Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay’da Sağlık Sohbetleri devam ediyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicana Konya Hastanesi iş birliğinde “Medicana ile KTO Karatay’da Sağlık Sohbetleri” programı gerçekleştirildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ceyhan Baran, mart ayının “Endometriozis Farkındalık Ayı” olması dolayısıyla bu konuda eğitim verdi.

KTO Karatay’da Sağlık Sohbetleri devam ediyor
KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen “Medicana ile KTO Karatay’da Sağlık Sohbetleri” programına KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda personel katıldı. 

“Hastalığın Kadınlarda Görülme Sıklığı %70’e Kadar Çıkabiliyor”
Mart ayının “Endometriozis Farkındalık Ayı” olduğunu söyleyen Opr. Dr. Ceyhan Baran; halk arasında çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis hastalığının görülme sıklığının yüksek oranda seyrettiğini söyledi. Baran; “Genç kadınlarda %5 ile %10 arasında, gebe kalmakta sorun yaşayan kadınların %30’unda, altı aydan uzun süredir karın ve kasık ağrısı olan kadınların %60’ında, hem ağrısı olan hem de gebe kalmakta sorun yaşayan kadınlarda bu oran %70’e kadar görülebiliyor” dedi.

“İlk Tanının Konması 6 ila 8 Yılı Bulabiliyor”
Prematüre olarak doğan, aşırı kahve tüketen, yeni doğan bebekliğinde formül mama ile beslenenlerde hastalığın riskinin arttığını belirten Baran; “Zayıflama, hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, ağrılı-kanlı idrar, yan ağrısı bu hastalığın bulguları arasında yer almaktadır. Endometriozis hastalığının diğer hastalıklarla ortak semptomları olması nedeniyle ilk semptomun başlamasıyla birlikte, ilk tanı konulana kadar geçen süre 6 ila 8 yıl arasındadır” şeklinde konuştu.
Tedavi yöntemleri konusunda bilgilendiren Baran; “Eğer hastalık erken evredeyse ilaç ve aşılama tedavisi; eğer ileri evredeyse tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır. Ağrı tedavisinde ise ilaçla medikal tedavi ve cerrahi tedavi olarak iki yöntem kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi.
“Medicana ile KTO Karatay’da Sağlık Sohbetleri” programı soru-cevap bölümü ve plaket takdimi ile sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English