Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trabzon'da çağrılar karşılık buldu, kutlamalarda silah kutlanılmadı

Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği cumartesi gecesi başlayıp, sabaha kadar süren kutlamalarda sadece bir kez havaya ateş açıldı.

Trabzon’da çağrılar karşılık buldu, kutlamalarda silah kutlanılmadı
Türkiye'de silahlı kutlama alışkanlığı sayısız insanı hayattan kopardı.

Eğlencelerin silahlı magandalar tarafından kana bulandığı birçok olayda evlere ateş düştü.

O trajik olaylardan biri de Trabzon'da yaşandı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta İstanbul'dan dedesini ziyaret için gelen Emir Yuşa Atıcı (15), aile üyelerinin fındık topladığı bahçede aniden düştü.
Başından yaralandığı görülen Yuşa, ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırdı. Emir Yuşa Atıcı'nın sağ kulağının arkasından yorgun merminin girip, omuriliğine saplandığı belirlendi. Ameliyata alınan Emir Yuşa Atıcı, kurtarılamadı.

Emir'in babasının mücadelesi
Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı ise silahlı sevinç gösterileri ile mücadele etmek için harekete geçti. İlk olarak Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor'un taraftar gruplarıyla görüşen baba Atıcı, zafer kutlamalarında ateşli silah kullanılmamasını istedi.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı ve Valilik öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar ile taraftar derneklerinin de destek verdiği kampanyayla kentteki reklam panoları, 'Mutluluğa kurşun sıkmayın' sloganları ile donatıldı; bina ve caddeler de afiş ve bayraklarla süslendi.
Çağrılar karşılık buldu
Trabzonspor da seyircisi önünde Fraport TAV Antalyaspor'dan 1 puan almasıyla ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maç ve şampiyonluk kutlamaları için şehre gelenlerle nüfusu 2,5 milyona yaklaşan Trabzon'un meydan, cadde ve sokakları da karnaval alanına döndü.

Yalnızca 1 kez havaya ateş açıldı
Cumartesi gecesi başlayıp, sabahın ilk ışıklarına kadar süren kutlamalarda; 'Mutluluğa kurşun sıkmayın' sloganıyla yapılan çağrılar ile 3 bin personelle alınan üst düzey güvenlik tedbirleri sonuç verdi. Kentte sadece bir kez havaya ateş açıldı, bunun dışında herhangi bir silahlı olay yaşanmadı.
Kampanya 81 ilde sürecek
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, 'Mutluluğa Kurşun Sıkma' kampanyasının ülke genelinde süreceğini duyurdu.

Açıklamada, "Spor müsabakaları, askere gönderme, düğün, nişan gibi kutlamalarda, silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması gerektiğini belirten 'Mutluluğa Kurşun Sıkma' yazılı afişler ile vatandaşlar bilgilendirilecek" denildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan paylaşımda da "Şampiyonluk kutlamalarında mutluluğa kurşun sıkılmaması bizleri ziyadesiyle mutlu etti" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English