DOLAR : 42,86₺
EURO : 50,37₺
STERLİN : 57,43₺
GRAM : 6.002,64₺
ÇEYREK : 9.874,84₺
CUMHURİYET : 39.180,96₺
Sağlık

“Devlet memuru şemsiye değil; kalem tutar”

Eklenme: 25.01.2022 - 13:30

Sanatçı Bülent ERSOY’un Anıtkabir ziyaretinde şemsiye tutan subay ile ilgili bazı basın yayın organları ile emekli bir generalin yapmış olduğu açıklamaya, Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN’den tepki geldi.

“Devlet memuru şemsiye değil; kalem tutar”
Reklam alanı
SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ yaptığı açıklamada; Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli sivil devlet memurlarının, tıpkı subay ve astsubaylar gibi tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birer çalışanı olduğunu, ülkenin bekası için idari, mali, teknik, tedarik, hukuki ve sağlık hizmetlerinde görevini var gücü ile yapan onurlu ve şerefli insanlar olduğunu, görev tanımlarında şemsiye tutmak gibi bir görevin yer almadığını belirtti.

Aile ve Devlet terbiyesi almış tüm sivil devlet memurlarının, mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamış bir sanatçıya bırakın şemsiye tutmayı, onu sırtında bile taşıyabileceğini belirten Başkan CENGİZ, “konu ile ilgili kullanılan ifadelerin, kullanılan üslubun ve bir zümreyi aşağılayıcı açıklamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. 

Konu hakkında Milli Savunma Bakanlığı’na da başvuru yaptıklarını belirten Genel Başkan CENGİZ, yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 1
😊 3
😡 4
👎 5
😂 1
😢 1
😲 1
Toplam 19 tepki

Yorumlar

  • Flk 1420 gün önce

    Laf olsun diye konuşmuş sun ...

  • KEVSER 1421 gün önce

    ne çok uzattınız amaa... kalemde tutsun, şemsiyede tutsun, insanların yaptığı davranış mesleğiyle bağdaştırılamaz...

Yorum Yap