Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

​TRSM Hastalarından ‘Sanatla Sağlığa’ Sergisi

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastaları, Real Alışveriş Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Sanatla Sağlığa’ temalı sergi açılışı ile hünerlerini gösterdiler.

​TRSM Hastalarından ‘Sanatla Sağlığa’ Sergisi
Serginin açılış törenine katılan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “TRSM’den hizmet alan hastalarımızın tedavi ve takiplerinin yanı sıra çeşitli iş- uğraş terapileri ile meşgul olmaları onların sosyal hayata uyum sürecini hızlandırmaktadır” dedi. Hizmetlerin yaygınlığından ve kalitesinden dolayı Beyhekim TRSM sorumlu hekim ve çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Koç, “Beyhekim TRSM, deneyimli hocaları ve eğitmenleri ile birlikte son derece güzel hizmetlere imza atmaktadır. Devletimizin sağlık politikası ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu üzerine kurulmuş bir politikadır. TRSM hastalarımızın tıbbi tedavilerinden sonra topluma kazandırılması ve kendilerinin hizmet üretebilmesi adına toplum ruh sağlığı merkezlerimiz önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedirler” şeklinde konuştu.

Ruh sağlığı hastalarının tedavi sonrası sosyal hayata uyum sürecinin sağlanması noktasında kurumlar arası işbirliğinin son derece önem arz ettiğinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Koç, “Hep birlikte çalışınca böyle güzel eserler ortaya çıkıyor” diyerek Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Selçuklu Belediyesi’nin ilçenin güzel bir noktasında TRSM binası yapacağının da müjdesini katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Koç, “Selçuklu Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde TRSM binası projesi ile ilgili çok önemli mesafeler kat edilmiş durumdadır. Yapımını da Selçuklu Belediyemizin üstlendiği TRSM bina projesinin arsası belirlenmiş projesi ise devam etmektedir. Bu özel proje nedeni ile huzurlarınızda bizlere her konuda destek olan Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya şükranlarımı sunuyor ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

TRSM Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Münir Karaaslan’da yaptığı konuşmada, ülkemizde sunulan TRSM hizmetlerinin hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değiştiğini ifade etti. Beyhekim TRSM olarak Selçuklu İlçesi’nde ikamet eden 406 hastaya hizmet verdikleri vurgulayan Uz. Dr. Karaaslan, bireysel ve iş uğraş terapileri ile birlikte hastaların toplum içindeki yaşama becerilerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. 

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca’da üstlendikleri misyon gereği pek çok kurum ve kuruluş ile iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “Bu işbirlikleri içerisinde belki de en kıymetlilerinden birisi TRSM kurslarımızdır. Burada hastalarımızın normal yaşamlarını sürdürmeleri adına ufakta olsa bir katkı sunabiliyorsak bu mutluluk bizler için son derece değerlidir”   diyerek serginin açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

1-3 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına, TRSM’nde tedavi gören hastalar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. M. Ali Eryılmaz, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English