Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre "çok yüksek riskli" illerden Konya'da bazı vatandaşların tedbirlere uymaması tepkiyle karşılanıyor.
Reklam alanı
Polis ekipleri, salgınla mücadelede "Dinamik Denetim Süreci" kapsamında uygulamalar yapıyor.
İşlek yerlerden Alaaddin Bulvarı ve Zafer Meydanı'nda genel olarak kurallara uyulurken, bazı esnaf ve vatandaşların ise maskelerini burun ve çene altında kullandığı görüldü. Kentte vakaların fazlalığına ve yağışlı havaya rağmen trafiğin yoğun olması dikkati çekti.
"Böyle giderse daha çok vaka ve ölüm olacak"
Lokanta işletmecisi Hasan Gürbüz, Kovid-19 nedeniyle 3-4 aydır işlerinde azalma olduğunu dile getirerek, "Sadece paket servisle idare ediyoruz. Tabii herkes gibi biz de zorlanıyoruz. İşler istediğimiz gibi değil ama maske kurallarına uyulmadığı sürece böyle devam edecek gibi." diye konuştu.
Vatandaşlardan Ömür Deveci ise yetkililerin çağrılarının kentte karşılık bulamamasından şikayet ederek, "Böyle giderse daha çok vaka ve ölüm olacak." dedi.
İşlek yerlerden Alaaddin Bulvarı ve Zafer Meydanı'nda genel olarak kurallara uyulurken, bazı esnaf ve vatandaşların ise maskelerini burun ve çene altında kullandığı görüldü. Kentte vakaların fazlalığına ve yağışlı havaya rağmen trafiğin yoğun olması dikkati çekti.
"Böyle giderse daha çok vaka ve ölüm olacak"Lokanta işletmecisi Hasan Gürbüz, Kovid-19 nedeniyle 3-4 aydır işlerinde azalma olduğunu dile getirerek, "Sadece paket servisle idare ediyoruz. Tabii herkes gibi biz de zorlanıyoruz. İşler istediğimiz gibi değil ama maske kurallarına uyulmadığı sürece böyle devam edecek gibi." diye konuştu.
Vatandaşlardan Ömür Deveci ise yetkililerin çağrılarının kentte karşılık bulamamasından şikayet ederek, "Böyle giderse daha çok vaka ve ölüm olacak." dedi.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
4
❤️
0
😊
5
😡
6
👎
3
😂
1
😢
2
😲
2
Toplam 23 tepki
Hepimizdeki anlayış şu: Benden başka herkes kurallara uysun ama benim dokunulmazlığım var..... Ama virüs hepimize dokunuyorrrrrr.
Kul hakki diye bir sey var cogu kimsenin umursamadigi, bir kisinin ve birilerinin ölümen sebep olmak istemiyorsaniz maskenizi takin, ben kendim korona oldum ve cilesini cektim genc oldugum halde
Arkadaş kongrelerde bir şey olmuyor da iki Gonyalı bir araya gelince mi mevzu oluyor. Bu kadar da olmaz bee
Kongreyi bütün partiler yapıyor biliyor musun? Ayrıca nedenini de söyleyeyim. Senin gibilerin İktidar teskilatlanmamizi tamamlamaya engel oluyor yalanını engelleyebilmek için. Değilse kongreler önce yasaktı ve hiçbir parti yapamiyordu. İşin içinde olduğum için yazdım. Bilinsin istedim.
Konya nearin ayşegül kardeşler ilköğretim okulunda 4 gün yüzyüze eğitim yapılarak kararlar çiğneniyor çocuklardan bu şekilde yayılım çok hızlı bu zihniyetle daha çok vaka olur
Kul hakkının ağırlığını cezasını bilsek bunlar olmaz
Maalesef bir an önce tüm yurtta sıkı yasakların ve denetimlerin gelmesi gerekiyor. Devlet büyüklerinin bu işe el atması gerek. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Denetimle.olacak şey değil artık denetim.olmasina rağmen böyle gidiyor hâlâ.
Bizim konyalilarin umrunda değil, lakin ateş düştüğü yeri yakar, hasta olunca çok pişman olur herkes
Biz uslanmayız sayın editörrr... Burası Konya... :)
Çok haklısın
Yorum Yap
Konya'da otomobil trafik ışığı direğine çarptı: 2 yaralı
Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: 6. kez kırmızı ışık ihlalinde ehliyet iptal edilecek
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Haber Ara