AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Sağlıkta şiddet haberlerini görmeyi hiç arzu etmiyoruz. Tam tersine hayırseverler, devlet ve yerel yönetimler iş birliğiyle yapılan güzel çalışmaların haber olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın, sağlık çalışanlarına gösterdiği nezaketi, sevgiyi ve muhabbeti duymak ve görmek istiyoruz." dedi.
Reklam alanı
Usta, Meram Devlet Hastanesinde düzenlenen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımını üstlenen hayırseverlere plaketlerin verildiği törende, hastaların ve sağlık personelinin, en iyi şartlarda hizmet vermek ve almak durumunda olduğunu söyledi.
AK Parti'nin hizmet anlayışında insana yatırımın önemine işaret eden Usta, sağlık çalışanlarının hizmet vereceği mekanların iyileştirilmesi için çalışma başlatıldığını anımsattı.
Usta, Konya'da yerel yönetimler ve hayırseverlerin desteğiyle 59 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun yenilendiğini belirterek, hedeflerinin kentteki tüm istasyonların aynı standarda kavuşturmak olduğunu vurguladı.
Özellikle salgın sürecinde önem ve kıymeti bir kez daha ortaya çıkan sağlık çalışanlarının şiddetle anılmasını istemediklerini anlatan Usta, şöyle konuştu: "Sağlıkta şiddet haberlerini görmeyi hiç arzu etmiyoruz. Tam tersine hayırsever, devlet ve yerel yönetimler iş birliğiyle yapılan güzel çalışmaların haber olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın, sağlık çalışanlarına gösterdiği nezaketi, sevgiyi ve muhabbeti duymak ve görmek istiyoruz. Buradan bir hekim olarak toplumun her kesimine seslenmek istiyorum; şiddet bir çözüm yolu ve hak değil. Şiddetle hiçbir şey çözülemez."
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Eray Çınar da yaşam ve ölüm arasında geçen sürede cana değmek adına hızlı ve doğru müdahalede bulunmanın önemine işaret etti.
Türk toplumunun yardımlaşma ve hayırseverlikle bilindiğine dikkati çeken Çınar, kamu ve hayırseverlerin ortak dayanışmasının Konya'da görülmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, sağlık istasyonlarını yenileyen ve yapımına katkı sunan hayırseverlere protokol üyelerince plaket takdim edildi.
Programa; Vali Vahdettin Özkan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile istasyonlarda görev yapan 112 Acil Servis çalışanları katıldı.
AK Parti'nin hizmet anlayışında insana yatırımın önemine işaret eden Usta, sağlık çalışanlarının hizmet vereceği mekanların iyileştirilmesi için çalışma başlatıldığını anımsattı.
Usta, Konya'da yerel yönetimler ve hayırseverlerin desteğiyle 59 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun yenilendiğini belirterek, hedeflerinin kentteki tüm istasyonların aynı standarda kavuşturmak olduğunu vurguladı.Özellikle salgın sürecinde önem ve kıymeti bir kez daha ortaya çıkan sağlık çalışanlarının şiddetle anılmasını istemediklerini anlatan Usta, şöyle konuştu: "Sağlıkta şiddet haberlerini görmeyi hiç arzu etmiyoruz. Tam tersine hayırsever, devlet ve yerel yönetimler iş birliğiyle yapılan güzel çalışmaların haber olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın, sağlık çalışanlarına gösterdiği nezaketi, sevgiyi ve muhabbeti duymak ve görmek istiyoruz. Buradan bir hekim olarak toplumun her kesimine seslenmek istiyorum; şiddet bir çözüm yolu ve hak değil. Şiddetle hiçbir şey çözülemez."
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Eray Çınar da yaşam ve ölüm arasında geçen sürede cana değmek adına hızlı ve doğru müdahalede bulunmanın önemine işaret etti.Türk toplumunun yardımlaşma ve hayırseverlikle bilindiğine dikkati çeken Çınar, kamu ve hayırseverlerin ortak dayanışmasının Konya'da görülmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, sağlık istasyonlarını yenileyen ve yapımına katkı sunan hayırseverlere protokol üyelerince plaket takdim edildi.
Programa; Vali Vahdettin Özkan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile istasyonlarda görev yapan 112 Acil Servis çalışanları katıldı.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
4
❤️
1
😊
18
😡
16
👎
20
😂
1
😢
0
😲
0
Toplam 60 tepki
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar da sözlü yada fiili şiddete maruz kalıyor ve ayrıca özel sektörde çalışan emekçi kardeşlerimiz de aynı şekilde neden sabah akşam doktor ve sağlık çalışanlarını destekleyen beyanlarda bulunuyorsunuz da daha az ücretle çalışanların hakkı emeği ile ilgili gördükleri şiddetle ilgili açıklamada bulunmuyor yada cikarmiyorsunuz
devlet dr ları da her muayeneye gelenden para kazanıyor ancak karşısısındakine insan olarak davranmıyor hastasını dinlemiyor bile ..
Bunlar hangi partinin milletvekili.??? Ben anlayamadım. Davul elinizde, tokmak elinizde... Eeee ben mi çıkaracağım yasayı???
ŞİDDET NE ZAMAN HAK ETTİĞİ CEZAYI BULUR O ZAMAN BU MEVZU BİTER,ADAM ÇOCUĞUNU AKŞAMA KADAR HASTANEYE GÖTÜRMÜYOR,ÇAY KAHVE DİZİ FASLINDAN SONRA KEYFİ YETTİKTEN SONRA BGECEDE BİN KİŞİNİN GİTTİĞİ ACİLE GELİP HIR GÜR ÇIKARIYOR...
Sen hiç insan bile olamayan sözde Doktor tarafından rencide edildinmi Leyle hanım.Siz bu yasaları çıkardıkça bunlar daha İnsanlıktan uzaklaşıyor. Bir caydırıcı unsur olması lazım. Bakanlığa şikayet ediyoruz eğitim eksikmiş zamanla bunlar tamamlanacakmış. Millet ısırarak mı tecrübe sağlayacaklar.
VATANDAŞTA SAĞLIKÇILARIN (İYİLERİNİ TENZİH EDİYORUM) KÖPEK GİBİ AZARLAMASINI ARZU ETMİYOR LEYLA HANIM.KİMSE KİMSEYE DURDUK YERE BİR TOKAT BİLE ATMAZ
işinin ehli olmayan diş hekimleeri röntgenci doktorlar tahlilci uzmanlar olduğu sürece daha çooook haber izlersiniz okursunuz.devlet kurumlarında sağlık sistemi çöktü.
Yorum Yap
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Bakan Bolat: Enflasyonda son 48 ayın, yani 4 yılın en düşük rakamlarına geldik
Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemleri güncellendi
Haber Ara