DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,24₺
STERLİN : 57,50₺
GRAM : 6.053,74₺
ÇEYREK : 9.947,31₺
CUMHURİYET : 39.469,10₺
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırbistan ile ticaret hacminde hedefimiz 5 milyar doları yakalamaktır

Eklenme: 18.01.2022 - 19:27 Güncelleme: 18.01.2022 - 20:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgının olumsuz etkilerine rağmen ikili ticaret hacmimizi geçtiğimiz yıl yüzde 34'e yakın bir artışla 2 milyar dolar seviyesine taşıdık. Hedefimiz 5 milyar doları yakalamaktır" dedi.

Reklam alanı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Sırbistan Cumhurbaşkanı değerli dostum Vucic'i ve heyetini Ankara'mızda misafir etmekten memnuniyet duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Sırbistan ile ilişkilerimiz mükemmel seviyededir. Başta Balkanlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunduk.
 
2021 ilişkilerimiz açısından müstesna bir yıl oldu. Salgının olumsuz etkilerine rağmen ikili ticaret hacmimizi geçtiğimiz yıl yüzde 34'e yakın bir artışla 2 milyar dolar seviyesine taşıdık. Hedefimiz 5 milyar doları yakalamaktır. Sırbistan'ın başarıyla yürüttüğü kalkınma hamlesine Türk firmalarının katkı sunması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Türkiye olarak ülkemizde yatırım yapmak isteyen Sırp yatırımcıları gereken yardımları yapmaya devam edeceğiz. TİKA, bugüne kadar Sırbistan'da 323 proje gerçekleştirdi.
 
Bosna Hersek'teki krizin aşılması için uluslararası camianın birlikte hareket etmesine ihtiyaç duyulduğu aşikardır.

"Sırbistan'daki seçim sonrası 3 lideri bir araya getireceğiz"

Buradaki sıkıntıları giderebilmek için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Önümüzde Sırbistan'da bir seçim var. Bunun akabinde biz istiyoruz ki üçlü grubun liderlerini bir araya getirelim ve onlarla bir toplantı yapalım. Bu toplantı ile de Bosna Hersek'in toprak bütünlüğünü sağlayabilmek için adımlar atalım. Özellikle yapılmakta olan otoban çalışmaları ve çalışmalar üzerindeki hissi yaklaşımlar var bunları bir kenara koyar da burada gerçekten ideal olan yaklaşımı yakalarsak gerek Bosna Hersek'teki yaklaşımda Boşnaklar, gerekse Hırvatlar, Sırplar olmak üzere üç lideri bir araya getirelim ve bu işi başaralım. İnşallah seçimin ardından bu adımı atalım istiyoruz bu konuda mutabıkız.

ABD'nin Eastmed'den çekilmesi

Arnvutluk'ta da açıkladığım gibi aslında bana göre ABD'nin geri çekilme kararı mali analizlerden sonra yani yaptılar analizlerini ve bu maliyet analizlerinde kendileri için fayda görmediler. Bunun için de Doğu Akdeniz'deki çalışmalarından geri çekilme kararı aldılar. 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 2
😡 2
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 7 tepki

Yorumlar

  • Kenan Himmet Doğru 1431 gün önce

    Konya\'dan Kadınhan\'a derse gidiyorum bize tatil değil fakat yolumun ustundeki ilçeler kardan dolayı tatil bende aynı yolu kullanıyorum.Bugun aracım kaydı ben şanslıydım kurtardım ama başka bir kaza oldu durumlarını bilmiyorum .. Lütfen ilgililerden bu konuda da bir şey yapılmasını istiyorum daha kötüsü olmadan.

Yorum Yap