Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı esnaf temsilcileriyle buluştu

AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı, düzenlediği programda Konya’nın esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı esnaf temsilcileriyle buluştu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karatay İlçe Başkanlığı, Konya’nın esnaf temsilcilerini bir araya getiren bir program düzenledi.

Karatay Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen programa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun, Halil Etyemez ve Selman Özboyacı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, birliğe bağlı oda başkanları, AK Parti Konya İl Teşkilatı ile AK Parti Karatay İlçe Teşkilat mensupları katıldı.

MEHMET GENÇ: KARATAY, KONYAMIZ VE ÜLKEMİZE BÜYÜK DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR
AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, konuşmasının başında İlçe Teşkilatı olarak düzenledikleri Esnaf Temsilcileri Buluşması programına katılan herkese teşekkür etti.
İlçe Başkanı Mehmet Genç; “Gece gündüz demeden esnafın ve sanatkârın derdiyle dertlenen, onların ne sorunu veya sıkıntısı varsa aşılması için büyük çaba gösteren Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Muharrem Karabacak’a ve programımızı teşrif eden tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İçerisinde Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi daha birçok kıymetli değeri olan, tarım ve hayvancılığıyla öne çıkan, yine sanayide, ticarette ve daha birçok alanda Konyamıza, ülkemize büyük katkı sunan Karatay’ımızla gurur duyuyoruz. Yine 62 sanayi sitesiyle ve 27 bin işyeriyle Karatay, Konyamız ve ülkemize değer katmaya devam ediyor. Elbette bu başarıda sizlerin katkısı çok büyük. Hepinizden Allah razı olsun, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ESNAFIMIZA BİRÇOK DESTEK VE KATKIDA BULUNDUK
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’da birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve huzurun bir görüntüsüne şahit olduğunu, bunun da kendileri için büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu belirtti.
Başkan Hasan Kılca; “Bu birlik ve beraberlikler de beraberinde çok güzel bereketlere vesile olurken, birbirinden güzel hizmetlere dönüşüyor. Bizler de yerel yönetimler olarak, ilçemize ve insanımıza hizmet ediyoruz. Özelikle pandemi sürecinde tüm odalarımızın, esnaf, sanayici ve vatandaşımızın yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Pandemide süreci KONESOB ile birlikte yürüttük ve çalışmadıkları süre içerisinde kiracımız olan esnafımızdan kira almadık. Yine başka desteklemelerimiz de oldu. Esnafımızın huzuru, refahı ve mutluluğu tüm Konya için önemli. Belediye olarak hayata geçirdiğimiz hizmetler ve projelerde her zaman esnafımızın, sanayici ve üreticimizi önceledik. Yine turizme yönelik yatırımlarımız var ki bunu önemsiyoruz. Zira bir turistin şehrimizde konaklaması demek esnafımızın da kazanması demek. Bunun için de gayretlerimiz var. Karatay Lavanta Bahçemizde bu yıl iki gün düzenlediğimiz Lavanta Günleri’nde 120 bin misafir ağırladık ve bu rakamın büyük çoğunluğu Konya dışındandı. Yani buraya gelen misafirlerimiz Konya ekonomisine de katkıda bulundular” şeklinde konuştu.

HALİL ETYEMEZ: HÜKÜMETİMİZ HER ZAMAN ESNAFIN VATANDAŞIN YANINDA
Ülke ve dünya olarak önemli bir süreçten geçtiklerini belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez; “Pandeminin ardından Rusya-Ukrayna Savaşı’nın getirdiği sıkıntılara rağmen üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Hükümetimiz bu dönemde, 680 milyar TL ülkemiz esnafı ile vatandaşına destek olmuştur. Yine bu dönemde hükümetimiz, 800 bin esnafı gelir vergisinden muaf tuttu. 4 ay boyunca her ay 1000 TL olmak üzere toplamda 4.6 milyar TL destek verdi, arkasından da 3000 ve 5000 TL olmak üzere yine 4,3 milyar TL destek verdi.  Bu rakamlar aynı zamanda hükümetimizin vatandaşının ve esnafının ne kadar yanında olduğunun da bir göstergesidir. Hükümetimiz bu duruşunu ortaya koydukça, esnafımız da üreterek, istihdam ederek ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaktadır. Konyamıza ise hükümetimiz 100 milyar TL’ye yakın bir yatırım yapmıştır. Bu kapsamda sadece tarıma yaptığı katkının 31 milyar TL’si hem destek hem de yatırımdır. 18 milyar TL’lik su tesisleri ve yatırımları yapılmıştır. Bizler, birlik ve beraberlik içinde Konyamıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu birlik oldukça da Konyamız kazanmaya devam edecektir” dedi.

