Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Seydişehir Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyelerinden kınama

Seydişehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda Samsun’da Onur Anıtına yapılan prokovatif eylem kınandı.

Seydişehir Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyelerinden kınama
 AK Parti ve MHP Belediye Meclis üyelerinin gündem dışı olarak meclis gündemine sunulan kınama bildirisi oy birliği ile kabul edilerek okundu.

Samsun’da Onur Anıtına yapılan saldırı için kınama metnini okuyan Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”3 Şubat 2022 günü Milli Mücadelenin simgesi "Onur Anıtı"na yapılan çirkin saldırı, bizleri son derece derinden üzmüştür. Milli Mücadelemizin başladığı yer olan, kurtuluş meşalesinin yandığı Samsun’umuzdaki Onur Anıtı, ülkemizin ve milletimizin kurtuluş sembolüdür. 
Bağımsızlığımıza olan bağlılığımız ile milli mücadele duygularının perçinleştiği, Onur Anıtımızın bulunduğu Samsun, Türkiye’nin kurtuluş ve milli mücadele ruhunun yeniden dirildiği yerdir. Samsun’daki bu sembol, hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimin, kendisini bu millete ait hisseden herkesin ortak değeridir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. 19 Mayıs 1919’da Anadolu’daki milli mücadele ruhunu yeniden diriltmek için bağımsızlık meşalesini Samsun’da yakmış, tüm Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında bir ve diri olmuştur. Anadolu’nun dört bir yanında düşmanın ayak sesleri duyulurken tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Samsun’unumuz da yakılan bağımsızlık meşalesi, ülkemizin her köşesini aydınlatmış, Sütçü İmamlar, Kara Fatmalar, Tayyar Rahmiyeler, Gördesli Makbule’ler, Nezahat Onbaşı’lar bu meşale etrafında toplanmıştır. Bu meşaleyle birlikte yeniden dirilen milli mücadele ruhu başarıya ulaşarak ilelebet ölümsüzleşmiştir. 

Milletimizin ortak değeri haline gelen, meşale şehrimiz Samsun’unumuzda meydana gelen provokatif eylemler, birtakım kendini bilmezler tarafından yapılan saldırılar, milletimizin huzurunu asla bozamayacak, bu girişimler milletimizin birliği, beraberliği ve dayanışmasıyla boşa çıkacaktır. Böyle bir simgeye ve değere yapılan bu menfur saldırıyı hep birlikte kınıyor, saldırıyı gerçekleştiren faillerin hak ettiği cezayı bulacaklarını temenni ediyoruz. 

15 Temmuz’da bir vücut olarak bağımsızlığımıza ve vatanımıza yapılan saldırı nasıl ki bertaraf edildiyse, milletimizin huzurunu bozan, birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür eylemler de tek vücut halinde bertaraf edilecektir. 

Biz de buradan bir kez daha diyoruz ki; bizler var olduğumuz müddetçe bizlere miras bırakılan bu mukaddes topraklara, bayrağımıza, irademize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkıp koruyacağımıza söz veriyor, hain saldırıyı tekrardan şiddetle kınıyoruz”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 4
  • 4
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English