Son Dakika Haberler

Aykut Kocaman'dan Avrupa mesajı!

Eklenme Tarihi: 11.01.2019 - 14:22

Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, "Avrupa’yı aramak istiyoruz. Takım için, şehir için bu eşik gerekiyor. " dedi.

Aykut Kocaman’dan Avrupa mesajı!
3 Ocak’tan bu yana devre arası kamp hazırlıkları için Antalya Belek’te sürdüren Atiker Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman'ın yüzü gülüyor.

Takıma katıldıktan sonra iç sahada puan kaybetmeyen ve 1.5 puan ortamalasını yakalayan Aykut Kocaman kamp süresince futbolcuların geri dönüşlerden oldukça memnun. 

Kocaman, takımın eksiklerinin giderilmesine yönelik yapılan antrenmanlarda olumlu gelişmeler yaşarken ikinci yarıdandan da umutlu...
  
HEDEF AVRUPA 
Kocaman verdiği röportajda "Lig sounda 2. takım, 8. de olabilir. 8. takım 2. de olabilir. Yani bizim de Konyaspor olarak sezonu ikinci sırada bitirme şansımız görünüyor. Olumlu tarafı bu ama puanlar çok yakın. Yani kötüye de dönebilir. Biz tüm bunları göze alarak buralarda Avrupa’yı aramak istiyoruz. Takım için, şehir için bu eşik gerekiyor. Olursa direkt gruplara gitmek harika. İki kez Konyaspor bunun avantajını kullandı. Takım hırpalanmadan başlıyor. İki senelik bir birikim var. Oyuncu grubu biraz daha hedefi yükseltebilir ve grup aşamasından çıkmayı düşünebileceğimiz bir ortam oluşturabiliriz" ifadeleri ile aklındaki gerçek hedefi ortaya koydu. 

Aykut Kocaman puanların birbirine bu kadar yakın olduğu ligde Avrupa kupalarına tekrar katılabilme hedefi ile ikinci yarıda sahaya çıkacakları duygusunu dışa aktarmış oldu.

ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ
Kocaman artık pahalı transferler döneminin kapandığına işaret ederken  "Hem altyapıdan oyuncu yetişsin, hem pilot takım olsun, hem yıldızlar gelsin hem başarı gelsin. Var mı böyle bir dünya... Mesela geçmişe bakıldığında Ömer Ali, Selim Ay, Abdülkerim... Transfer yasağı olan dönemlerde şans buldular ve geldiler. Bunu politika haline getirirseniz takımda 10 tane en azından olacak demek ki... Real Madrid, Barcelona yapıyor bunu. Takımlarında 10’ar tane altyapı oyuncusu var. Daha ötesi var mı? Buralara yapılan yatırımın israf değil tasarruf olduğunu görünce kurtuluruz" dedi.

Kaynak: