Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sağlıklı hayatın Konya’daki merkezlerine vatandaşın ilgisi artıyor

Ruh sağlığı sorunlarından, beslenme alışkanlıklarına, kronik hastalıklardan aile içi yaşanan problemlere kadar pek çok konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan Sağlıklı Hayat Merkezleri’nden faydalanan vatandaş sayısı hızla artıyor. Yediden yetmişe herkesin karşılaşabileceği her türden sorun için vatandaşlar, Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurabiliyor.

Sağlıklı hayatın Konya’daki merkezlerine vatandaşın ilgisi artıyor
Pandemi sonrası Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde sunulan hizmetleri yerinde değerlendiren ve buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile istişarelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sağlık Bakanlığımızın, ‘hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ projelerinin önemi ortadadır. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları Sağlıklı Hayat Merkezlerinde kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. 
Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Selçuklu 1 Nolu, Selçuklu 2 Nolu, Meram, Karatay ve Akşehir’de 5 Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Merkezlerimizde, risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psiko-sosyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama ve eğitimleri, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu kullanan kişi ve yakını için danışmanlık, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi, bütüncül bir anlayışla sunulmaktadır. Hareketli yaşam ve doğru beslenmede iyi uygulama örnekleri gösterilmekte, sağlık okuryazarlığının arttırılmasına ve sağlığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz, koruyucu sağlık hizmetlerini sunma rolünü en nitelikli bir şekilde üstlenmektedir.” dedi. Prof. Dr. Koç, 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde Ilgın, Seydişehir ve Karapınar ilçelerinde de Sağlıklı Hayat Merkezlerinin yeni ve modern binalarında hizmet sunmaya başlayacağını söyledi. 
Sağlıklı Hayat Merkezlerinden hizmet almak isteyen vatandaşların kolay bir şekilde randevu oluşturabildiğini de özellikle vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımız bağlı bulundukları aile hekimlerine giderek ya da bizzat Sağlıklı Hayat Merkezi’ne gelerek randevularını alabilirler” şeklinde konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a Sağlıklı Hayat Merkezi ziyaretleri sırasında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Hasan Çiftci, başkan yardımcıları, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar ve Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Aydemir’de eşlik ettiler.
Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde verilen hizmetler;
Beslenme Danışmanlığı:

Topluma sağlıklı beslenme davranışlarının kazandırılması amaçlanıyor. Bunun için başvuruda bulunanların öncelikle kilo durumu değerlendiriliyor. Özel diyet gerektiren durumlara uygun beslenme programları oluşturuluyor. Başvuruda bulunanların takibi de yapılıyor.

Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı:
0-18 yaş arası çocuklar ve aileleri faydalanabiliyor. Bu hizmet kapsamında çocukların gelişimleri değerlendiriliyor. İzlem ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Hatta gereken durumlarda ev ziyaretleri de yapılıyor.
Ruh Sağlığı Danışmanlığı:
Bu birimde ruhsal ya da fiziksel sağlık sorunları, evlilik ilişkisi, çocuklarla iletişim, iş-okul yaşamı ve özel yaşam gibi konularda yaşanan psikolojik sorunların yönetimi için danışmanlık hizmetleri veriliyor

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı:
Toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi amacını taşıyor. Yediden yetmişe herkese çürüklerin önlenmesi için diş bakımı ve temizliği danışmanlığı sunuluyor. Ayrıca ilköğretim çağındaki çocuklara florür vernik uygulaması yapılıyor.

Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı:
Tüm bireylere evlilik öncesi danışmanlığı ve düzenli olarak gebe bilgilendirme eğitimleri düzenleniyor. Gebe sınıflarında emzirme ve bebek bakımı eğitimi maketler üzerinde uygulamalı olarak veriliyor.
Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı:
Sigara Bırakma Polikliniğine ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’na başvuran kişilere hizmet veriliyor. Bunun yanı sıra alkol ve madde bağımlılığı konularında da danışmanlık sunuluyor. Madde bağımlısı kişi ve yakınlarına destek olunmasının yanı sıra ileri tedaviye ihtiyaç duyulanların gerekli kurumlara yönlendirilmesi sağlanıyor.

Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı:
Kronik hastalıkların yönetimine yönelik tavsiye ve motivasyon çalışmaları yapılıyor. Bu bölümde ayrıca sağlıklı yaşlanma danışmanlığı da yer alıyor. Yaşlılıkta sıkça karşılaşılan sorunlar, güvenli fiziksel çevre, depresyon, alzheimer ve demans önleme gibi konularda farkındalık eğitimleri veriliyor.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM):
Kanser tarama, danışmanlık ve eğitim hizmeti verilen merkezde, korunma ve erken tanı konusunda çalışmalar da yapılıyor. Aile hekimlerince yönlendirilen bireylerin yanı sıra hedef nüfusun geri kalanının da hizmetten faydalanması için birtakım faaliyetler yürütülüyor. Kanser teşhisi konulan kişilere tedavi sürecinde destek sağlanıyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 5
  • 2
  • 2
  • 5
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Davut
    2 yıl önce

    Konya numune hastanesine gidin ultrasonu en erken 2 ay sonraya veriyor, tabi ölmezsen. Eczanelere ödediğimiz ilaç paraları uçmuş durumda, birçok bölümde randevu bulmak hem zor hem de bulsan bile haftalar sonrasına veriyor. Kısacası paran varsa özel hastaneye gidersin paran yoksa...

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English