Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kültür ve Turizm ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri Genel Kurulda

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: "Bir seçim yenmişsiniz, enflasyonu, faizi, eğitim muhtevasızlığını yenememişsiniz. Dar gelirliyi, çocuklarımızı, eğitimi, üretimi kurtaramamışsınız. Hazineyi dolduramamışsınız, adaleti kurtaramamışsınız, devleti abat edememişsiniz ama diyorsunuz ki 'Muhalefeti yeniyoruz.' Muhalefetin vazifesi sizi yenmektir" İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: "Yıl şartı; 25 yıl, 20 yıl ve prim gün sayısı esas alınacak. Bunun dışında getireceğiniz hiçbir

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, iktidarı eleştirirken, "Bir seçim yenmişsiniz, enflasyonu, faizi, eğitim muhtevasızlığını yenememişsiniz. Dar gelirliyi, çocuklarımızı, eğitimi, üretimi kurtaramamışsınız. Hazineyi dolduramamışsınız, adaleti kurtaramamışsınız, devleti abat edememişsiniz ama diyorsunuz ki 'Muhalefeti yeniyoruz.' Muhalefetin vazifesi sizi yenmektir." dedi.


TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri üzerinde İYİ Parti milletvekilleri söz aldı.


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu bu bütçenin "iktidarın yapamadık. 2002'de vadetmiştik, unuttuk bütçesi" olduğunu savunarak, yüzde 150 enflasyonu olan bir ülkenin devletinin zeval bulmak üzere olduğunu söyledi. İktidarın, muhalefeti yenmek için iktidara gelmediğini, hedeflerini unuttuğunu öne süren Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sizin vazifeniz muhalefeti yenmek değildi, unuttunuz. Sizin yenmek zorunda olduğunuz fakirlikti, yolsuzluktu, yoksulluktu, adaletsizlikti, eğitimde muhtevasızlıktı, fakirlerle başladığınız bu yolculuğun sonunda fakirliğin kalmadığı bir ülke kurmaktı. 20 yıllık iktidarın nihayetinde yine milletin karşısına çıkıp tutturamadığınız hedeflerin mesuliyetini taşımak yerine 'Sandıktan galip çıkacağız.' hevesleriyle muhalefeti ilzam etmeye çalışıyorsunuz. Bir seçim yenmişsiniz, enflasyonu, faizi, eğitim muhtevasızlığını yenememişsiniz. Dar gelirliyi, çocuklarımızı, eğitimi, üretimi kurtaramamışsınız. Hazineyi dolduramamışsınız, adaleti kurtaramamışsınız, devleti abat edememişsiniz ama diyorsunuz ki 'Muhalefeti yeniyoruz.' Muhalefetin vazifesi sizi yenmektir. Muhalefet sizi yenince sandıkta muhalefet sadece iktidarı yenmiş olmayacak, muhalefet millete vadettiklerinizden tutturamadıklarınız adına sizi değil, sizin vaatleriniz adına milletin talihsizliğini yenecek."


Ağıralioğlu, AK Partili milletvekillerinin laf atması üzerine de "Bunlara 'Hamdolsun.' diyemezsiniz, diyemediğinizi biliyorum. Bu, hamdedilecek bir şey değil. Bu istiğfar edilecek bir şeydir. Buna 'Allah bizi affetsin.' denir." ifadelerini kullandı.


İktidarın millete verdiği sözleri hatırlattıklarını söyleyen Ağıralioğlu, "Siz yapamadınız, biz yaparız. Söz verdiniz, bir yere kadar getirdiniz, kalanı biz yaparız. İyi yaptığınız, milletin sevdiği ve memnun olduğu, 'başardınız.' diye iftihar ettiği her şeyi yapmaya devam ederiz. Pahalı olanları ucuz yaparız, yanlış yaptıklarınızın hepsini düzeltiriz. Bu, bizim için bir bayrak yarışıdır; siz buraya kadar getirdiniz, alırız, devletin nasıl yönetileceğini size gösteririz." sözlerini sarf etti.


- "Ezici çoğunluğu 'muhalif' diye adlandırılan yayın kuruluşları"


İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, istibdat rejimlerinin kendilerini ayakta tutacağı sanısıyla yaptıkları her baskının, kendi mukadder sonlarını hazırladığını söyledi.


