Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair soruları yanıtladı
Seçimlere 1 ay kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında Fulya Kalfa moderatörlüğünde Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı.

Kabinede değişim olacak mı?
Sistemin buna müsait olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kalkıp da şu anda CHP zihniyetinin uyguladığını asla yapmayız. Her birine ne yaptı cumhurbaşkanlığı sözü verdi. Bizim böyle bol keseden atma zihniyetimiz yok. Devlet nasıl yönetilir biz iyi biliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev başında 36 bakanlığı 17'ye düşürdüğünü hatırlatarak; "Mesele işin yürütülmesi değil mi? Koltuk ver ki sana sadık olsun mesele bu. Bir taraftan israf diyorlar diğer taraftan israf için adımlar atıyorlar. diye konuştu.

Bülent Ecevit'in koalisyon dönemini karanlık olarak nitelendiren Erdoğan, "Güneş Motel olaylarını yaşatmak istemiyoruz. Biz ülkemizi pazarlıklar içine sokmadık ve sokmayacağız. Bizim kitabımızda israf yok." dedi.

Ev hanımları nasıl emekli olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarına özel sigortalılık adımlarımız olacak. Ev hanımlarının primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Deprem bölgesinde kararlı adımlar atmamız şart. Biz iktidara gelmeden önce eğitim ve sağlığı başa koyduk. Sağlıkta en ileri ülkelerle yarışır durumdayız. Şehir hastaneleriyle daha güçlü hale geldik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Belediye başkanlığı dönemimden beri hep yatay mimariyi savundum. Yatay mimarı konusunda artık vatandaşlarımız da bizim bu tezimizi kabul eder duruma geldi. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz, 350 binin 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Devletimiz böylesinde büyük bir felaketin ardından 50-60 gün içinde konutları teslim etme tezini daha önceki afetlerde ispat etti. Biz bunları ispat etmiş bir iktidarız, söz verdiysek tutarız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarım bize inanıp güvensinler, onları sağlam konutlara yerleştireceğiz.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modelini başlattık, bunu yeni yol haritası olarak kabul ediyoruz. İlk toplantımızı İstanbul'da hocalarımızla 130 kişiyle yaptık. Belli aralıklarla bu çalışmaları yürüteceğiz. Afetlerin çeşitleri olarak hepsine hazırlıklı olmamız lazım. Zemin artı 3 veya 4 şeklinde ilerleyeceğiz.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları
1999 öncesi binaların risk analizini yapmaya başladık. Sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak. Denetimler de sıklaştırılacak. İstanbul burada ayrı bir önem taşıyor. 39 ilçesinde bir harita çıkardık. 1,2 milyon bina İstanbul'da var. 220 bin bina, 1,5 milyon bağımzsız bölüm risk altında. Bunların 300 bininin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Buyrun gelin kentsel dönüşümü yapalım. Muhalefetin propagandalarına kesinlikle inanmaması gerekiyor.

Her geçen gün İstanbul'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları daha güzel bir hal alıyor. Bitince çok güzel olacak. Kadıköy'de belediye ile uyum sağlanamadığı için halledilemedi, sonunda kabul ettiler. Bakanlığımız şimdi süratle orayı yapıyor. Bitince inanıyorum ki muhteşem olacak.

İstanbul'da rezerv şehir planı
Kanal İstanbul'la birlikte rezevr şehirler ortaya çıkacak. Yoğun bir şekilde oralarda bina çalışmaları yapılacak. İmar affıyla ilgili yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu işin affı olmaz.

İstanbul'a girişi belediye başkanlığı döneminde vize usulü demiştik. Bu durum Londra'da uygulanıyor mesela. Belli ücrete tabi giriliyor. İstanbul o zaman 8 milyondu şimdi 16 milyon oldu. O gün bunu söyleyenler şehircilik, göç nedir bunlardan haberleri yoktu. O günkü iddialarımız bugün haklılığımızı getirdi. İstanbul'a gelenler iş buldu mu, belli imkana sahip misin sorarak gelecekti. Vizeye tabi olduğu için herkes gelemeyecekti. İstanbul'un nüfusu bu rakamlara ulaştı. Kaçak yapılaşma ileri derecede arttı, bu tehdit ediyor. Zemin etüttleri yapılmıyor veya yapanlar dikey mimariye vurgun vuruyorlar. Buna fırsat vermemek gerekiyor. Rezerv şehir bir yeri bir yerden naklederek zemin çalışması yapıp oralara müdahale demek. Avcılar aslında sağlam bir zemin değil. Beylikdüzü vs. oralar sıkıntılı yerler. Denize yakın bölgeler hep böyle.

