DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Sağlık

Selde mahsur kalanları sağlık ekipleri sırtında taşıdı

Eklenme: 12.08.2021 - 14:18

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde gerçekleşen sel felaketinin ardından mahsur kalan vatandaşların arama kurtarma çalışmaları devam ederken selden etkilenen sokaklardaki hasar ortaya çıkmaya başladı.

Selde mahsur kalanları sağlık ekipleri sırtında taşıdı
Reklam alanı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sağanağın ardından Ezine Çayı taşmış ve ilçe merkezi sular altında kalmıştı.

Birçok vatandaş selden kurtulmak için binaların yüksek katlarına çıkarak kurtarılmayı beklemişti. Dün geceden itibaren yoğun bir şekilde çalışan ekipler, vatandaşlara birer birer ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmüştü.
Sabahın ilk ışıklarının ardından arma kurtarma çalışmalarına havadan helikopter destekleri de eklendi. Hem havadan helikopterle hem de hala su bulunan alanlara botlarla ulaşan ekipler sel baskını nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya devam ediyor.

Son olarak botlar ile bir okulda mahsur kalan aileye ulaşan ekipler, aileyi sağlık ekiplerine teslim ettikten sonra 70 yaşındaki bir vatandaşı sırtında taşıyarak sağlık ekiplerine teslim etti.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 4
😲 0
Toplam 4 tepki

Yorumlar

  • Flamingo Kuş Cenneti 1585 gün önce

    Ezine Çayı taşmış deniliyor bu tür sel felaketlerini önlemek için yağışın çok olduğu yerlerde derhal o çay ve derelerin suyunu boşaltmakta bir çözümdür böyle faciaları yaşamaktansa çay ve derelerin sularını önceden azaltmak daha mantıklı Affınıza sığınıyorum çok yorum yazdım ama ülkem için bir şeyler yapmak istiyorum

Yorum Yap