Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balonlar, primer immün yetmezliğine dikkat çekmek için gökyüzünde

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleri, sağlık çalışanları ve hasta yakınları, “kalıtsal bağışıklık sistemi yetersizliği” olarak nitelenen primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Balonlar, primer immün yetmezliğine dikkat çekmek için gökyüzünde
SÜ Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı ekibince 22-29 Nisan Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen buluşmaya SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İnci Kara, Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, hekimler, sağlık çalışanları ve hasta yakınları katıldı.
SÜ Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasibe Artaç, Başhekimlik önünde düzenlenen buluşmada, primer immün yetmezlikte erken tanı ve tedavinin sağlanması, hastalıkla ilgili hasta ve ailelerin bilgilendirilmesi, vatandaşlarda farkındalığın oluşturulmasını amaçladıklarını söyledi. Primer immün yetmezliğin enfeksiyona yatkınlığı artırarak solunum sistemi, deri, bağırsak başta olmak üzere önemli organları etkileyerek hasar bırakabildiğini ifade eden Prof. Dr. Artaç, “Bu hastalıklar, ölümcül enfeksiyona da yol açabiliyor. Tüm dünyada yaklaşık 6 milyon kişinin primer immün yetmezlikten muzdarip olduğu belirtiliyor.  Bu hastalıklar, tüm popülasyonun yaklaşık yüzde birini etkiliyor.” dedi.

Artaç, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’nda tüm dünyada balon uçurma etkinliklerinin düzenlendiğini belirtti. Uçan her balonun erken tedaviye ulaşan, tanısı konulan ve takibe alınan hastaları ifade ettiğini anlatan Artaç, “Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneğinin desteğiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı olarak tüm Hastanemizle birlikte bu etkinlikte farkındalığı artırmak için ‘bir katkımız olsun’ istiyoruz. Etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından hekimler, sağlık çalışanları ve hasta yakınları, primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English