Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletvekili Orhan Erdem gündemi değerlendirdi

Filistin meselesi, 1915 olayları, Torba Kanun, Esnafa ve çiftçilere destek müjdesi… AK Parti grup toplantıları kaldığı yerden devam ediyor. Bu kez kameralar karşısına geçen isim Milletvekili Orhan Erdem oldu.

Milletvekili Orhan Erdem gündemi değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, partisinin il binasında kameralar karşısına geçerek, gündemi değerlendirdi. Milletvekili Erdem, konuşmasına ilk olarak Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamlara değinerek başladı. Milletvekili Orhan Erdem basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamlar
Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamların gölgesinde bayram ve sonrasını buruk geçirdik. Hepimizin yakından takip ettiğimiz Filistin’de, kutsallara saldırmaktan çekinmeyen, çoluk -çocuk, genç-yaşlı demeden sivilleri katleden, adalet, hukuk ve vicdandan nasibini almamış işgalci katil İsrail, tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına yenilerini ekliyor. Tarih boyunca hep mazlumun yanında olan Türkiye ise Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm organları ile yaşanan vahşetin önüne geçebilmek için mücadele veriyor.
 
Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın son on günlük programına baktığımızda; üç semavi dinin merkezi Kudüs’te İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı öncelikle Müslüman devletlerin, bunun yanında da tüm insanlığın birlik olması yönünde çaba sarf ettiğini, 16 ülke lideri ile görüşmenin yanında Papa Fransuva ile görüşmesini görüyoruz.  10 Mayıs 2021 Pazartesi günü TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un önerisi ile Ak Parti, CHP, HDP, MHP ve İyi Parti’nin Grup Başkanvekilleri imzasıyla “İsrail’in Mescid-i Aksa Saldırılarını Kınayan Ortak Bildiri” de yayımlandı. 
 
Filistinli Müslümanlara yönelik bu katliama karşı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da hem TBMM’de tüm milletvekillerimizi bilgilendirdi hem de dış temaslarını yoğun bir programla sürdürüyor. Bu kapsamda 20 Mayıs 2021 Perşembe günü New York’ta Filistin Konulu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısına katılan Sayın Bakan, Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğimizi vurgulamış ve diğer ülke temsilcileri ile de ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir. Tüm dünya bilsin ki iki devletli kesin bir çözüm gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek.            ABD’nin sözde Ermeni soykırımı açıklamaları
ABD, Ermeni lobilerin baskısıyla hukuktan ve bilimsel kaynaklardan yoksun olarak 1915 olaylarını soykırım olarak tanıdı. Türkiye Ermenistan arasındaki normalleşme çabalarına zarar veren bu açıklama Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, dolayısıyla egemenliğimizi hedef alan art niyetli bu açıklama bizim için yok hükmündedir ve şiddetle reddediyoruz.
 
19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda ABD Dışişleri Bakanlığı Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamlarda bulundu. Gerçekle hiçbir ilgisi olmayan reddettiğimiz bu açıklama da yine bir milli bayramımızda geldi. Emperyalist güçlerin maşası işgalci Yunanistan yine bu milli günümüzde mesnetsiz açıklamalarda bulundu. Tarihi tersten okumaya yönelik bu çabalarının da Yunanistan menfaatine olmayacağı aşikâr.
 
Yine bu tarihte Avrupa Birliği Parlamentosunun genel kurulunda kabul etiği 2019-2020 Türkiye raporu Yunan ve Rum tezleri ve Ermeni anlatıları doğrultusunda hazırlanmış önyargılı, haksız ve yanlı bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Son dönemde Suriye’den başlayarak, Libya, Karabağ ve Doğu Akdeniz’deki başarılı adımları ve Kıbrıs’ta da egemen iki devlet teziyle masada yer alan, oyun kuran, işine gelmeyen oyunu bozabilen bir Türkiye, dostlarımızı sevindirirken küresel aktörler ve maşalarının oyunlarını bozmakta ve yalan yanlış, mesnetsiz ve haksız adımlar atmasına neden olmaktadır. Bu sebepledir ki son yıllarda milli ve dini bayramlarımız sürekli sabote edilmektedir.
 