KONYA’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ BİRLİKTELİĞİDİR
“Konya’nın en büyük gücü birlikteliğidir” diyen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, bu birlikteliğin en güzel örneğine salgın sürecinde şahit olduklarına vurgu yaptı.
Milletvekili Ahmet Sorgun, “Konyalı ve Konya esnafı ekmeğini paylaşmayı çok iyi biliyor, Konyamızın da böyle bir güzelliği var. Dün Ukrayna’dan ilk tahıl gemisi yola çıktı ve ülkemize ulaştı. Tabii gemi hareket edince dünyada tahıl fiyatları hemen yüzde 3 civarında bir düşüş içine girdi. Bu Türkiye’nin gücüdür. Dünyada BM başta olmak üzere büyük tüm ülkelerin liderleri bakanları yöneticileri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye teşekkür ediyorlar. Bu gelişme aynı zamanda savaşın seyrini de değiştirecek. Dolayısıyla çalışınca ve gayret edince oluyor, Cenab-ı Hakk da bereketini veriyor” ifadelerini kullandı.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TÜRKİYE BÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETMİŞTİR
Konya’da oda başkanları arasındaki birlik ve beraberlikten söz eden, bu ortamdan büyük gurur duyduklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, söz konusu birlikteliğin her zaman meyvelerini verdiğinin altını çizdi.

Orhan Erdem şunları aktardı; “Dünya zor bir süreçten geçiyor. Dünya ülkelerini geziyoruz. Oralardaki durumu görünce ülkemizin çok daha iyi durumda olduğunu görebiliyoruz. Ülkemiz yıllardır bir yandan Irak ve Suriye’deki savaşlarla, diğer taraftan Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili gelişmelerle uğraştı uğraşıyor. İçerideki hainler diğer bir tarafta. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ekonomimiz gelişiyor, kişi başına düşen milli gelir 2 bin 2 bin 500 dolarlardan 11-12 binlere hatta 20-25 bin dolar da olurdu ama içeriden ve dışarıdan gelen baskılar bunun önüne geçti. Yani devamlı olarak bir mücadele içerisindeyiz ve tüm bunlara rağmen Türkiye bölgesinde önemli bir başarı elde etmiştir. Öngörüleri çok yüksek bir cumhurbaşkanımız var.”

BUGÜNÜMÜZÜ VE GELECEĞİMİZİ ESNAFLARIMIZLA BİRLİKTE KURGULUYORUZ
Türkiye’nin toplamda 3 milyon 178 bin esnafı bulunduğunu ve her birinin kendileri için son derece kıymetli olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, esnafın şehirlerin ve mahallelerin emini, sosyal yaşamın omurgası olduklarını kaydetti.
Ziya Altunyaldız; “Esnafımız, toplumsal ve ekonomik hayatımıza öyle bir işlemiş ki onlarsız bir hayatı değil düşünmek, hayal etmek dahi mümkün değildir. Dolayısıyla bugünümüzü ve geleceğimizi sizlerin varlığıyla siz esnaflarımızla birlikte kurguluyoruz, sizlerin varlığını kıymetli buluyoruz. Bizler de, bu ülkenin geleceği için çalışan, geleceğinin yanında olan siz esnafımızın daima yanındayız. Sizlerin sıkıntı ve sorunlarının olduğunun farkındayız ama sizlerin ülkemize olan bağlılığınızı, metanetinizi ve Cumhurbaşkanımıza olan güveninizi de bildiğimiz için söz konusu sıkıntıların her birinin, yine hep birlikte çözülebileceğine de inanıyoruz. Hükümetimiz tüm kaynaklarını sizlerin desteklenmesi için kullanmaktadır. Bunu sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

