Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı : 2023 Türkiye’nin zafer yılı olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yeni seçim kanununda Cumhur İttifakı lehine değişiklikler yapıldığı yönündeki iddiaları eleştirdi. Çok düşük oy potansiyeline sahip partilerin ittifaka alınarak daha fazla milletvekili çıkarılması hesabının bozulduğunu açıklayan Kalaycı, “2023 Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı : 2023 Türkiye’nin zafer yılı olacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, seçim sistemini, kamuoyu araştırma şirketlerini ve yapılan algı operasyonlarını gündeme taşıdı. 

“Temsilde adalet ilkesi zedelenmekte”
Milletvekili sayısının önce ittifak oyuna göre dağıtılması uygulamasının millî irade tercihini sakatlayan sonuçlar ortaya çıkardığını kaydeden Kalaycı,  2018 seçimlerinde 30 ilde seçmen tercihinde sapma görüldüğünü, temsilde adalet ilkesinin zedelendiğini örnekler vererek anlattı. Kalaycı, “24 Haziran 2018 seçimlerinde bir ilde bir parti 50 bin 72 oyla milletvekili çıkaramazken 38 bin 793 oyla bir başka parti milletvekili çıkarmıştır. Başka bir ilde bir parti 53 bin 444 oyla milletvekili çıkaramazken 41 bin 796 oyla bir başka parti milletvekili çıkarmıştır. Bir ilde 66 bin 465 oyla bir parti 2 milletvekili çıkarırken 37 bin 865 oy alan bir başka parti milletvekili çıkaramamıştır. Bir başka ilde 77 bin 85 oyla bir parti milletvekili çıkarırken bu partinin oylarının yarısından daha az olmak üzere 33 bin 789 oy alan bir başka parti 1 milletvekili çıkarmıştır. 30 ilde bu şekilde sonuçlar çıktığı görülmektedir. Soruyorum, bu hak mıdır? Bu uygulama 2018 yılında düzenlenmiş olsa da değiştirilmelidir. Bunun savunulacak hiçbir tarafı yoktur, büyük bir adaletsizlik olduğu çok açıktır. Seçmenin tercihi sapma göstermekte, temsilde adalet ilkesi zedelenmektedir. Milletvekili sayısının önce ittifak oyuna göre dağıtılması uygulamasının sağladığı pazarlık imkânı, ittifaklarda yer almak için yeni partileşmeleri teşvik etmektedir. 

“İçinden çıkılamaz sorunların ortaya çıkacağı görülmekte”
Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, bugün itibarıyla 24 siyasi partinin seçime katılma hakkına sahip olduğunu anımsatan Kalaycı, kanunda bir değişiklik yapılmadığı takdirde ve seçime katılmaya hak kazanan parti sayılarının daha da artacağı düşünüldüğünde, gelecekte yapılacak seçimlerde içinden çıkılamaz sorunların ortaya çıkacağını, temsilde adalet ilkesinin tümüyle yok olabileceğini, çok uzun oy pusulalarının söz konusu olacağı ve seçim güvenliğinin de olumsuz etkileneceğinin net bir şekilde görüldüğünü vurguladı. 

“Cumhur İttifakı lehine değişiklikler yapıldığı iddiası asılsız” 
Mustafa Kalaycı, 2023 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerde milletten destek alma konusunda umutsuz olanların seçmeni etkilemek maksadıyla seçim kanununda Cumhur İttifakı lehine değişiklikler yapıldığı yönünde algı oluşturmak istediğini dile getirdi. 

Kalaycı, yeni kanunla düşük oy potansiyeline sahip partilerin hesaplarının bozulduğunu açıklayarak, “Aslında Cumhur İttifakı'nın milletvekili sayısını arttırmak ve AK PARTİ iktidarını devam ettirmek için böyle bir değişikliğe gittiğinin söylenmesi, kendilerinin 2023 Haziran seçimleri için hiçbir iddialarının olmadığının itirafı dışında başka bir anlam taşımamaktadır. Feryat figan edilmesinin altında yatan asıl neden, çok düşük oy potansiyeline sahip partilerin ittifaka alınarak daha fazla milletvekili çıkarılması hesabının bozulmasıdır; bütün dertleri budur, karın ağrıları bundandır” diye konuştu. 

“Türk milleti algı operasyonlarına gelmiyor, müfterilere inanmıyor”
Anketler üzerinden de sürekli algı operasyonu yürütüldüğünü, Türk milletinin bunlara inanmadığını belirten Kalaycı, “Milletimiz bu oyunları daha önce de görmüş, yaşamış ama asla bunlara itibar etmemiştir. Nitekim 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçları bir kez daha göstermiştir ki Türk milleti algı operasyonlarına gelmiyor, müfterilere inanmıyor. Kamuoyu araştırma şirketlerinin güvenilirlikleri de iyice sıfırlanmıştır. Düzmece anketçiler 24 Haziran Seçimleri öncesinde açıkladıkları anketlerde ‘Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalacak’ dediler, Cumhurbaşkanımız birinci turda seçildi. Devamlı parlattıkları, oyunu yüksek gösterdikleri partiler daha düşük oy aldılar. Yüzde 3 ila 7 arasında gösterdikleri MHP ise yüzde 11,10 oy aldı. Yüzde 300 sapma olur mu? Bu duruma karşın hiçbiri milletimizden de özür dilememiştir” ifadelerini kullandı.

“Milliyetçi Hareket Partisini engelleyemezsiniz”
MHP olarak 25 Haziran 2018 tarihinde isimlerini gazetelere ilan vererek açıkladıkları anketçiler, köşe yazarları, yorumcular, akademisyenlerin yine sahneye çıkarak bildik operasyonlarını yürüttüğünü anımsatan Kalaycı, “Milliyetçi Hareket Partisine özel bir kin duyan zevata diyorum ki; beyhude yere uğraşmayın, Milliyetçi Hareket Partisini engelleyemezsiniz. Türk milletini durduramazsınız. Bu aziz millet her seferinde büyük bir vakarla sandık başına giderek her türlü meseleye son noktayı koymasını bilmiş, o engin ferasetini ve basiretini her seferinde sandıkta müşahhas hâle getirmiştir. ‘Millet bilmez’, ‘Millet anlamaz’, ‘Millet karar veremez’ anlayışında olanlara her seçimde gerekli dersi vermiştir. Milletimiz doğru ile yanlışı birbirinden ayırabilecek en güçlü hakemdir. Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Valla bizde sandığın önümüze gelmesini dört gözle bekliyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English