Son Dakika Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığının Yaz Kur'an Kursları'nda 5 Temmuz’da eğitimlere başlanacak. Eğitimler, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda, çevrim içi ve yüz yüze verilecek.

Yaz Kuran Kursları 5 Temmuz’da başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, "2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları"nı belirledi. Buna göre bu yıl yaz Kur'an kurslarıyla ilgili alınacak tedbirler ve hazırlıklara yönelik çalışma esasları 81 ilin müftülüklerine gönderildi.
Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte açtığı yaz Kur'an kursları bu yıl da COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

2021 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretimin tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlandı. Kur'an kurslarına başvurular, 21 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında cami, Kur'an kursları veya www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.
Çocuklar için yüz yüze, gençler için online eğitim
Kur'an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler katılabilecek. Buna göre 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna başvurabilecek. Bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecek.

10-15 yaş arası öğrencilerin eğitimleri ise tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak. Bu yaş grubundaki öğrencilerin eğitimleri sadece çevrimiçi yapılacak.

Ayrıca Kur'an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların da velileri başvuru yapabilecek.
Öğrenciler bilgi seviyelerine göre gruplandırılacak
Eğitim ortamları, imkanlar dahilinde öğrencilerin yaş grubu, cinsiyeti, Kur'an-ı Kerim okuma ve dini bilgi seviyeleri dikkate alınarak oluşturuldu.

Yüz yüze eğitim verilen ortamlarda ise öğrenci sayısı, COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında fiziki şartlar göz önünde bulundurularak öğretici grupları belirlenecek. Çevrimiçi eğitimlerde ise öğrenci sayısı en fazla 20 kişi olacak.
COVID-19'a karşı alınacak tedbirler belirlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı, COVID-19 salgını sebebiyle Kur'an kurslarındaki tedbirlerle ilgili "COVID-19 Salgın Rehberi" hazırladı.

Bu kapsamda alınan tedbirler şunlar:

-Öğrencilerin her gün kurslarda ateşleri ölçülecek, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük, iştahsızlık, kırgınlık, kas ağrıları, ciltte döküntü, karın ağrısı, kusma, ishal, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar sağlık kurumuna yönlendirilecek.

-18 yaş üstü olan öğrenciler bizzat kendileri, 18 yaş altı olan genç ve çocukların ise velileri tarafından "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" adı altında dilekçe vermeleri gerekecek.

-Dersler birleşik sınıflarla yapılmayacak. Derslerde oturma şekli, sıra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde birer boşluk bırakarak çapraz oturma düzeni yapılarak ve maske takılarak gerçekleştirilecek.

-Kur'an-ı Kerim, kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olacak ve öğrenciler arası malzeme alışverişine izin verilmeyecek.

-Teneffüslerde ders ortamları mutlaka havalandırılacak.

-Kurs binası, sınıf ve cami/mescit girişinde el antiseptiği bulundurulacak.

-Kurslarda bulunan sınıf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenecek ve sık sık havalandırılacak. Ayrıca, kapı kolları, elektrik düğmeleri, masa, sandalye gibi sık dokunulan yüzeyler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve temizliği sağlanacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 2
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mernuş
    3 yıl önce

    kuantum fiziği kursu niye vermiyorlar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English