Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kültür ve Turizm ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri Genel Kurulda

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın uyguladığı güvenli turizm sertifikası sistemi sayesinde ülkemiz dünyanın sayılı sağlık turizmi ülkeleri arasında yerini almıştır" MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut: "Binlerce yıllık Türk tarihinin her bir sayfası, geleceğimizi aydınlatacak tecrübelerle, nesillerimizin iftihar edeceği zaferlerle ve bağımsızlığımızı teminat altına alacak şeref ve tecrübelerle doludur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın uyguladığı güvenli turizm sertifikası sistemi sayesinde ülkemiz dünyanın sayılı sağlık turizmi ülkeleri arasında yerini almıştır." dedi.


TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri üzerinde MHP milletvekilleri söz aldı.


MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, turizmin, kalkınma hedefinde olan pek çok ülkenin gelişmek için kullandığı önemli sektörlerden birisi olduğunu söyledi.


Uluslararası turizme yönelik yapılan istatistiklere göre, turizmin her yıl ortalama yüzde 4 oranında büyüdüğünü, bu nedenle turizm pastasından pay almak isteyen pek çok ülkenin kendi milli değerlerini ve ülke zenginliklerini bu sektörün hizmetine sunduğunu aktaran Erbaş, "Türkiye olarak da biz bu yarışta varız. Pandemi süresince Kültür ve Turizm Bakanlığımızın uyguladığı güvenli turizm sertifikası sistemi sayesinde ülkemiz dünyanın sayılı sağlık turizmi ülkeleri arasında yerini almıştır. Gerek altyapımızla gerekse kültürel ve tarihi değerlerimizle bugün dünyadaki pek çok ülkeyle rekabet edebilecek düzeye ulaşmış bulunmaktayız." dedi.


Erbaş, Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre 2019 yılında uluslararası seyahat sayısının 1 milyar 466 milyon, turizm harcamalarının ise 1,48 trilyon dolar seviyesinde olduğunu anımsatarak, 2022 yılı verilerine göre ilk 9 ayda dünyada uluslararası seyahat sayısının 700 milyona ulaştığını ve bunun, toparlanma sürecine girildiğinin göstergesi olduğunu söyledi.


Bu yıl turizmdeki büyüme hızında İtalya, İspanya ve Yunanistan'ın geride bırakıldığının altını çizen Erbaş, şunları kaydetti:


"Turizm ajansının sektör paydaşlarıyla oluşturduğu platformun ortaya koyduğu çalışmaların meyvesini topluyoruz. Dünya standartlarına erişebilmek, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmek adına turizmin her alanını çeşitlendirmeye başladık. Tarihimizi, kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi, yayla ve kış turizmi, termal ve sağlık turizmi, fuar ve kongre turizmi ve yerel lezzetlerimizi sunacak olan araçlarımızla birlikte dünyaca ünlü Michelin restoranlarımız, gastronomi turizmimizi canlandıracaktır. Hızla büyüyen sektörümüzün en önemli problemi, yetenekli ve kalifiye eleman bulunmamasıdır. Yabancı dil bilen, hizmet sektörüne hakim ara eleman yetiştirmek için mutlaka çaba göstermeliyiz."


MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türk tarihine ışık tutan Türk Tarih Müzesi'nin özverili çalışmalar sonucunda Etimesgut'ta açıldığını söyledi.


6 bin metrekare kapalı alana sahip müzenin 54 bin metrekare de park alanına sahip olduğunu ifade eden Haberal, Türk Tarih Müzesi'nin, Türk tarihinde önemli yer tutan birçok isme ev sahipliği yaptığını aktararak, tüm yurttaşların bu müzeyi ziyaret etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.


- "Kurgu aynı, kumpas aynı, komplo aynıdır"


MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, milli mücadeleyi taçlandıran ve bağımsızlığın sembolü olan Cumhuriyet'in, 100. yılına doğru ilerlendiğini, en önemli hedefin geride kalan 100 yılı bir birikim olarak kabul edip 2023 yılında lider ülke Türkiye vizyonuyla Türkiye 100 yılını inşa etmek olacağını söyledi.


