Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılca: Yeşili korumak hedefimiz değil asli görevimizdir

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Cuma Buluşmaları kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile birlikte Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara fidan dağıttı. Fidan dikiminin özendirilmesine önem verdiklerini ifade eden Başkan Kılca; “Yeşili korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız hemşehrilerimize fidan sevgisini aşılamaktır." dedi.

Kılca: Yeşili korumak hedefimiz değil asli görevimizdir
Cuma Buluşmalarını sürdüren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki Hacı İzzet Bezirci Camii’nde Cuma Namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşehrileriyle istişarelerde bulunan Hasan Kılca Orman Haftası dolayısıyla Cuma namazı çıkışında fidan dağıtımı da yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, ilçe teşkilatı mensupları Karatay Belediyesi Belediye Meclis Üyelerinin ve Karatay Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı programda vatandaşların Cuma günü ve Dünya Ormancılık Haftası tebrik edildi. 

ALLAH BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ BOZMASIN
Vatandaşların taleplerini de dinleyerek bölgenin ihtiyaçları konusunda istişarelerde bulunan Hasan Kılca, Cuma Buluşmalarının Karatay’ın çok güzel bir geleneği haline geldiğine vurgu yaparak, bu geleneği sürdürmenin öneminden söz etti.  
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Cuma Günü’nün rahmetine ve bereketine ortak olduğumuz, hemşehrilerimizle hasbihal etme fırsatı bulduğumuz Cuma Buluşmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü bu tür buluşmaların ilçemiz ve insanımız arasındaki kaynaşmasına çok şey kattığına inanıyorum. Bizim için önemli olan ve bizleri mutlu eden, her daim vatandaşlarımızın arasında olmak ve onlara hizmetkâr olmaktır. Allah bu birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Bu vesileyle de Konyalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Cuma gününü tebrik ediyorum” dedi.

YEŞİLİ KORUMAK HEDEFİMİZ DEĞİL ASLİ GÖREVİMİZDİR
Kılca, Orman Haftası dolayısıyla Karatay’ın mahallelerinde Cuma namazı sonrası vatandaşlara fidan dağıtımı da gerçekleştirdiklerini aktararak; Sağlıklı yaşamın koruyucusu ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmenin öncelikli görevleri olduğunu belirtti.
Fidan dikiminin özendirilmesine önem verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Yeşili korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız hemşehrilerimize fidan sevgisini aşılamaktır. Karatay’ımızın yeşil kalması için sürekli çalışmalar yapmamız gerekiyor, yeşilin artırılması için de belediye olarak hemşehrilerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu amaçla bugün tüm mahallelerimizde, camilerimizde hemşehrilerimize 20 bin fidan dağıtımı yaptık. Orman Bölge Müdürlüğümüze de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Karatay’ımızı Konya’mızı yeşillendirerek kişi başına düşen yeşil oran miktarını arttırmaya devam ediyoruz. Göreve gelir gelmez Hobi Bahçelerimizdeki parselleri binin üzerine çıkardık. Büyük alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yürüttük. Yine oluşturduğumuz Lavanta Bahçesi ile hem ekonomiye katkı sağladık hem de bölgede güzel bir alan oluşturduk. Bu yıl da yeşillendirme, ağaçlandırma ve park çalışmaları projelerimiz var. Mahallelerimizde 40’ın üstünde yeşil kuşak parklar yapıyoruz. Dağıttığımız fidanlar ile birlikte vatandaşlarımızın evlerinde, bahçelerinde, tarlasında ve istedikleri yerlere bu fidanları dikerek, şehrimizin ve ilçemizin daha yeşil bir görüntüye ulaşmasına katkıda bulunacakları için mutluyuz. Gelecek nesillere gölgesinde yaşayabileceğimiz, nefes alabileceğimiz ağaçlar bırakmalıyız. Bu vesileyle de Orman Haftamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
SORGUN’DAN KILCA’YA TEŞEKKÜR
Anlamlı proje için Karatay Belediyesi’ne teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise şunları söyledi: “Bugün Karatay Belediyemizin birbirinden güzel çalışmalarının bir örneğini daha görüyoruz. Son yıllarda dünyada orman varlığı en çok artan iki ülkeden bir tanesi olduk. Milyarlarca fidanımız toprakla buluştu. İnşallah 2023 yılında dünya nüfusu kadar yani yaklaşık 8 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bu güzel uygulamasından dolayı Karatay Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını ve eşlik eden ilçe Başkanımızı tebrik ediyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 12
  • 0
  • 4
  • 1
  • 5
  • 1
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ali dayi ali dayi
    3 yıl önce

    Kozalarlari mi yicek insanlar soyle bi meyve agaci olsa faydasi da olurdu buda guzel bi davranus ama meyve agaclari daha olumlu olurdu sanku

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • Abdullah Türk
    3 yıl önce

    Meram Belediyesi de yapsa keşke..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English