AK Parti listelerinde değişim
Biz AK Parti'yi kurduğumuz günden beri yenilik ve değişimden besleniyoruz. Hep kongrelerimizde değişimlere gittik. Bunu şimdi Meclis'e de yansıtmak istedik. Hiçbir istisna yapmadık. En yakın mesai arkadaşlarım dahi yeri geldi listelere girmedi. Biz sıradan bir parti değiliz. Siyasi mücadelenin içinde tecrübenin çok önemli yeri var. Bütün bunlara bakarak her seçim bölgesindeki adaylara kapsamlı bir program hazırladık. Tüm demografik yapıları hesaplayarak tespitlerimizi yaptık. Alt ve üst komisyonlarla birlikte toplantıları yaptık ve tabloyu o şekilde hazırladık. Eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir ama hassasiyetle dikkat ettik.

"Kamu maliyesinden taviz vermedik"
CHP hep meydanlarda İMF ile ilişkiler tekrar kurulmalı propagandaları yaptı. Asla kimseye tavsiye etmem. Bizim 27,5 milyar Merkez Bankası döviz rezervimiz yaptı. Şu anda 3 haneli rakamlardayız. Merkez Bankamız buna muhtaç değil. Bundan sonra da çok güçlü yolumuza devam edeceğiz.

Şu anda 240 milyar doların üzerinde ihracat başarımız var. Kamu mali disiplininde taviz vermedik. Türkiye bu şekilde zenginleşti. Kabinedeki arkadaşlarımın hepsi de görevlerine sıkı sıkı sadıkları. Deprem bölgesinde hepsi canla başla çalıştılar. Her biri evini unuttu çalışmaya devam etti. Her bir arkadaşıma seçim bölgelerinde görevler verdim.

"Cumhur İttifakı siyasi ahlak derslerini verecek"
Bir ana muhalefet partisi düşünün, yavrucuklarla bir araya geliyor. Bunlarla oturup pazarlık yapıyor. Hepsine yer bulmak lazım bir de bunlara kolay değil. Bu şekilde seçime gidiliyor. 14 Mayıs'ta tabloyu göreceğiz. Bu siyasi ahlakın iflasıdır. Bu tür bir yolla demokrasi mücadelesi verilemez. Şimdi de kavga, gürültü her şey ortaya çıkıyor. Cumhur İttifakı siyasi ahlak derslerini verecek.

14 Mayıs seçimleri
Cumhur İttifakı ortakları kendi takdirlerini kullandı. Kendi logosuyla veya bizim logomuzla girmek isteyenler oldu. Millet İttifakı ile bizim benzer bir yanımız yok. HÜDA Par bizim logomuzla sadece bizim logomuzla seçime girecek. Bizde pazarlık yok.

Meydanların dili bize yürüyon diyor. Yürüyeceksin ki millet arkandan yürüyecek diyor. Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Bağcılar'da, Pendik'te, deprem bölgesinde bunu gördüm. Son ana kadar açılış ve mitingler yapacağız. Bütün arkadaşlarımın hepsi arazide mitingler yapacak, ben açılışları yapacağım. Süreci son ana kadar görüteceğiz.

Türkiye ile ilgili Batı'nın hesapları var. Macron'un durumunu görüyorsunuz. Bütün bunlara bakınca Macron neden Çin'e gitti? Bu soru işaretlerinin cevabını inceleyip görmek lazım. Anketlere göre Le Pen, Macron'un önüne geçmiş. Demek ki bir yerlerde değişim var.

"Erdoğan'a karşı alınan cephe milletime karşı alınmıştır demektir"
Türkiye seçimle birlikte Batı'ya büyük bir mesaj verecek. Bizim Batı ne der diye bir derdimiz yok. Biz işlerimize bakıyoruz. Biz savunma sanayiide yerlilikte yüzde 20'den yüzde 70'e çıktıysak bu başarının işaretidir. Batı, Erdoğan'a karşı cephe alıyor. Ama Erdoğan'a karşı alınan cephe milletime karşı alınmıştır demektir. Ama 14 Mayıs'ta biz Batı'ya çok büyük bir mesaj vereceğiz.