Bu rejimlerin, haber ve bilgi araçları üzerinde mutlak iletişim hakimiyeti kurarak ömürlerini uzatabileceklerini zannettiklerini belirten Çıray, "Sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde 20 yıldır süregelen AKP iktidarları bilgi, haber akışını tamamen kontrol altına almak, yönlendirmek, böylece sahte bir gerçeklik üretmek ve inşa etmek peşinde oldular. Kurucu değerlerinden nefret ettikleri, neredeyse darülharp gibi gördükleri bir devletin yüz yıllık maddi birikimini adeta küffara bir ganimet gibi gördüler." ifadelerini kullandı.


İYİ Partili Çıray, para ve ekran karartma cezalarının, iktidarın "ülkede demokrasi var." görüntüsü vermek için varlıklarına kerhen tahammül ettiği çok az sayıdaki muhalefet televizyon kanalının başında Demokles'in kılıcı gibi sallandırdığını ileri sürerek, "Düşünce ve ifade özgürlüğünü yerle bir eden çok sayıda yaptırım kararı almıştır. Bu çerçevede, geçtiğimiz yıl yaşanan 98 sansür vakasının 46'sı RTÜK'e aittir. Bu 46 vakanın 32'sinde yayımcılara yaptırımlar uygulanmıştır. Bunların ezici çoğunluğu 'muhalif' diye adlandırılan yayın kuruluşlarıdır. RTÜK'ün, medyanın ancak yüzde 5'ini oluşturan muhalif yayın kanallarına uyguladığı ceza serisi bu yılda aynı hızla devam etmiştir." sözlerini sarf etti.


- "Yüzde 15'lik zammın üzerine yüzde 30'luk refah payı vermek zorundasınız"


İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında çalışma hayatında yaşanan bütün problemlerin müsebbibi olduğunu; seçim yaklaşırken kendi yarattığı bu problemleri çözerek milletin gözüne girme hesabı yaptığını savundu. Koncuk, bu problemlerin hesabını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den değil AK Parti'den soracaklarını söyledi.


Kamuda sözleşmeli çalışanlara yönelik düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığını anımsatan Koncuk, "Bu yapacağınız düzenleme 20 yıldır yarattığınız tahribatı ortadan kaldıramayacak ve o, kışı geçiren kurtlar hesabını 2023'te mutlaka soracak." diye konuştu.


Yıllarca sendikacılık yaptığını anlatan Koncuk, EYT sorununa ilişkin şu ifadeleri kullandı:


"Yıl şartı; 25 yıl, 20 yıl ve prim gün sayısı esas alınacak. Bunun dışında getireceğiniz hiçbir çözüm EYT'lileri mutlu etmeyecektir ve bugüne kadar verdiğiniz sözlere de uygun olmayacaktır. Eğer bir eksiğiyle dahi gündeme gelirse AK Parti'nin bu uygulamasını, İYİ Parti adına, yıllardır umutsuz bıraktığınız EYT'liler adına yerden yere vuracağız. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı 'İktidarı kaybetmeme sebep olsa da bu EYT problemini çözmeyeceğim.' demese de bir adım atsaydı, belki bugün bu kadar zorluk yaşamazdınız."


Koncuk, İYİ Parti olarak İntibak Yasa Teklifi verdiklerini belirterek, "Aynı işi yapan, aynı eğitim seviyesine sahip hatta belki de çok daha fazla prim gün sayısı olan personel intibak yasası çıkmadığı için 2000 yılından önce emekli olmuş insanlardan çok daha az maaş alıyor. Yirmi yıldır bunu seyrediyorsunuz, dedim. Emekli, dul ve yetimlerini de dahil ettiğimizde 7 milyon insanı ilgilendiren bir kanun teklifini siz reddettiniz. 7 milyon insanın yüzüne nasıl bakacaksınız?" sözlerini sarf etti.


3600 ek gösterge düzenlemesinin kamuda hiyerarşiyi bozduğunu öne süren Koncuk, söz konusu hakkın birinci dereceye düşen üniversite mezunu tüm memurlara tanınması gerektiğini söyledi.


İYİ Partili Koncuk, gelecek ay memur ve çalışanların zamlı maaşlarını alacaklarını hatırlatarak, "Devlet memurlarına, işçilere yüzde 15'lik zammın üzerine yüzde 30'luk refah payı vermek zorundasınız. Yüzde 50 civarında bir zam dahi emin olun, şu iki yılda memurların, işçilerin, diğer çalışanların kayıplarını karşılamayacaktır." dedi.


İsmail Koncuk, partisinin asgari ücretin 9 bin 600 lira olmasını istediğini de söyledi.


Bu arada, İYİ Parti Grubu adına konuşmaların başladığı sırada bazı AK Parti milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English