DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,24₺
STERLİN : 57,50₺
GRAM : 6.053,74₺
ÇEYREK : 9.947,31₺
CUMHURİYET : 39.469,10₺
Sağlık

Tam kapanmadan sonra 'tam açılma' olacak mı? Bakan Koca'dan önemli açıklama

Eklenme: 01.05.2021 - 09:37 Güncelleme: 01.05.2021 - 09:48

29 Nisan'da başlayan tam kapanma döneminin henüz başında olmamıza rağmen şimdiden bayram sonrası normalleşmenin nasıl olacağı konuşulmaya başlandı. Bakan Koca ise süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tam kapanmadan sonra 'tam açılma' olacak mı? Bakan Koca'dan önemli açıklama
Reklam alanı
Geçtiğimi pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısında alınan kararla, 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arası 'tam kapanma' dönemi olarak ilan edildi. Bu kapsamda 17 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, çok sayıda sektördeki iş yerleri kapatıldı, şehirler arası seyahat yasağı geldi.

TAM AÇILMA OLACAK MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, vakaların 5 binlere indirilme hedefi olduğunu belirtmişti. Henüz bu hedeflere uzak olmamıza ve tam kapanma sürecinin başında olmamıza rağmen, bayram sonrası sürecin nasıl olacağı merak konusu oldu.

Hürriyet gazetesine konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma sürecinin sonunda 'tam açılma' olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Bunun dengeli bir süreç olmasını ama pratik hayatı da zorlayan bir süreç olmaması için kontrollü geçişin daha anlamlı olacağını düşünüyorum." yanıtı verdi.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 0
😊 1
😡 6
👎 3
😂 1
😢 0
😲 1
Toplam 15 tepki

Yorumlar

  • Ali 1693 gün önce

    Iki gunde nasil 53. Binden 29 bine duser bu vaka sayisi

  • Hasan 1693 gün önce

    İnşallah sahil kesimlerindeki yığılmaların ceremesini yine Konyaya çektirmezler. Konyalı artık bıktı.

  • Osman 1693 gün önce

    Sayın Bakanım çok özverili ve başarılı çalıştığınızın farkındayız,Size güveniyoruz. Ama sözüm onlara kurallara uymayan insanımız çoğunlukta. Allah yardımcınız olsun inşaallah.

    • Yagcilikla bu işler olmaz 1688 gün önce

      Senin bir yakının covid \'ten ölürse o zaman görürsünüz hanya yi konyayi

  • Dedem 1693 gün önce

    Şu anda evin balkonundayım ve caddeye bakıyorum hayli kalabalık,araç trafiği normal günlerdeki gibi. %30 anca kapanmaya uyuluyor. Bu gidişle hiç kimse kusura bakmasın bu salgın bitmez.

  • Ali 1693 gün önce

    iki gunde nasil 20 bin vaka duser .bir isler cevriliyor turkiyede amma bilmem ne isler

  • Ali 1693 gün önce

    Kendine bi haber bu bakan .trt.ye iyi spiker olur .

  • Konyali 1693 gün önce

    Tam kapanma olmadi ki tam acilma olsun

  • ismail 1693 gün önce

    Bir yerlerimizi açmak için mi kapanıyoruz. Yaz geliyor bir sürü tatil mekanı boş dolması lazım tabi

    • Ali 1693 gün önce

      Seni benimi dusunuyor saniyorsunuz .bunlarin gayesi turist gelsin .onlarda doviz var.vuruz yok

Yorum Yap