Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mevlana İdris Zengin kimdir?, Mevlana İdris Zengin neden öldü? Kaç yaşında

Türk yazar ve şair Mevlana İdris Zengin hayatını kaybetti. Zengin bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Bu acı haberin ardından "Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?" sorusu sık sık gelmeye başladı.

Mevlana İdris Zengin kimdir?, Mevlana İdris Zengin neden öldü? Kaç yaşında
Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Türk yazar ve şair Mevlana İdris Zengin hayatını kaybetti. Mevlana İdris Zengin’nin vefar haberi sonrasında çok sayıda baş sağlığı mesajı yayınlandı. Peki, Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü ve hastalığı neydi?
 
Mevlana İdris Zengin 56 yaşında Kahramanmaraş’ta vefat etti. Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun  bakımda tedavi altına olan Mevlana İdris Zengin’in vefat haberinin kardeşi yazar Salih Zengin sosyal medya hesabından duyurdu.
Salih Zengin mesajında “Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun.”  İfadelerini kullandı.




 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
  
Mevlana İdris Zengin vefat haberini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabında paylaşımında “Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun…”  ifadelerini kullandı.
 
 

MEVLANA İDRİS ZENGİN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

 
Mevlana İdris Zengin, kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Zengin bugün vefat etti.

Mevlana İdris Zengin

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

 
Türk yazar ve şair Mevlana İdris Zengin Kahramanmaraş’ın Andrın ilçesinde 1966 yılında doğdu. , 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.  İkindi Yazıları, Diriliş, Dergah, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan Zengin, çocuk edebiyatı alanında da çok sayıda kitap kaleme aldı. Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği de yapan yazar, yazdığı çocuk kitaplarıyla 1987'de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, 1998'de Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü aldı. "Tuhaf Adamlar" serisindeki kitapları Almanya'daki bir yayınevi tarafından 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlandı.

Mevlana İdris Zengin, ayrıca "Asla ve Daima Nuri Pakdil" isimli bir belgeselin metnini yazdı ve konsept danışmanlığını yaptı. Belgesel TRT'de 2010'da yayınlandı. Sezai Karakoç'un şiirlerinden yola çıkarak yaptığı "Gül Sesleri" isimli şiir belgeseli de 2012'de Diyarbakır'da yapılan "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu"nda gösterilen Zengin'in, şimdiye kadar Farsça, Almanca, Arapça, Urduca, Macarca dillerine bazı kitapları çevrilerek, okurların beğenisine sunuldu

Mevlana İdris Zengin

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİTAPLARI


Kirpiler Şapka Giymez
Çınçınlı Masal Sokağı
Dondurmalı Matematik
Hayâl Dükkânı
Tehlikeli bir Kipat
Korku Dükkânı
İyilik Dükkanı
Vay Canına
Kuş Renkli Çocukluğum
Sinir Dükkânı
Ütüsüz Ayakkabılar
Sufi ile Pufi
Acayip Hayvanlar (10 kitap)
Tuhaf Adamlar (10 kitap)
İyi Geceler Bayım" (şiir)
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English