Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

GES projeli kapalı pazar marketi hizmete açıldı

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve ilçenin 16. kapalı pazar marketi özelliği taşıyan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tamamen çevreci olarak tasarlanan ve pazar marketin çatısının üzerine yerleştirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde hem elektrik üretecek hem de vatandaş ile esnafın alışverişine konfor katacak.

GES projeli kapalı pazar marketi hizmete açıldı
Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

Karatay’ın 16’nci kapalı pazar marketi olan ve 13 milyon 500 bin liraya mal olan kapalı pazar marketin açılış programına; Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Karatay mülki amirleri, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
İLÇEMİZDE KAPALI PAZAR MARKET SAYISI 17’YE YÜKSELİYOR 
2 bin 327 metrekarelik kapalı alana sahip olan ve tek kat olarak tasarlanan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nin açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu projenin hayata geçmesinin kendilerinin Karatay’a ve vatandaşa duydukları muhabbetin bir gereği olduğunun altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay’ımıza yaptığımız her hizmet, ilçemiz için attığımız her adım ve hayata geçen her proje; Karatay’ımıza olan sevgimizin, hemşehrilerimize ve şehrimize duyduğumuz muhabbetin bir gereğidir. Karatay Belediyesi olarak hizmet ve yatırım anlayışımızın önceliği de insanımız ve insanımıza değer katan çabalardır. Çabalarımız ve Karatay’ımızın ihtiyaç ile talepleri doğrultusunda 80 mahallemizin tamamına hizmet ediyoruz. Bu kapsamda bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kalenderhane ve Büyüksinan Kapalı Pazar Marketlerimizin temellerini hep birlikte düzenlediğimiz törenle atmıştık. Aralıksız bir şekilde sürdürülen çalışmalar neticesinde yapımını tamamladığımız ve hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimizin resmi açılışını bugün yine hep birlikte yapıyoruz. Kalenderhane kapalı pazar marketimizde esnafımız rahat bir şekilde ürünlerini sergilerken, hemşehrilerimiz de konforlu bir hizmet alma imkânına kavuştular. İnşallah önümüzdeki haftalarda da artık az bir işi kalan Büyüksinan kapalı pazar marketimizi de hizmete açacağız. Bu iki projemizin de tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde kapalı pazar market sayısı 17’ya çıkacak. İlçemiz hali hazırda 1 adet yarı açık semt pazarı ve 1 adet de açık semt pazarı bulunduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 
GES ÖZELLİĞİ SAYESİNDE ALIŞVERİŞE KONFOR KATACAK HEM DE ELEKTRİK ÜRETECEK
Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nde idari bölüm ve güvenlik odasının yanı sıra çay ocağı, mescit, bay-bayan ve engelli tuvaletleri ile elektrik ve hidrofor odalarının da bulunduğunu söyleyen Başkan Hasan Kılca, pazar marketinin üzerinin tamamen güneş enerji santrali panelleriyle donatıldığını bu sayede elektrik de üretileceğini kaydetti. 
Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı: “Karatay Belediyesi olarak Tatlıcak ve Saraçoğlu mahallelerimize iki adet Güneş Enerji Santrali kurduk. Bununla yetinmedik ve yenilenebilir enerji alanında doğa dostu yeni nesil projeler üretmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl temellerini atarak bugün açılışını yaptığımız Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz ile Büyüksinan Kapalı Pazar Marketimiz bu amaçla hayata geçen hizmetlerimizden. Kapalı pazar marketlerimizin hemşehrilerimize konforlu hizmet imkanı sunacak olmalarının yanında bu projelerimizin en önemli özelliği, çatılarının Güneş Enerji Santralleriyle (GES) donatılmış olmasıdır. Toplamda 13 milyon 500 bin liraya mal ettiğimiz Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz; betonarme duvara sahip ve üzeri açılır-kapanır kepenk sistemiyle komple kapatıldı. Çatısı çelik konstrüksiyon olup, marketimizin çatısı komple güneş panelleriyle donatılmıştır. Bu sayede yıllık 472 Mwh enerji üretimi olabilecek. Dolayısıyla kapalı pazar marketimiz, hem hemşehrilerimizin ve esnafımızın alışverişine yeni bir konfor katıyor hem de enerji üretiyor. Önümüzdeki haftalarda da aynı özelliklere sahip Büyüksinan Kapalı Pazar Marketimizin de açılışını yine hep birlikte yapacağız inşallah. Karatay Belediyesi olarak hemşehrilerimize hizmetin en güzelini sunmaya ve insanımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz hayırlı mübarek olsun. Esnafımıza hayırlı ve bol bereketli kazançlar diliyorum.” 

KARATAY BELEDİYESİ, HİZMETLERİYLE İLÇEYE ÖNEMLİ DEĞERLER KATIYOR 
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, bugüne kadar birbirinden önemli hizmetleri yaparak vatandaşların huzur ve mutluluğuna katkı sunmanın Cumhur İttifakı’nın en önemli anlayışı olduğunu belirtti. 

