır; sorumsuz açıklamaları ve politikalarıyla toplumumuzun ahlaki ve vicdani değerlerinin içi boşaltılmamalıdır çünkü bozulan değerler hepimizindir, gelecek nesil hepimizindir."


- "Kutlu yolumuza devam edeceğiz"


MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, bölücü terör örgütü PKK'nın asıl sahiplerinin kim olduğunu bütün dünyanın bildiğini, ABD bütçesinden her yıl terör örgütü PKK-PYD'ye milyonlarca dolar yardım yapıldığını ifade etti. Yıldız, "Her fırsatta Türk devletine, Türk milleti aleyhine ahlaksızca sözler sarf eden Coni, vahşet ve zulüm arıyorsa tarihine baksın. Amerikan tarihi ve Amerika Kıtası'ndaki 286 farklı köken ve halktan 100 milyon yerlinin 18'inci yüzyılın başından itibaren nasıl katledildiğine baksın. Hiçbir hormonlu sözcük, göçmenler ülkesi Amerika'nın yerli halkları katlederek kurulduğu bir ülke olduğu gerçeğini değiştiremez." dedi.


İhaneti bir meta gibi pazarlayan odakların Cumhur İttifakı aleyhine sürekli yalan haberler ürettiğini söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:


"Duygusal olarak yoğun, dikkat çekici, büyük ölçüde görsel unsurlarla harmanlanarak hazırlanan yalan haberler demokrasiyi tahrip ediyor. Yalancılar her zaman vardı ama eskiden siyasi yalanlar ve bunu söyleyenler genellikle tereddüt ederek, kaygı duyarak, bir parça suçlulukla, en azından az mahcubiyetle dile getirirlerdi; bugün siyasi parti görünümlü yalan üretim merkezleri inşa edildi. Dezenformasyon yasası ve yalan haber karşıtı mücadele yasası tartışmalarında, Teyo Pehlivan'a, Köşk Emin'e, Kırkyalan Çapan'a rahmet okutacak sözler söylendi. Ancak biz iş birlikçilere, yeni mandacılara, terör örgütünün elinde tutsak olanlara karşı durmadan, duraksamadan kutlu yolumuza devam edeceğiz."


- "Yabancı çöplüğü haline geldi"


MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye'de futbol kulüplerine yönelik yasal düzenlemenin hayata geçirildiğini anımsatarak, bu kulüplerin yaşatılmasının önemine işaret etti.


Kulüp yöneticilerinin, bu kadar çok yabancı sporcu transfer etmelerinin gerekçesini "Avrupa kupalarında başarılı olmak ve pahalı Türk oyuncuları transfer edememek" şeklinde sıraladığını aktaran Sancaklı, son dönemde Türk futbolunun Avrupa'da hangi başarılara imza attığını sordu.


Türk futbolunun son dönemde Avrupa'da başarılı olmadığı göz önüne alındığında gerekçelerden birinin ortadan kalktığını dile getiren Sancaklı, öte yandan 30 milyona yakın genç nüfusa sahip Türkiye'de yetenekli futbolcular yetiştirilebileceğini, altyapıdan çok oyuncu çıkarsa bu kadar çok yabancı oyuncu transferinin önüne geçilebileceğini kaydetti. Sancaklı, "Futbolda altyapı seferberliği başlatmamız lazım. Bunu belli bir kurumun üzerine yüklemeye kalkarsak biraz kolaycılık olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Futbol Federasyonu ve yerel yönetimleri de içine alarak futbol için altyapı strateji planı hazırlamamız lazım. Hazırladıktan sonra da uygulanmasını denetlememiz lazım." diye konuştu.


Yabancı oyuncuya karşı olmadığını vurgulayan Sancaklı, "Son 5 yıla bakın; Türkiye, yaş ortalaması 30'un üzerinde bir yabancı çöplüğü haline geldi. Altyapıdaki organizasyonu kurup, yabancı ile yerliyi rekabet ettirmemiz lazım." dedi.


Saffet Sancaklı, yabancı oyuncu transferlerine yaş sınırı ve oynadığı maç sayısı gibi standartlar getirilmesi gerektiğini de söyledi.


- Gruplardan İYİ Parti'li Örs için geçmiş olsun dileği


Bu arada, Genel Kurulda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e TBMM Başkanvekili Haydar Akar ve siyasi parti gruplarınca geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.


TBMM Başkanvekili Akar, hakaret edilmediği sürece milletvekilleri arasında laf atma olabileceğini, ancak fiziki şiddetin kabul edilebilir olmadığını belirtti.


Türkiye'ye iyi gelecek yasalara imza atmaya çalıştıklarını dile getiren Akar, "Fikirlerimizi söyleyerek yol alabiliriz ama kavga, gürültü ve şiddetle yol alma şansımız yoktur." diye konuştu.


İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, üzücü bir gelişmenin çok ötesinde bir olay yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti:


"Adeta karşı sıralarda kadrolu laf atıcılar var. Bunlar, daima laf atarak insicam bozma arzusunda olanlar. Bizim konuşmacımız daha kürsüye gelirken bu tavrı göstererek başlatılan bir olay var. Arkadaşımız şu an yoğun bakımda, tedbiren yoğun bakıma alındı. Bu biraz, siyasette son zamanlarda tırmanan şiddet dilinin Meclise yansıması ve alan bulması. Bu alan bulmasında da parti gruplarının yöneticilerinin çok önemli rolü var. TBMM Başkanı Sayın Şentop'un dünkü olaylarla ilgili yaptığı açıklamayı bu olay üzerine de tekrar değerlendirmesini ve tekrar açıklama yapmasını bekliyoruz. Biz, bu açıklamanın sadece AK Parti dışındaki gruplar için mi yapıldığı endişesini taşıyoruz çünkü bu olayın müsebbiplerinin bunu okumadığı ve anlamadığı kanaatindeyiz. Meclis Başkanlığının bu olayla ilgili tavrının sıkı takipçisi olacağız."


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan fiili müdahale, küfür ve kavganın asla kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Örs için geçmiş olsun dileklerini iletti.


Benzer şeylerin dünkü görüşmelerde de yaşandığını anımsatan Turan, Meclisin mehabetine uygun davranmak ve daha dikkatli olmak gerektiğini kaydetti.


Turan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Hüseyin Örs'ü hastanede ziyaret ettiğini aktararak, "Durumunun iyi olduğunu yerinde öğrendiler. Tedbiren müşahede sürecinin devam ettiğini bize ifade ettiler. Tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.


MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre de Örs için geçmiş olsun dileğinde bulundu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English