ESNAFIMIZIN SIKINTISININ FARKINDA OLARAK ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Milletvekili Selman Özboyacı da esnafın kendisi için taşıdığı öneme vurgu yaptı. Selman Özboyacı şunları dile getirdi: “Tüm AK Parti Konya Milletvekillerimiz gibi ben de esnaf ziyaretlerine ve esnafımızla bir araya gelmeye büyük hassasiyet gösteriyorum. Milletle iç içe, milletiyle aynı dili konuşan ve omuz omuza vererek milletin derdiyle dertlenen bir siyaset yönetimi var son 21 yıldır AK Parti ile birlikte. Bizler AK Parti olarak her zaman esnafımızın yanındayız, esnafımızın yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve bunun çözülebilmesi için de tüm enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz.”

KONYA MİLLETVEKİLLERİMİZ HER DAİM ESNAFIMIZIN YANINDA OLDULAR
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, program dolayısıyla AK Parti Karatay İlçe Bakanı Mehmet Genç’e teşekkür etti.

Muharrem Karabacak, sözlerini şöyle tamamladı; “Konya esnafımız, bugüne kadar her türlü olumsuz olayın karşısında durmuştur. Bu vesileyle tüm esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Pandemi dönemi hepimiz için farklı, çetin ve zor geçti. Bu dönemle birlikte adeta cenk eden bir esnaf teşkilatımızla karşı karşıya kaldık. Bundan sonraki süreçte de esnaf ve sanatkarlarımız bulundukları her yerde şehrinin emini ve bekçisi olarak yine bu varlığını sürdürecektir. Bunun için de herkese büyük görevler düşüyor. Bu vesileyle ben, tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kendileri sürekli olarak esnafımızla bir araya gelerek bizleri her platformda temsil ederek esnaf ile sanatkarlarımızın aidiyet ve varlığının devam için ellerinden gelen gayreti gösterdiler göstermeye de devam etmektedirler. Konya birlikteliğini ortaya koyan tüm Konya milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

HASAN ANGI: KONYAMIZIN ÜZERİMİZDEKİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI BU ŞEHRE HİZMET EDEREK VEREBİLİRİZ
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da programı düzenleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç’e ve programa katılan esnaf temsilcilerine teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat mensupları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte her daim sahada olduklarını aktaran İl Başkanı Hasan Angı, sözlerini şöyle tamamladı: “Konyamızın 31 ilçesinin tamamında yoğun bir şekilde ve yüksek bir tempoda saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız hem sahada hemşehrilerimizle esnafımız ve toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek dertlerini dinlemek, hükümetimizin yaptıklarını kendilerine anlatmak. Bu ülke hepimizin, şehir hepimizin. Konyamız büyüdükçe hepimiz gururlanıyoruz. Bu şehrin hepimizin üzerinde emeği var. Bunun karşılığını da hep birlikte hizmet ederek ve gece gündüz çalışarak verebiliriz ancak. Tabi bu arada pandemi hala tam olarak geçmiş değil. O kötü günleri Rabbim bir kez daha yaşatmasın ancak tedbirleri de elden bırakmayalım.”

Konuşmaların ardından programda Konya esnaf temsilcileri ve oda başkanları; karşılaştıkları sıkıntı, talep ve isteklerini konuşarak çözüm için AK Parti Konya İl Teşkilatı, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Karatay İlçe Teşkilatı mensuplarıyla istişarelerde bulundular.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 4
  • 34
  • 14
  • 4
  • 15
  • 2
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English