Togg için özel kredi imkanı
Togg ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu iyi bir fırsattır. Kendilerine çağrı yapıyorum. Konutta nasıl bir adım attıysalar Togg ile böyle bir adım atılabilir. Benim endişem Togg'un araç yetiştirme noktası. Çünkü talep çok fazla. Kamu bankalarımızı bir araya getirebiliriz. Önümüzdeki 7 yılda 1 milyon Togg yollarda olacak. Togg'u yollarda görmek bize ayrı bir zevk verecek. Togg'un zırhlısını yapabilir misiniz bunu kendileriyle konuşmadım. 

"Muhalefet, Türkiye Yüzyılı'na engel olmak istiyor"
Karşımda olan beyefendi seçimlerin hepsin mağlup oldu ama doymadı. Bu yenilgiler demek ki bazılarını çizgiye çekmiyor. 14 Mayıs seçimleri Türkiye Yüzyılı için çok önemli. Ülkemizin son 21 yıldaki kazanımlarını yok etmek isteyenler var. Muhalefet Türkiye Yüzyılı'na engel olmak istiyor. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da bu seçimin önemini kavradı. Devletin devamlılığına leke sürecek, tüm dünyada ülkemizin itibarını zedeleyeceklere fırsat vermeyeceğinize inanıyorum.

Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış, FETÖ'nün uzantılarını bırakacaklarmış. Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz. Her gücü eline alan o zaman tüm cezaevlerinin kapılarını açsın. Bunların hepsi oy için söylenen sözler. Biz hukuk devletinde böyle bir söylemde bulunamayız. Ben cumhurbaşkanı adaylığımı genel af üzerine inşa etmedim ki. Ama Bay Bay Kemal böyle yapıyor. Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuz öldürüldü. Bunu yapanlar kimlerdi? Şimdi bakıyorsunuz bunu yapanları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar.

Gençlere özel imkanlar
Gençlerde yaş sınırı neydi 30'du sonra biz bunu 18'e kadar indirdik. Verdiğimiz mücadelede neticeyi aldık. Seçme ve seçilme yaşı 18'e indi. Bu seçimde 18 yaşında adaylarımız var. 19 yaşında iyi bir yüzücümüz var. Galatasaray Üniversitesi'nde başarılı bir öğrenci. 30 yaş altı 25 adayımız mevcut. Kamuya işe alımlarda sınav başarısına göre davranacağız. Gereksiz tartışmaların içine düşmemek ve herhangi bir soru işareti bırakmamak için başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz. Üniversite öğrencilerinin ilk bilgisayar ve cep telefonundan vergiyi kaldırıyoruz. Yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceğiz. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlere hibe ve teşvik programı uygulayacağız. Biz her zaman gençlerimizin yanındayız ve destekçileriyiz.

Cumartesi günü Kocaeli Şehir Hastanesi'ni açıyoruz ardından İzmir'i açacağız. Bunları yap-işlet-devlet modeliyle yapıyoruz. Bunların dışında bir de eğitim ve araştırma hastanelerimiz var. İnsana değer vermedikten sonra bu işi nasıl başaracaksınız.

Aile yapısının korunması
Aile bizim kutsalımız ve değerimiz. Anayasal değişiklik yapacak kadar bu konuya sahip çıkacağız. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. Biz sapkın akımların ülkemizde varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Biz bunları yaparken Kemal efendi milleti kandırmaya çalışıyor. Kendi partisinde tacize uğramış kadınları savunmakla işe başlayabilir. Onlar bize bu konuda söz söyleyemez.

Savunma sanayiinde atılacak adımlar
Savunma sanayiinde projelerimiz hiç bitmeyecek. Dünyadaki gelişmeler ortada. Bu ülkenin hayallerini gerçekleştirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Aracı yaparsınız ama mühimmatınız yoksa aracın olması hiçbir işe yaramaz. Mühimmatını da yaparsanız karşı tarafa güç gösterisinde bulunursunuz. Biz başardıklarımızı 'yapamazsınız' diyenlere inat başardık. Altay Tankı önümüzdeki günlerde teslim edilecek.

Bir terbiyesiz çıkmış TCG Anadolu ile ilgili hakaretler ediyor. Tek yıldız da takmış ahlaksız birisi. Biz TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Üzerinde İHA'lar, helikopterler var. Buradan tüm iniş ve kalkışları yapabilecekler. Bunlar bizim dünya standartlarında farklı bir yere gelmemize neden oldu. Bu gemi ile Bayraktar TB3, KIZILELMA, Hürjet iniş ve kalkış yapabilecek. Bu bizi denizlerde çok güçlü bir noktaya taşıyacak. Yeni bir adım atacağız. TCG Anadolu'nun biraz daha büyüğünü temin edeceğiz. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 5
  • 34
  • 15
  • 3
  • 24
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English