DOLAR : 42,81₺
EURO : 50,12₺
STERLİN : 57,43₺
GRAM : 5.993,17₺
ÇEYREK : 9.856,00₺
CUMHURİYET : 39.106,07₺
Kültür-Sanat

Kazakistan'da "Kazak Hanlığı. Altın Orda" filminin galası yapıldı

Eklenme: 26.02.2019 - 19:50

Filmin yönetmeni Rustem Abdraşev: "Kazak Hanlığı'nı yeniden canlandırmış, o dönemlere gitmiş gibi olduk. Projeden sonra bambaşka birileri olarak çıktık. Kim olduğumuzu, köklerimizin nerden geldiğini ve nereye gittiğimizi anladık. Şimdi bu bizim için çok önemli"

Reklam alanı
ASTANA (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana'da, "Kazak Hanlığı. Altın Orda" filminin galası yapıldı.

Merkez Konser Salonu'nda gerçekleştirilen galaya, Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamediulı ile milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmenliğini Rustem Abdraşev'in üstlendiği filmin gösteriminin ardından konuşan Bakan Muhamediulı, filmin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatıyla hazırlandığını belirterek, Nazarbayev'in, "tarihini bilen, ona değer veren ve öven halkın geleceği büyük" ifadelerine atıfta bulundu.

Abdraşev de projenin 4 yılda hayata geçirildiğine işaret ederek, "Kazak Hanlığı'nı yeniden canlandırmış, o dönemlere gitmiş gibi olduk. Projeden sonra bambaşka birileri olarak çıktık. Kim olduğumuzu, köklerimizin nerden geldiğini ve nereye gittiğimizi anladık. Şimdi bu bizim için çok önemli." diye konuştu.

Rustem Abrdaşev ayrıca, Kazak Hanlığı'nın kurulmasıyla babaların kendilerini bir "halk" olarak kanıtladığını dile getirdi.

-"Kazak Hanlığı. Altın Orda" filmi

Film, Kazak Hanları Kerey ile Janıbek'in düşmanların işgali altındaki topraklarını geri alarak 1465 yılında Kazak Hanlığı'nı kurmasını anlatıyor.

Tarihi kaynaklara göre, Kazak Hanlığı 382 yıl hüküm sürüyor.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap