Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP'li Akın'dan "yeşil enerji" toplantısı:

"Türkiye'nin yalnızca enerjide yeşil dönüşümü sağlamak için 120 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı var. Biz, CHP olarak bu finansmanı dünyadan yeşil kredi ile yeşil tahvil borçlanma araçları ile sağlayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Türkiye'nin yalnızca enerjide yeşil dönüşümü sağlamak için 120 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı var. Biz, CHP olarak bu finansmanı dünyadan yeşil kredi ile yeşil tahvil borçlanma araçları ile sağlayacağız." dedi.


Akın, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bugün derin bir ekonomik buhran yaşadığını savundu.


Türkiye'nin enflasyonda dünya lideri olduğunu iddia eden Akın, "Sefalet sıralamalarında en başta geliyoruz. Vatandaşlarımız hiç olmadığı kadar gelecek kaygısı yaşıyor. AK Parti iktidarının 20 yılında bırakın bir ay sonrasını kimse yarın ne olacağını bile öngöremez duruma gelmiş." ifadelerini kullandı.


CHP olarak Türkiye'yi tekrar düzlüğe çıkarmak için hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Akın, bu kapsamda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı ziyaretlere başladığını bildirdi. Akın, şöyle devam etti:


"Biz, Genel Başkan'ımızın öncülüğünde ülkemize temiz parayı getirmek için çalışırken kirli para baronlarının ses yükseltmesi gayet doğal. Genel Başkan'ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'ndeki ilkelerden hareketle politikalarımız ve projelerimiz hazır. Genel Başkan'ımız da bu kapsamda yurt dışından ülkemize finansman sağlanması, temiz paranın gelmesi için ziyaretler gerçekleştiriyor. 'Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Cumhuriyet Halk Partisi Enerji Politikaları' adıyla yaptığımız çalışmada temiz paranın ülkemize gelmesi için yeni politikaları ve yeni kurumları belirledik. Çalışmamızda hedef ve projelerimiz hazır. Günümüzde artık finansman yani para, gideceği yönü seçerken iklim değişikliğine duyarlı, yeşil projeleri, yenilenebilir enerji yatırımlarını tercih ediyor."


Bu gerçeklikten hareketle CHP'nin iktidarında Türkiye'nin yeşil yatırım merkezi olacağını söyleyen Akın, "Türkiye'nin yalnızca enerjide yeşil dönüşümü sağlamak için 120 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı var. Biz, CHP olarak bu finansmanı dünyadan yeşil kredi ile yeşil tahvil borçlanma araçları ile sağlayacağız. Bunu yapmak mümkün." dedi.


- "Kılıçdaroğlu, yeşil finansmanın gelmesi için temaslarda bulunuyor"


Bu finansmanı sağlamak için Merkez Bankasını, bankacılık ve finans dünyası ile sermaye piyasalarını yeşil ve sürdürülebilir eksenli yapılandıracaklarını vurgulayan Akın, dünyada finansmanın kurallarının artık iklim değişikliği, yeşil temalar, sürdürülebilirlik ve çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) tarafından dizayn edildiğini bildirdi.


Akın, "Türkiye'nin iklim, yeşil ve ESG konularında karnesi bu kadar yetersiz durumdayken ülkemize yeşil kredi ve yeşil finansman gelir mi? Elbette gelmez. İşte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yeşil dönüşümün başlaması, dijital dönüşümün sağlanması ve yeşil finansmanın gelmesi için temaslarda bulunuyor." diye konuştu.


Yeşil finansmanın gelmesi için iktidarlarında "İklim Bankası" kuracaklarını da açıklayan Akın, şunları kaydetti:


"Buradan uluslararası kalkınma finansmanı yapan çok taraflı kalkınma bankalarına da sesleniyoruz, ESG açısından Türkiye'de zayıf ve yetersiz gördüğünüz her aksaklığı iktidarımızın ilk 6 ayında gidereceğiz. İklim değişikliği, yeşil dönüşüm ve finans sektöründe temel performans göstergeleri şeffaf, takip edilebilir ve raporlanabilir olacak. Kurumlar kamuya bu bilgileri raporlar hale gelecekler. Türkiye'de bu konular artık yalnızca 'sosyal sorumluluk projeleri' olmaktan çıkacak ve bir iş modeli haline gelecek. Kısaca yeşil mutabakatı biz kurgulayacağız ve ülkemize temiz finansmanın gelmesini biz sağlayacağız. Temiz yatırım, temiz enerji ve güçlü üretimle Türkiye'mizi aydınlık yarınlara taşıyacağız."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English