Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzurum'da kadınlara meme kanseri taraması

Mobil tırdaki mamografi taramaları yarın akşama kadar sürecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Erzurum'da İl Sağlık Müdürlüğünce "Meme Kanseri ve Farkındalık Ayı" etkinliği kapsamında, kadınlara mobil tırda meme kanseri taraması yapıldı.


İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir koordinesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda açılan stantta, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay ile İl Sağlık Müdürlüğünde görevli halk sağlığı uzmanları, vatandaşlara meme kanseri hakkında bilgi verdi.


Standı ziyarete gelenlerin yakasına sağlık ekiplerince pembe kurdele takıldı, daha sonra burada konuşlandırılan mobil tırda kadınlara meme kanseri taraması gerçekleştirildi.


Kentteki sağlık yöneticileri, standın bir köşesinde bulunan "Söyleyeceklerim var" yazılı pembe kağıtlara yazdıkları notlarla iyi dilek ve temennilerde bulundu.


Mobil tırdaki mamografi taramalarının yarın akşama kadar süreceği öğrenildi.


- "Kanserlerde erken teşhis hayat kurtarır"


Standı ziyaret ederek pembe kağıtlara, "Kanserler artık çözümsüz değil, erken tanı ile tedavi başarısı çok yükseldi, herkesi taramaya davet ediyorum. Kanserlerde erken teşhis hayat kurtarır" notunu yazan Gürsel Bedir de hizmeti vatandaşların ayağına getirdiklerini belirterek, kadınları mobil tırda mamografi çektirmeye davet etti.


- Kanser tarama tırı il genelindeki bütün ilçeleri ziyaret edecek


İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Fisun Karaşahin de AA muhabirine, ekim ayının tüm dünyada meme kanseri farkındalık ayı olduğunu söyledi.​​​​​​​


Bu çerçevede kentteki kadınlara farkındalık kazandırıp erken dönemde meme kanseri taramalarını yapmak için çalıştıklarını anlatan Karaşahin, "Tüm vatandaşlarımızı, özellikle kadınlarımızı buraya davet ediyoruz. İl genelinde kanser tarama tırımız bütün ilçeleri ziyaret edecek, ilçedeki kadınlarımızı meme kanseri taramaları için tırımıza davet ediyoruz. Kadınlarımızın varlığıyla bizlerin çalışmaları kıymetleniyor." dedi.


Karaşahin, ekim ayını tam anlamıyla meme kanseri için farkındalık çalışmaları yaparak geçireceklerini belirterek, ay boyunca vatandaşlara meme kanserine karşı bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar da yapacaklarını sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English