Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündemi değerlendirdi:

"(Terörist Ercan'ın CHP'nin gazetecilere ilişkin raporunda yer alması) 11 yıl önceki raporda yer alan kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok" "Manisa Büyükşehir Belediyesinde 350 milyon liralık yolsuzluk var, Devlet Bahçeli sus pus"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin'deki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Dilşah Ercan'ın, CHP'nin gazetecilere ilişkin bir raporunda yer almasına ilişkin, "11 yıl önceki raporda yer alan kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok." dedi.


Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mersin'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.


Bölücü terör örgütü PKK'yı kınayan Özel, Gezer'in, Türkiye'nin son şehidi olmasını temenni etti.


Bu olay üzerinden, partisine yönelik bazı asılsız iftiraların yöneltildiğini söyleyen Özel, Mersin'deki saldırıyı düzenleyen teröristlerden Dilşah Ercan'ın adının, CHP'nin tutuklu gazetecilere ilişkin bir raporunda yer aldığı için eleştirildiğini anımsattı.


Raporda adı geçen bazı kişilerin şu anda milletvekilli olduğunu ifade eden Özel, rapordaki isimlerin hepsinin, o dönem gazetecilik yaptığını basın kartlarıyla ispat ettiğini vurguladı.


Özel, "Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfasından CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var." sözlerini sarf etti.


- "Adı geçen bu teröristle konuşmamış, baş tacı etmemişiz"


Partisinden, 11 yıl önceki raporun hesabının sorulduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:


"Terbiyesizliğin, hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki raporda yer alan kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Adı geçen bu teröristle konuşmamış, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz. Sizin gibi biz rütbe mi taktık bunlara? Siz teröristlere rütbe taktınız, bugün terörist oldukları ortaya çıktı. Altına Mercedes mi verdik, siz verdiniz. Terörist oldukları ortaya çıktı. Biz bunları yanımızda mı tuttuk, ey Hulusi Akar. Mehmet Dişli'nin hesabını Hulusi Akar'dan; Zekeriya Öz'ün hesabını Tayyip Erdoğan'dan; Akın Öztürk'ün hesabını YAŞ'taki AK Parti'lilerden sorma; CHP'ye, Allah'ın cezası bir katilin hesabını sor."


- "Kara mizaha dönüşüyor"


CHP Grup Başkanvekili Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Amanoslar'ın teröristlerden temizlendiği" açıklamalarında bulunduğunu, ancak Amanoslar'dan sızan teröristin polis merkezine saldırı düzenlediğini söyledi.


Özel, "(Yok) diyorsun, meydan okuyorsun. Onu yakalayacağına, 'varsan göster' diye eyleme tahrik ediyorsun. Sen böyle bir teröriste 'meydan okuyoruz' dersen, tam kökünü kazımadıysan başımıza bu geliyor. Hadsizliğin lüzumu yok. AK Parti, görevden alıp alıp, alamadığınız Soylu, hani bütün teröristlerin ayakkabı numaralarını biliyordu?" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, oy kullanma yaşı konusundaki açıklamalarını anımsatan Özel, "Hafta sonu Erdoğan, 'Biz göreve geldiğimizde oy kullanma yaşı 30'du' diyor; 21'di. Cumhuriyet kurulduğunda 18'di, 1950'lere doğru 21 oldu, 1995'te yeniden 18'e indi. Kim indirdi? CHP-DYP koalisyonunda biz indirdik. Bizimle birlikte 6 parti 'evet' oyu verdi. Gençler, Recep Tayyip Erdoğan'ın o gün İl Başkanı olduğu Refah Partisi 'ret' oyu verdi. O gün o kararı vermişlerdir ama bugün gelip 'O gün CHP karşı çıkıyordu, biz indirdik' demek koca bir yalan." açıklamasında bulundu.


CHP'li Özel, bugün bir gazetede yer alan habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca tasarruf önerilerinin yer aldığı bir broşür hazırlatıldığını belirterek, tavsiyelerden bazılarını sıraladı. İktidarın, bazı Avrupa ülkeleriyle, enerji tasarrufu tedbirleri almaları nedeniyle dalga geçtiğini kaydeden Özel, "Bu tasarruf tedbirleri aslında alınması yanlış tedbirler değil de, dünyayla alay edenin atadığının bastırdığı broşür olunca böyle kara mizaha dönüşüyor." görüşünü paylaştı.


"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, özel imar planı değişikliğiyle yolsuzluk yaptığını" iddia eden Özel, "Manisa Büyükşehir Belediyesinde 350 milyon liralık yolsuzluk var, Devlet Bahçeli sus pus. MHP'nin bu büyük yolsuzluğuna, MHP susuyor mu?" sorusunu yöneltti.


Özgür Özel, TBMM'nin çalışmalarına başlamasıyla birlikte toplu konuta ilişkin bir kanun teklifi sunacaklarını bildirdi. Özel, teklife göre, toplu konut için peşinat alınmayacağını, taksitlerin sabit olacağını ve teslimattan sonra başlatılacağını, öte yandan Hazine garantili yaptırılacağını anlattı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English