ANKARA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin, "Türkiye'de ve bizim gibi ülkelerde siyaset kurumunu yargı eliyle dizayn etmeye alışmış küresel bağlantılı sistemlerin varlığını ilk kez bugün yaşıyor değiliz." dedi.
Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
Bugünkü manzaranın temel amacının hukuk eliyle siyasi iradeyi tahakküm altına almak olduğunun apaçık ortada olduğunu söyleyen Aksakal, Ekrem İmamoğlu'na "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak "Henüz yargılama süreci tamamlanmamıştır, inanıyorum ki bu yanlış ve talihsiz karar istinaftan dönecektir. Yargı kendi saygınlığına sahip çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
- "Mağdur çocuğun kardeşleri koruma altına alınmalı"
"Yanlış hesap Bağdat'tan döner" sözünü anımsatan Aksakal, "Amerika'nın organizasyonunda planlanan bir sistematikle aynı türden bir senaryo yeniden hayata geçirilmeye çalışılıyor." görüşünü savundu.
Geçen günlerde gündeme gelen bir kız çocuğunun erken yaşta evlendirildiği yönündeki iddiaları da hatırlatan Aksakal, bunun izahını yapmaya çalışmanın bile aynı derecede "ahlaksızlık tanımına gireceği"ni söyledi.
Aksakal, olayın üzerinden 18 yıl ve savcılığa intikalinin üzerinden 6 ay geçtiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
"Taciz mağduru kız, geçtiğimiz haziranda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına müracaat ediyor, dosya ancak 30 Ekim'de tamamlanabiliyor ve mevzu aralık ayında kamuoyu gündemine düşüyor. Tabii ardından, başta yetkililer olmak üzere bir dolu timsah gözyaşları, kınamalar, lanetlemeler, hesabını soracağız demeler, vs. Hatta, çocuğun iki kız kardeşini ve ağabeyini de baskı altına alarak olayı saptırma gayretlerine de tanık oluyoruz. Bu vesileyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına da uyarıda bulunuyorum, mağdur çocuğun kardeşlerinin de gözetim ve koruma altına alınması büyük önem arz ediyor."
Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmalarına da değinen Aksakal, "Gönül ister ki emeğinin alın teriyle evine ekmek götürenlerin aldığı en az ücret 25 bin liranın üzerinde olsun. Yani yoksulluk sınırının üzerinde olsun." dedi.
Aksakal, "Sosyalist işçi sendikalarının bile 13 bin liraya razı olduğu bir ekonomik yapıdan sınırsız huzur, sonsuz mutluluk ve kaygısız bir gelecek kurgulamak sadece hayalden ibarettir." diye konuştu.
Başörtüsü konusunda gündeme gelen anayasa değişikliği teklifine ilişkin Aksakal, şunları kaydetti:
"Anayasa değişikliği kanunu, 360 ve üzerinde bir oyla kabul edilse de 400 sayısını geçse de bir referandum yaşanacağı aşikar. Zira Sayın Cumhurbaşkanı, bu husustaki görüşünü açıklarken, mutlak surette halka soracaklarını da beyan etmişti. Anayasal olarak buna hakkı var."
Kaynak: