Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hz. Muhammed'e hakarete yönelik protestoya polis müdahalesi: 2 ölü

Hindistan'da iktidardaki Halk Partisinden (BJP) 2 yetkilinin İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeleri nedeniyle Carkand eyaletinde düzenlenen protestolarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Hz. Muhammed’e hakarete yönelik protestoya polis müdahalesi: 2 ölü
Hint medyasındaki haberlere göre, BJP Sözcüsü Nupur Sharma ve BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın protesto edildiği gösteriler ülke genelinde sürüyor.

Söz konusu yetkililer aleyhinde sloganlar atan protestocular Sharma'nın tutuklanmasını talep etti.

Hint polisinin, Carkand'ın başkenti Rançi'deki protestolarda taş atanları dağıtmak için havaya ateş açması sonucu bazı göstericilere kurşun isabet etti.

Rançi'de bulunan Rajendra Sağlık Bilimleri Enstitüsünün yetkilileri, taş ve saçma isabet etmesi sonucu yaralanan 12 kişinin hastaneye getirildiğini açıkladı.

Rançi Emniyet Müdürü Anshuman Kumar, yaralılardan ikisinin kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı.

Emniyet yetkilileri, Rançi'de zaman zaman sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Uttar Pradeş'te 136 kişi gözaltına alındı

Diğer yandan, Uttar Pradeş Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath, üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda, "eyalette yasa dışı protestolara ve şiddet olaylarına katılanlara karşı en sert önlemlerin alınması" talimatı verdi.

Uttar Pradeş polisi, eyaletin farklı bölgelerindeki protestolara katılan 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İnternet erişimi yasaklandı

Bu arada gösteriler, ülkenin birçok kentinde barışçıl şekilde sürerken Batı Bengal eyaletinin Howrah kenti ve Uttar Pradeş 'in Prayagraj kentinde şiddet olaylarına dönüştü.

Batı Bengal hükûmeti yetkilileri, Howrah'ta internet erişiminin 13 Haziran'a kadar yasaklandığını duyurdu.

Hindistan'da son günlerde BJP'nin önde gelen isimlerinin, İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik ifadeleri tansiyonu yükseltti.

İktidar partisi söz konusu gerilim nedeniyle eleştirilerin odağı olurken İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle BJP Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verilmiş ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal da partiden ihraç edilmişti.

Sharma sözlerini geri almıştı

Sharma, gelen tepkiler üzerine Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kimsenin duygularını incitmek istemedim. Eğer sözlerimle insanları kırdıysam sözlerimi geri alırım." ifadesini kullanmıştı.

Jindal ise BJP'nin verdiği kararın önemini vurgulayarak kendini partiye adayan bir kişi olduğunu söylemişti. 

İnsanları kışkırtmaktan dava açılmıştı

Sharma'ya 9 Haziran'da "insanları çeşitli bölücü çizgiler temelinde kışkırtmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

BJP'nin gençlik politikalarından sorumlu isimlerden Harshit Srivastava, 1 Haziran'da İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.

Srivastava, Twitter paylaşımından dolayı 7 Haziran'da Uttar Pradeş eyaletinde gözaltına alınmıştı.

BJP'li yetkililerin, İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeleri tüm dünyadaki Müslümanların tepkisini çekmişti.

Birçok ülkede protesto gösteri düzenlenirken çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bunların yöneticileri söz konusu ifadeleri kınamıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English