Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ak Parti Konya Milletvekili Samancı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Konya Milletvekili Samancı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Milletvekili Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Her şeyden önce bir anne, bir anne adayı olan,  memleketimize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştiren tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü tebrik ediyorum. 

Kadın olmak büyük bir sorumluluk, cesaret ve metanet ister. Toplumların geleceği ve başarıları kadın faktörünün etkinliğine bağlıdır. Bu sebeple insanlık tarihinin düzenleyici ve birleştirici mayası her zaman kadın olmuştur. Çünkü ilk insandan beri insanlığın yarısı erkek, yarısı kadındır. Bunlardan hangisini çıkartırsanız çıkartın, geriye insanlıktan eser kalmaz. Annelerimize, kız kardeşlerimize,  kız evlatlarımıza, tüm kadınlarımıza göstereceğimiz saygı, muhabbet aslında tüm insanlık adınadır.

Kadını meta olarak gören, sırf cinsiyetinden dolayı zulmeden hiç bir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Bizim inancımızın da kültürümüzün de özünde böyle bir ayrımcılık ve uygulama yoktur. Bizler biliriz ki, cinsiyetinden bağımsız olarak her insanın farklı özellikleri, farklı sınırları, farklı kabiliyetleri vardır. 

Bundan 1,5 asır önce bir grev esnasında hayatını kaybeden kadın işçiler anısına başlatılan ve kadınların sorunlarını dile getirme amacı taşıyan dünya kadınlar günü elbette ki dünya kadınları için çok büyük bir önem arz etmektedir. Ancak Ortadoğu’da, Myanmar’da, Sincar Uygur Özerk Bölgesinde hakları gasp edilen kadınların sorunlarını kimseler dile getirmiyor. Çocukları kaçırılarak dağa çıkarılan annelerin feryatlarını kimseler duymuyor. 

Bizler AK Parti olarak gerek kuruluş felsefemizde gerekse uygulamalarımızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle bugüne kadar kadın haklarını savunma ve koruma noktasında geçmişle kıyaslanamayacak şekilde çalışmalara imza attık. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla aktif olması için gerekli çalışmaları yaptık. 

Yakın zamanda sayın cumhurbaşkanımızın açıkladığı insan hakları eylem planında kadın haklarının genişletilmesi konusunda da somut adımlar atacağız.

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının etkinliğinin artırılmasında kadın temsili de dikkate alınacaktır. 

Aile içi şiddette kadına ilişkin suç kapsamı genişletilmekte, eşe karşı işlenen suç kapsamı boşanmış eşi de kapsayacaktır.  Israrlı takip ise ayrı bir suç olarak düzenlenecektir. Şiddet mağduru kadınların hak arama yollarını etkin bir şekilde kullanmaları için avukat görevlendirilmesi imkânı getirilmek suretiyle

Cinsel saldırı mağduru kadınlar için hastanelerde özel merkezler ve kadın destek birimleri yaygınlaştırılacaktır. Şiddet mağduru kadınların haklarını etkin şekilde kullanmaları için avukat görevlendirilmesi imkânı getirilecek, adli yardım hizmetlerinden yararlanma şartları kolaylaştırılacaktır. 

Tehdit altındaki kadınlarımızın daha iyi korunması için önleyici ve koruyucu kapasite artırılacak, haklarında uzaklaştırma kararı verilenler başta olmak üzere aile içi şiddet ve kadına şiddet uygulayanların rehabilitasyonu sağlanacak, öfke kontrolü ve stres yönetimi gibi etkili programlar geliştirilecektir. 

Kadınlarımıza hukuki desteklerin yanında ekonomik olarak da desteklerimiz devam etmektedir. Kamu kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz kadınlarımızın ekonomik hayatta daha ektin olması ve projelerini hayata geçirmeleri için her türlü ekonomik ve teknik desteği vermektedir. 

Tüm dünya gibi ülkemizi de etkileyen pandemi sürecinin sonunda daha güçlü yarınlara hep birlikte ulaşacağımıza inancım tamdır. 

Bu vatan uğruna canlarını veren kadın şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, evlatlarını, yakınlarını kaybeden kadınlarımıza başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyor, tamamlayan, düzenleyen, geliştiren ve yön gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 11
  • 5
  • 0
  • 7
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    vatandaş
    3 yıl önce

    aaa böyle bir vekilimiz varmış

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English