Tüm dünya bilmelidir ki; Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyen ülkemiz, tüm bu adımları boşa çıkarmaya, kurulan oyunları bozmaya ve milli menfaatlerini korumaya muktedirdir.
 
Torba Kanunu Meclisten geçti
TBMM gündemine bakacak olursak; Uluslararası anlaşmalara ilişkin kanunların yanında Siyasi Partiler Kanunu, Finansal İstikrar İle Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun, İşsizlik Sigortası Kanunu, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Bankacılık Kanununda düzenlemeler yapan torba kanun da 20 Mayıs Perşembe günü Genel Kurul’dan geçti. 
 
Küresel salgının devam eden etkilerinin hafifletilebilmesi için yeni düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi Ak Parti Milletvekillerimizin imzası ile Meclisimize sunuldu. Bu kanun teklifi ile 7256 sayılı kanunun kapsamından sonraki dönemlerde borcu olan vatandaşlarımız ile başvurduğu halde ödemelerini yapamamış vatandaşlarımıza yeniden bir yapılandırma düzenlemesi, ihtilaflı ya da inceleme ve takdir işlemleri devam eden alacaklara yapılandırma düzenlemesi, işletmelerin bilançolarında yer alan gayrimenkuller ile iktisadi kıymetler için yeniden değerleme imkânı ile bilançolarda güncel değerleriyle yer almasına yönelik düzenleme, bazı kamu kurumu niteliğinde olan meslek odalarına olan borçların yapılandırılması ve karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyenler için yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde olumsuz kayıtların dikkate alınmayacağı yani sicil affı, konularında düzenlemeleri içermektedir.
  Esnafa ve çiftçiye destek açıklamaları
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni bir destek paketi daha açıkladı. İş sözleşmeleri fesih yasağını Haziran sonuna kadar uzatan bu pakette mikro ve küçük işletmelere KOSGEP kanalı ile 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin Türk lirası destek, ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım, esnafımıza gelir ve kira desteği bulunuyor. Sizin de bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayısta yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yeni müjdeleri de halkımızla paylaştı. Bu kapsamda çiftçilerimiz için açıklanan destekler ve hububat alım fiyatlarının da memnuniyetle karşılandığını görmekteyiz  
 
“Konya Nisan ayı ihracatında yüzde 78 artışla ilk 10 il arasında yer aldı”
Konya’mız geçen basın toplantımızda vurguladığımız yatırımları yanında ülkemizin ihracat ve dış ticaretine katkıları ile adından söz ettiriyor. Ülkemizin 2021 Nisan Ayı ihracatının %109 artışında Konya olarak %78 artışla ilk on il arasında yer aldık. Tarım, turizm, eğitim, endüstri ve ticaret merkezi olmanın yanında bir enerji şehri olarak ta yıldızı parlayan bir il olduk. Bu günlere gelebilmek için Konya’mız bilhassa Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimizin birlik ve beraberliği içinde Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz eliyle hükümetimiz tarafından sürekli desteklendi.
 
Milletvekili Erdem’in yurt içi ve yurt dışı temasları
Son olarak şahsımın yurt içi ve yurt dışı temas ve çalışmalarım hakkında kısa bilgi vermek isterim.  21 Mayıs Cuma günü Konya’mızda hayırsever Ali Akkanat’ın masraflarını karşıladığı Kubbe-i Hadra’nın restorasyon projesi kapsamında   “Kubbe-i Hadra’ya ilk çiniyi koymanın heyecanını hep beraber yaşadık. 
 
Aynı gün Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın  Fuat Oktay ile Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak iki günlük çalışma ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretimiz oldu. Kıbrıs’ta tamamlanan yatırımların açılışlarına katıldık.  Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve 81 İl Başkanımız ile Türkiye-KKTC gençlik buluşması programında KKTC’li gençlerle buluştuk. 
 
Sözlerimin sonunda Saygıdeğer Konya Halkımızı sevgi, saygı ve muhabbetle selamlarken başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Konya’mıza desteğini esirgemeyen Bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, İl Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza, teşkilatlarımızdaki dava arkadaşlarıma ve Milletvekili arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu çalışmalarda halkımızla temasımızı sağlayan siz değerli basın mensuplarımıza da özellikle teşekkür ediyorum”.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 9
  • 5
  • 0
  • 8
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English