Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

1 Temmuz'da hangi kısıtlamalar kaldırılacak?

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz saat 05.00'te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Peki, 1 Temmuz'da hangi kısıtlamalar kaldırılacak? İşte detaylar…

1 Temmuz’da hangi kısıtlamalar kaldırılacak?
İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz saat 05.00`te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı.

Peki 1 Temmuz`da hangi kısıtlamalar kaldırılacak? İşte İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgenin detayları…

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SONA ERECEK
Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, 1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00`ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sona erecek.
ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMALARI
Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da sona erecek.
TÜM İŞ YERLERİ FAALİYET GÖSTEREBİLECEK
Tüm iş yerleri, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra "Sağlık bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ndeki tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebilecek.
,
SİNEMA SALONLARI AÇILIYOR
Sinema salonları, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek.
YEME-İÇME YERLERİ
Masa veya sandalyeler arasındaki mesafe kuralına uyulmak kaydıyla, yeme-içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar uygulanmayacak.

KAHVEHANE VE KIRAATHANELER
Kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynanmasına ve oynatılmasına ilişkin kısıtlamalar da sona erdirilecek.
KONAKLAMA TESİSLERİNDE MÜZİK YAYINLARI
Konaklama tesislerinde saat 22.00`de, diğer yerlerde ise saat 21.00`de sona eren müzik yayınları (canlı icra edilenler de dahil), bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar 1 Temmuz tarihinden itibaren saat 24.00`e kadar yapılabilecek.

PİKNİK ALANLARINDAKİ KISITLAMALAR
Park, bahçe, kamp alanı, piknik ve mesire alanlarına getirilen ilave kısıtlamalar kaldırılacak.
NİKAH VE DÜĞÜN MERASİMLERİ
Nikah ve düğün merasimlerinde, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00`e kadar yapılabilecek. Düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek.

Nikah ve düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek.
Köy düğünlerine de 1 Temmuz`dan itibaren izin verilecek. Sokak düğünlerine izin verilip verilmeyeceğine ise hıfzıssıhha kurulları karar verecek.
KONSER, FESTİVAL, GENÇLİK KAMPI ETKİNLİKLERİ
Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılmak ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi`nde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KISITLAMALAR KALKACAK
Şehir içi ve şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki kapasite sınırlamalarına son verilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırılacak.
NORMAL MESAİ DÜZENİNE DÖNÜLECEK
Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00­16.00 mesai uygulaması sona erecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Şamil
    3 yıl önce

    Yasaklara hayır bundan sonra herkes kendi tedbirini kendi alacak

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English