Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zorluklar birlikte aşılır

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta Cuma Hutbesinin konusunu afetlere ayırdı. “Gün, ayrışma değil kenetlenme günüdür” çağrısının yapıldığı hutbede, devlet millet dayanışması içinde aşamayacağımız engellerin olmayacağı hatırlatıldı. Cuma namazı öncesi Konya'daki tüm camilerde afetlerin sona ermesi için dua edildi.

Zorluklar birlikte aşılır
Her hafta olduğu gibi bu haftada Müslümanlar Cuma günü camilere akın ediyor. Ezan okunmadan önce camileri koronavirüs önlemleri çerçevesinde dolduran cemaat, önce cuma vaazını dinliyor. Tabi, cuma namazının olmazsa olmazı hutbe… Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftanın Cuma Hutbesini afetlere ayırdı.
“Zorluklar birlikte aşılır” başlığı adı altında verilen hutbede afetlere karşıda dayanışma, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Ayrıca yangınların ve afetlerin son bulması, doğal afetlerde hayatını kaybedenler, millet ve memleketimizin selameti ve musibetlerden kurtulmamız için Cuma günü Cuma namazından önce Konya’nın 31 ilçesindeki 3 bin 226 camide dualarda bulunup, tövbe ve istiğfar edildi.

İşte Cuma Hutbesi'nin bu haftaki konusu:
Muhterem Müslümanlar! Geçen hafta afet gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Cennet yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızda çıkan yangınların çoğu söndürüldü elhamdülillah. Bazı bölgelerimizde ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Cenâb-ı Hak, en kısa sürede bu afetten de kurtulmayı bizlere nasip eylesin. Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Aziz Müminler!
Evet, bugün mahzunuz, üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz kardeşlerimiz, yanan ormanlarımız, yitirdiğimiz masum canlar her birimizin yüreğini dağlıyor. Ancak biliyor ve inanıyoruz ki bizi biz yapan değerlerin etrafında kenetlenip kardeşlik şuurumuzu diri tuttukça başaramayacağımız imtihan yoktur. Tarih boyunca Allah’ın yardımı, devletimizin kararlılığı ve milletimizin azmiyle nice zorluğu birlikte göğüsledik. Bugün de devlet millet dayanışması içinde aşamayacağımız engel yoktur. Toplu vurdukça yüreklerimiz üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Nitekim Rabbimizin müjdesi açıktır: “Şüphesiz zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber kolaylık vardır.”  
Kıymetli Müslümanlar!
Gün, ayrışma değil kenetlenme günüdür. Gün, birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi canlı tutma günüdür. Sevinç ve mutluluğumuz gibi hüzün ve kederimizi de paylaşma günüdür. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s) biz müminleri şöyle tarif etmektedir: “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir beden gibidir.”
Değerli Müminler!
İbrahim (a.s)’ın atıldığı ateşi söndürmeye koşan karınca misali, bugün her birimize düşen sorumluluklar vardır. Her şeyden önce sağduyumuzu ve sükûnetimizi muhafaza edelim. Yangın, sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve tedbirli olmayı milli bir mücadele olarak görelim. Gerekli hallerde yetkili mercileri haberdar edelim. Küçücük bir hata ve ihmalin çok ağır neticeleri olabileceğini unutmayalım.

Bu vesileyle başta yangınlar olmak üzere afetlerde hayatını kaybedenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüce Rabbimiz, afetlerle canla başla mücadele eden kardeşlerimizin işini kolaylaştırsın ve onların yardımcısı olsun. ( Konhaber - Kemal Sayın) 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 1
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Toros
    3 yıl önce

    Şimdi reklamlar. Her olayda diyanetin bir rol calma olayi artik iyice garip gelmeye basladi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • IA
    İsmail Aktaş
    3 yıl önce

    Amin AMİN Amin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • HY
    Harun Yusuf Nuhhan
    3 yıl önce

    Devlet yönetiminde adalet olmaz ise felaketler engelenemez. Ben hükümettekilere bir şey diyemem fakat bu felaketler hep kendini düşünen milletvekilleri ve resmi dairedeki vatandaşlarımızın yüzünden Belediye iş saati cıkışı bakın memurlar hangi arabalara biniyor daire başkanları nerelerde oturuyor asla gözüm yok resmi dairelerdekiler alenen ticaret yapıyor Tarla arsa alıp satıyor hepsine deyil sözüm üniversitelerde aynı ve cogu devletin zamanıni calan zaman hırsızları.Vekiller ASIL olan vatandaşlari unuttu köşe dönme derdinde. Halk yönümüzü unuttuk suclu kendini görüp birbiri ile tartısırken resmi daireler kendini salanlar oldu. bu devlet kademelerine hak adalet ve helali getireceksin. Devlet adaletle ayakta kalir müslüman denmekle deyil. Ne der Hz. ALİ R.A Devletin dini olmaz devletin adaleti olur.Devlet tranway getirir. Cafe acıp lokanta acıp digerlerinin ekmegine mani olmaz banliyo tren getirir yolu daraltmaz trafigi rahatlatır. Muftü cıkıp dua edecegız demez kendi kurulusü dua ordusu gece imamlarını toplar gizlice dua eder.müdürler 1 kg domates alıp şöförüyle akşama hanım yemek yapacak bunu gotür demez hep halk vatandaşmı suclu günahkar. Kardeşim bu ulke 72.5 du şimdi 73.5 oldu artı nerden geldi diyen varsa şimdi gey lerde var. Adamlar 5 yıl millet vekili olmuş emekli vatandaş niye 25 yılda emekli adaletmi hakmi helalmi,hemde 10 katı emekli maaşı bakanların yükü cabası. Niye hep vatandaş günahkar hep suçlu. Hadi 72.5 la helalleştin GEY le nasıl helalleşecen düşündümü buna imamlarda dahil soba yakmaz cami temizlemez cuma ezani okunurken de susmaz ezanvakti duaların kabul saati dua hakkıni alır elinden yani kisaca neslini bildigini vekil bu ülkede gey var kuzum resmi dairede düzgün hakkıyla calıs diye yetistirecek ebebeyn lazım. Hanginiz konya millet vekillerinin babasını tanıyorsunuz. Hangimiz bu başkani vekili istemiyoruz diye partiye faks telefon cektik yada giittik. ANKARAYA GÖNDERDİGİNI TANIMSZSAN DAHA BİZ BİRBİRİMİZE COK STEM EDERİZ. UNUTMAYIN ASIL BİZİZ VEKİLE EMİR VERİLİR EL PENCE DURULMAZ. ASILLIGINI BİLMEYENDENDE BU ÜLKEYE FAYDALI SEÇMEN OLMAZ.ADAM GİBİ ADAM SECELİM ÖNÜMÜZE HER KONULANA EVET DEMEYELİM 15 TEMMUZDA REİS NE DEDİ BEN BU ÜLKEDE HALKDAN BAŞKA GÜÇ TANIMIYORUM.GÜCÜNU ASILLIGINI GOSTER MEMLEKETİ GÜLLÜK GÜLİSTAN YÖNET YOKSA FETÖNÜN ADAYLARİNIN önunü alamazsın.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
  • Ersin Sarı
    3 yıl önce

    Cumada hutbede iken özümüze ne kadar yabancılaştık diye aklıma geldi. Peygamberimiz müslümanlar beden gibidir birinin ağrısı diğerinin de canını yakar diyor. Birbirimize özellikle de siyasi gerekçelerle ne kadar kin ve nefret dolu olup müsamahasızlaştığımızı fark ettim. Bundan sonra kimseye kırıcı yorum yapmayacağım zaten yapmamaya çalışıyordum ama Tüm hemşehrilerime en kalbi selam ve muhabbetlerimle

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English