Yunus Nadi'nin, "Türk milletinin mazisi ve geleceğe dair hayalleri tarihi bir bütünlük içerisinde ele alınmalı ve yorumlanmalıdır." sözünü anımsatan Bulut, "Binlerce yıllık Türk tarihinin her bir sayfası, geleceğimizi aydınlatacak tecrübelerle, nesillerimizin iftihar edeceği zaferlerle ve bağımsızlığımızı teminat altına alacak şeref ve tecrübelerle doludur. Tüm bu mirasın kuşkusuz en yakın, en canlı ve en gurur verici hatırası ise iman ve cesaret üzerine inşa etmiş olduğumuz tam bağımsızlık mücadelesi, yani milli mücadeledir." dedi.


Bulut, Milli Mücadele'nin 100. yılında aynı fıtrat, aynı kan ve aynı inancı bir şeref payesi gibi taşıyanların var olduğu gibi Türk milletine kin kusmaya devam edenlerin de olduğunun altını çizdi.


Keçecizade Fuat Paşa'nın 1867'de yabancı diplomatların huzurunda "En kuvvetli devlet bizim devletimizdir. Zira siz dışarıdan biz içeriden yıkmaya çalışıyoruz, yine yıkılmıyor." dediğini belirten Bulut, şunları kaydetti:


"Bu sözler son yüzyılımızın da özeti gibidir. Milli mücadelemiz sayesinde bizi dışarıdan yıkmaya çalışanlar, Atatürk'ün tabiriyle geldikleri gibi gitmiş olsalar da hemen her gün yaşanan ibretlik olaylar, devletimizi içeriden yıkmaya çalışanların gayretlerinin devam ettiğini göstermektedir. Dış güçleri arkasına alanlar bunları görebilmeleri için bizler gibi karşılarına dikilmek, göze göz, dişe diş bir vatan savunmasını fasılasız gerçekleştirmeleri gerekir. Milli olanlar ve milli duranlar her zaman hedef olmuş, müstemleke memurları ise Batı'nın sırt sıvazlamalarına mazhar olmuştur. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi dün hedef Bülent Ecevit'ti, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. İsimler değişse de oyun hep aynı oyundur. Kurgu aynıdır, kumpas aynıdır, komplo aynıdır. Dış güçler adına tetik düşürenler, yaygara koparanlar, kirli bilgilerle algı yönetenler de Keçecizade Fuat Paşa'nın 150 yıl önce işaret ettiği içerdeki hainlerdir. Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarını; Türk ordusunu katliam yapmakla itham eden Şebnem Korur Fincancı mı, yoksa istikamet neresi sorusuna 'kızıl elma' şeklinde cevap veren Mehmetçik mi temsil etmektedir?"


MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay da Türk devlet geleneğinin, tarihin eski çağlarından bu yana asırları inşa ve milletini ihya anlayışıyla ilerleyen muazzam bir birikime sahip olduğunu söyledi.


Bilge Kağan'ın yönetim anlayışının, Türkiye Cumhuriyeti kamu yönetimi anlayışının çatısını oluşturan temel ruh olduğuna inandığını ifade eden Taşlıçay, "Bizler de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin niyet, ehliyet, gayret düsturuyla Türk kamu yönetiminin bir parçası olmanın mukaddes sorumluluğunu taşıyor, geçmişten bu yana taşınan devlet geleneğimizin ruhuna yaraşır işler yapmaya gayret gösteriyoruz." dedi.


Taşlıçay, MHP'nin seçim beyannamesinde yer verdiği 3600 ek gösterge beklentisinin karşılanması, asgari ücretin ve tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadarlık kısmının vergi dışı bırakılması, öğretmenlerin meslek kanunuyla birlikte maaşlarında düzenlemeler yapılması, sağlık personelinin özlük haklarında iyileştirmeler yapılması, korucular ve muhtarların aylık ücretlerinin en az asgari ücret düzeyinde belirlenmesi başta olmak üzere birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi ve emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenlemenin de meclis gündemine gelerek çözüme kavuşturulacak olmasından ötürü memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English