DOLAR : 43,09₺
EURO : 50,73₺
STERLİN : 58,38₺
GRAM : 6.346,42₺
ÇEYREK : 10.430,97₺
CUMHURİYET : 41.391,94₺
Sağlık

Aşıdan sonra ilaç da yolda: Klinik testler başladı

Eklenme: 24.03.2021 - 12:12

Pfizer Covid-19 için oral antiviral bir ilacın erken aşama klinik denemelerine ABD'de başladığını açıkladı.

Aşıdan sonra ilaç da yolda: Klinik testler başladı
Reklam alanı
Yeni tip koronavirüse karşı onay alan ilk aşının üreticisi Pfizer’dan heyecan veren haber geldi.

Şirket Covid-19 hastalarına oral yolla verilebilecek bir ilaç geliştirilmek için ABD’de erken aşama klinik denemelerine başlandığını açıkladı.

Gelen ilk sonuçlar ise umut vaad ediyor

Şirket, ilk laboratuvar çalışmalarında ilacın başarılı etkiler gösterdiğini bildirdi. Virüsün hücrelerde çoğalmasını engellemesi beklenen ilacın, HIV ve Hepatit C gibi diğer viral hastalıkların tedavisinde de etkili olduğu belirtildi.

Hastaneye yatışı engelleyecek ilaç da yolda

Pfizer erken evre koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılabilecek bir başka ilaç üzerinde çalışıldığını da bildirdi.

Pfizer Küresel Araştırma Geliştirme ve Medikal Başkanı Mikael Dolsten , ilaç adayının, hastaların hastaneye kaldırılmasına veya yoğun bakımda kalmasına gerek kalmadan enfeksiyonun ilk belirtisinde reçete edilebileceğini söyledi.

Yalnızca aşı değil, diğer tedaviler de önemli

Dolsten yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgınıyla mücadele için hem aşı yoluyla önleme hem de virüsü kapanlar için hedefe yönelik tedavi gerekli. Pandeminin hem şimdi hem de ötesinde tedavi seçeneklerine erişimin kritik olacağı görülüyor" dedi.

Sağlık uzmanları, pandemiyi tamamen sona erdirmek için sadece aşıların değil, bir dizi tedavinin olması gerektiğini söylüyor.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 2
❤️ 0
😊 1
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 5 tepki

Yorum Yap