Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MÜSİAD Konya’da Karbon Nötr bilgilendirmesi yapıldı

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından, düzenlenen "Geçmişe Vefa Yöneticilere Saygı" programında “Model Bir Şehir: Karbon Nötr Konya” konusunda önceki dönem başkan ve yöneticilerine sunum gerçekleştirildi.

MÜSİAD Konya’da Karbon Nötr bilgilendirmesi yapıldı
MÜSİAD Konya Şubesi tarafından, mutat olarak düzenlenen "Geçmişe Vefa Yöneticilere Saygı" toplantılarının 19. su gerçekleştirildi. 1993 yılından bugüne kadar görev alan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Model Şehir: Karbon Nötr Konya” konularıyla ilgili istişarelerde ve bilgi aktarımlarında bulunuldu.

MÜSİAD Konya Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa MÜSİAD Konya 2. Dönem Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, 3.Dönem Başkanı Ziya Özboyacı 4. Dönem Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 5. Dönem Başkanı Aslan Korkmaz, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve geçmiş dönem görev almış yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Şubemizin kuruluşundan bugüne kadar yöneticilik yapmış ağabeylerimizin ve arkadaşlarımızın tecrübelerinden istifade etmek, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz ve yeni projelerimiz hakkında istişare etmek üzere bir araya geldik. Geçmişten bugüne kadar gelen bilgi aktarımları ve tecrübeler ve bu aktarımlardan çıkarılan notlar ve ortaya konulan fikirler bizim için çok değerli ve bu tecrübe aktarımlarıyla faaliyetlerimizin şekillendirilmesi noktasında da bizlere değer katarak ışık tutmaktadır. Yeni projeler üretmek ve bunları şehrimize, iş dünyamıza ve eğitime kadar etki edecek projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz ve bu minvalde Konya'nın, Avrupa'nın ilk Karbon Nötr şehri olması için çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Kağnıcı, "Bu kapsamda proje çalışmalarının devam ettiğini. Konya'nın, Avrupa'nın ilk Karbon Nötr şehri olması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Başkan Kağnıcı konuşmasında Paris iklim anlaşması hayati bir adım olsa da anlaşmanın gücü özel sektör, akademi dünyası, kamu ve devletler arasındaki iş birliğinde yatıyor. MÜSİAD Konya olarak bu iş birliğinde, düşük karbon ekonomisi konusunda farkındalık oluşturmak, ülkemizdeki kapasitenin belirlenmesi ve bu kapasite doğrultusunda harekete geçirilmesi öncelikli olmalı. Devletlerin enerji verimliliğini artırma, yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapılmasını sağlama ve ulaşım sektöründe karbonsuz seçeneklerin öne çıkarılmasını sağlayacak mali teşvikler sağlaması oldukça önemli. Düşük karbonlu bir geri kazanım, yalnızca iklim değişikliğini durdurmak için gereken önemli emisyon azaltımlarını başlatmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek karbonlu bir geri kazanımdan daha fazla iş ve ekonomik büyüme de oluşturacaktır. Bu çerçevede projemizin hız kazanması adına şehir yöneticilerimizle tekrar bir araya gelerek projemizde çözüm ortaklıkları oluşturabiliriz” diye konuştu.

Başkan Kağnıcı Konya, Türkiye'nin temiz, gecekondu probleminin olmadığı, engebesiz ve şehir planlamasının daha kolay yapılabildiği, Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip, Türkiye'nin en düzenli organize sanayi bölgelerinden biridir. Karbon Nötr Sanayi, Karbon Nötr Kasaba, Karbon Nötr Şehir ve Elektrikli Araçlar Filosu yapılanması gibi önemli projelerden bahseden, Kağnıcı tüm bunlar göz önüne alındığında ülkemizde Karbon Nötre en yakın bölge Konya olacaktır" diye konuştu.

Başkan Kağnıcı'nın ardından Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca, "Model Bir Şehir: Karbon Nötr Konya" konulu sunumu ve süreçle ilgili geniş bir bilgilendirme gerçekleştirdi. 
Sunum sonu söz alan katılımcılar; Projeye destek verdiklerini ve çok iyi çalışılmış bir proje olduğunu, projenin hedefe ulaşmasında zorluk olabilir ama kesin ulaşacağı kanaatinde olduklarını, dünyanın buraya doğru evirildiğini ve kendilerinin de kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca oda başkanları MÜSİAD Konya’nın bu tür projeler üretmesini sektöre ve şehrimize değer katması adına projenin gurur verici bulduklarını belirttiler.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • E
    Ekonomist
    3 yıl önce

    Konya'da Sanayide Karbonu sıfırlamanın yolu GES ile olur. Bunun yolu ise Konya OSB yönetimi, Aksaray yolunda hemen karşısında boş bir sürü alan avr. Buraya 100 MW'LIK kurmalı sanayicilere satmalı yada çatısı ve cephesi yetersiz olan sanayiciler kendileri eksik enerjilerini tamamlamak üzere GES'leri buraya kurmalı. OSB yönetimi 2-3 kmlik elektrik telleri çekmesi ve alt yapısı için trafolar kurması yeterli. Böylece Konya Sanayisi bedavaya elektrik tüketmeli. Bu arazileri Konya Büyükşehir Belediyesi vermezse ozaman Kaşınhanı'nın ilerisind ebir sürü boş arazi var. Bu bölgeye GESlerini kursunlar. Ancak tek sorun OSB bölgesine 40-50 km'lik iletim hattı kurulması gerekiyor. 40-50 Km iletim hattı yapmaya Konya OSB'nin gücü yeter mi? Gücü yeterse bu bölgeye 5 bin MW'lık GES kurar ve Konya OSB dışındaki sanayicilerinde elektrik ihtiyacını karşılar. OSB dışındaki sanayiciler de GES kurabilir. Bölge geniş, kurmaya alan var. Bir de Bozdağlara Yaban Hayatına uzak bir bölgeye 10'ar MW'lık 100 tane türbin ile toplamda 1000 MW'lık RES kurarlarsa harika olur. Artık Yaz kış gece gündüz elektrik bedava olur. Az bir bataryalarla depolamaları da mümkün. İşte ozaman Konya Karbon sorunu kökten çözülür, hava kirliği olmaz, en temiz şehir olur, herkes rahat nefes alır. Sanayide Doğalgaz santralleri Elektrik üretmez.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”