Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Evlat nöbeti tutan ailelerden HDP ve CHP'ye tepki

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 693’üncü gününde de ilk günkü kararlılıkla sürerken, oğlu zorla dağa kaçırılan Özkan Aydın’ın babası Süleyman Aydın, “HDP ve CHP’ye hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Evlat nöbeti tutan ailelerden HDP ve CHP’ye tepki
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 693’üncü gününe girdi. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişlerini sürdüren aileler, geride bıraktıkları Kurban Bayramını buruk geçirdi. Diyarbakır'da 5 Mayıs 2019'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Yusuf için 3 Eylül 2019'da HDP binası önüne gelerek 693 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begdaş, Kurban Bayramı'nın kendileri için buruk geçtiğini belirtti.
“Bayram bizim için buruk geçti, kutlayamadık”
Yaklaşık 2 yıldır HDP il binası önündeki kapıda evlatlarının yolunu gözlediğini dile getiren Begdaş, "Geride bıraktığımız kurban bayramında bizler onları beklerken yine gelmediler. Bayram bizim için buruk geçti, kutlayamadık. Kim buna sebep olmuş ise Allah onların belasını versin, buradaki bütün aileler bayram yapamadı. HDP’liler Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan ilçe binalarında bayram kutlaması düzenlediler neden buraya gelmediler? Bizde burada bir Kürt olarak onları bekliyorduk neden gelmediler. Bizler evlat nöbetindeki aileler olarak buradan asla kalkmayacağız. Çocuklarımızı alıncaya kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Oğlum gel teslim ol”
Dağdaki gençlere ve oğlu Yusuf’a teslim olması için çağrıda bulunan baba Begdaş, "Gelin ceza yok, anne ve babalarınız burada sizleri bekliyor. Siz gelmeden kimse buradan kalmayacaktır. Sizleri orada, bizleri de burada ölüme terk etmişler. Gelin bu hasretlik bitsin yeter artık. Anne ve babalar olarak artık dayanamıyoruz. Bakınız bayram geldi hiçbirimiz bayramı kutlayamadık. Tekrar oğluma sesleniyorum. Oğlum gel teslim ol. Gel oğlum ceza yok. Onların çocukları Avrupalarda eğlenirken sizler orada ABD’nin askerliğini yapıyorsunuz. Gelin teslim olun” diye konuştu.
“Kepenk indirip kaçmakla insan hakları olmaz”
5 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan (20) için 9 Eylül 2019'dan beri HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı baba Süleyman Aydın ise HDP ve CHP’ye tepki göstererek, “693 gündür buradayız ve maalesef bu bayramımızda buruk geçti. Bu bayramda çocuklarımızın yolunu gözledik ama çocuklarımızı bırakmadılar. HDP ve PKK sanmasın ki biz bu mücadeleyi bırakacağız, biz kesinlikle bu mücadelemizi bırakmayacağız. Bizim çocuklarımız suçsuz ve daha yaşları tutmuyordu. Benim oğlum daha 15 yaşındaydı. Ama maalesef bir gün bile benim oğlum için insan hakları destek vermedi. Herkese insan hakları var, burada çadırda bulunan anne ile babalara insan hakları yok. Biraz ellerini vicdanlarına yoksunlar ve konu HDP olunca susuyorlar. Neden insanlar susuyor HDP’nin iç yüzünü sizde görün. Bakınız bizden neden kaçıyorlar. Kepenk indirip kaçmakla insan hakları olmaz. Hani Kürt için mücadele veriyoruz diyorlardı. Ama Kürt için mücadele veriyoruz diyorlar Kürdü öldürüyorlar. Kürtlere en büyük zararı HDP ve PKK veriyor. Bizim devletimizle bir sorunumuz yok ve hiçbir zaman bir zarar görmedik. Bizler HDP’ye ve CHP’ye hakkımızı haram ediyoruz. Hakkımız onlara haram olsun. Biz burada eylemimizden kararlıyız. Biz buradan kalkmayacağız. Ya bizi öldürecekler ya da çocuklarımızı bize verecekler. Vicdanı olan insanların artık bu anne ile babaların feryadını duymaya davet ediyorum. 3 Eylül’de tüm ülkeyi ve 10 binleri buraya bizlere destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 8
  • 8
  • 0
  • 8
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MehmetAli Erol 532
    3 yıl önce

    Soyunuz kurusun insallah askerimize polisimize kursun slkan kanslzlara sahip clkanlara oy verenleri Yuce Rabbimiz helak eylesin insallah

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • S
    selım
    3 yıl önce

    lan yuruyun gıdın hadı..hdp ye bı zamanlar oyları basarken bılmıyormuydunuz boyle olacagını sankı..kım kazandırdı bu partıye oy attı.sımdı kusura bakmayında kurttan kuzu dogmuyor malesef.su testısı su yolunda kırılır

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English