Mustafa Uzbaş; “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Karatay Belediyemiz de birbirinden önemli ve ilçemize yakışır hizmetlerle şehrimize değer katıyor. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi de bölgedeki hemşehrilerimizin alışveriş ihtiyacının konforlu bir şekilde karşılanmasına olanak sağlarken, pazar esnafımıza da önemli katkılar sunacaktır. Projenin aynı zamanda elektrik üretmesi de temiz enerji alanına da önemli bir örnektir. Bu vesileyle yatırımın hizmete girmesinde emeği olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

KARATAY BELEDİYESİ İLÇENİN DÖRT BİR YANINA BİRBİRİNDEN GÜZEL VE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYOR
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi projesinin AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunun altını çizerek, projenin hayata geçmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti. 

Başkan Ahmet Pekyatırmacı şunları aktardı: “Konya Belediyeleri olarak yorulmadan, yılmadan durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca da görevi devraldığı günden bu yana Karatay’ın her mahallesine her sokağına yatırımlarına çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Karatay’da okullardan sağlık tesislerine, spor tesislerinden fiziki ve kültürel çalışmalara kadar çok sayıda hizmet yapılıyor. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi de sadece Pazar esnafına ve vatandaşa hizmet vermeyecek aynı zamanda enerji üreten de bir tesis. Bu tesis hem kendi kullanacağı elektriği üretecek hem de belediyenin ekonomisine de bir katkı sunacak. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum.” 
HALKA OLAN SAYGI İŞTE BUDUR
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’ni çok beğendiğini ifade ederek vatandaşların rahatlıkla alışverişini yapabilecekleri bir hizmetin ortaya konduğuna vurgu yaptı. 

İl Başkanı Hasan Angı, “Bu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz araçlarıyla rahatlıkla buraya gelerek alışverişini oldukça konforlu bir şekilde yapabilecekler. Halka olan saygı işte budur. Bu Pazar marketin çatılarına konan güneş enerji panelleri bir taraftan elektrik enerjisi üretirken, kurulan sistemle aynı zamanda bu güneş ısısının pazarda alışveriş yapan esnaf ile vatandaşı rahatsız etmesinin de önüne geçilmiş oluyor. Karatay Belediyemizin bu modern yatırımları sayesinde önemli bir ekonomik getiri de sağlıyor. Bu güzel yatırım dolayısıyla Karatay Belediyemizi tebrik ediyorum. Hayırlı mübarek olsun” şeklinde konuştu. 

KARATAY BELEDİYE BAŞKANIMIZ VATANDAŞA NE SÖZ VERDİYSE FAZLASINI YAPTI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan açılışta yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Karatay Belediyemizin bir başka hizmetinin açılışına şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Belediye Başkanımız Hasan Kılca, seçim öncesinde ilçemize ne sözü verdiyse bugüne kadar hepsi hatta çok daha fazlası yerine geldi çok şükür. Bizler de MHP teşkilatları olarak hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizin yaptıkları hizmetleri yakından takip ediyoruz ve yapılanları takdir ediyoruz. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimizin hayırlı olmasını diliyorum.” 
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MESLEĞİMİZİN ZORLUKLARININ FARKINDA OLARAK BİZLERE HER ZAMAN DESTEK OLUYOR
Son olarak söz alan Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek ise, “Bizler pazarcı esnafı olarak kışın soğuk yazın sıcağın ortasında 16 saatleri bulan çalışma saatlerimizle halkımıza hizmet veriyoruz. Bu zorluklarımızın farkında olarak belediye başkanlarımız da bizlere her zaman destek oluyor ve kapalı pazar marketler yapıyorlar. Bu vesileyle, odam ve esnaf arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Karatay Belediye Başkanımız iki yeni kapalı pazarı tamamlayarak bugün Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimizi açıyoruz. Önümüzdeki haftalarda da Büyüksinan Pazar marketimizi açacağız inşallah. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz hayırlı mübarek olsun” dedi. 

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından Kalenderhane Mahallesi’ne 13 milyon 500 bin lira maliyetle kazandırılan ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerji Santrali (GES) projeli Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ayrıca projeyi inceleyerek pazar markette alışveriş yapan pazarcı esnafı ile vatandaşla da bir araya geldiler. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 1
  • 2
  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    ayşe
    2 yıl önce

    konyamızın yüzakı karatay belediyesi iyi çalışıyor emeği geçenleri kutlarım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    Misafir
    2 yıl önce

    Eskiden pazar yerlerinde hoparlörden toplu dualar yapılarak alış verişe başlanırdı, şimdi hiç Yahudi Pazarından farkı yok. Ahilik kültüründe de bu dua vardı. Dua ile işe başlama.

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)
  • I
    İmam
    2 yıl önce

    Sen yap güzel kardeşim her şeyi devletten bekleme. Sen allahın kulusun istediğin yerde istediğin şekilde dua edersin. Allah kabul etsin.

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • SK
    SEZGİN KOÇ
    2 yıl önce

    KARATAY BELEDİYEMİZ SAĞOLSUN HEM PAZARCIMIZI HEM VATANDAŞIMIZI DÜŞÜNÜP KAPALI PAZAR YAPIYOR DARISI SELÇUKLU BELEDEYESİNDEKİ ŞEFİKCAN PAZARINA AYDINLIK PAZARINA.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Allah cc mübarek eylesin. Uzun isimlere gerek yok bence. Bilen bilir bilmeyen kendi bilir.Helal temiz dürüst bol kazançlar diliyorum. Aldatan bizden değildir uyarısı var. Esnafın malını eliyle ezenlerde Kul hakkına girmesinler. Hanutçuluk, bağırma halen tartışılır bir konu temkinli olmada fayda var.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English