Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ZİYNET SALİ KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

ZİYNET SALİ KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Türk Pop Müziğine yön veren isimlerden biri olan Ziynet Sali 29 Nisan 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya geldi. Uzun yıllar ailesi ile birlikte Londra'da yaşamıştır.
1981 yılında döndüğü KKTC'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Ziynet Sali, KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev aldı.

TÜRKİYE’DE MÜZİK KARİYERİNE NASIL BAŞLADI?

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun oldu. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalara başlamıştır.
"BA-BA" albümü ile müzik sektörüne giriş yaptı. İlk albümünden itibaren Yunan müziği çalışmalarına başladı. İlk çalışmalarında rebetiko tarzında da eserler veren Sali, günümüzde yalnızca pop tarzında eserler vermektedir.

Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya sürdü. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi oldu. 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürüldü ve bu albümle grafiğini yükseltti. Dördüncü stüdyo albümü Herkes Evine, 2008’de DMC etiketiyle yayımlandı ve ertesi yıl bu albüme “Biz de Böyle” şarkısının eklenmesiyle Biz de Böyle + Herkes Evine adlı albüm piyasaya sürüldü. 2010’da DMC tarafından yayımlanan albüm dışı ilk single’ı “Rüya”, Türkiye listelerinde bir numaraya yükselen ilk şarkısı oldu.

2010’da “Bize Yeter” single’ı ve 2011’de, kariyerinin ilk derleme albümü Collection satışa sunuldu. 2012’de ‘’Sonsuz Ol’’ adlı beşinci stüdyo albümü piyasaya çıktı. Ertesi yıl, ilk konser albümü ‘’Bir Akdeniz Rüyası’’ yayımlandı. 2012 yılında çıkardığı “Sonsuz Ol” isimli albümündeki ”Her şey Güzel Olacak” isimli şarkının video klibi Kral TV tarafından yılın en iyi video klibi seçildi. 2013'te yayımlanan "Gelemiyorum Yanına" single'ının ardından tekrar DMC ile çalışmaya başlayan sanatçının 2014'te yayımlanan "Bugün Adım Leyla" single'ı ile konser kayıtlarının yer aldığı Bugün Adım Leyla albümü, ertesi yıl piyasaya sürüldü.

2015'teki altıncı ve son stüdyo albümü No.6 sonrasında sırasıyla "Ağlar mıyım? Ağlamam" ,"Magic", "Deli Divanenim" ve "Hadi Hoppala" olmak üzere dört single çıkarırken "Magic" single'ı Sali'nin ilk İngilizce şarkısı oldu. 2018’de, Ferdi Tayfur'un 1991 çıkışlı "Bana da Söyle" şarkısının cover sürümü, bir video klip eşliğinde DMC etiketiyle yayımlandı. Mp3 Dayı tüm Ziynet Sali şarkılarını sizler için bir araya topladı.

BOL ÖDÜLLÜ VE ÇOK YÖNLÜ TEPEDEN TIRNAĞA SANATÇI

Müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Ziynet Sali bazı dizilerde de konuk oyuncu olarak yer almıştır. Show TV'de yayınlanan Cennet Mahallesi dizisinin 100. bölümünde konuk oyuncu olarak kendisini canlandırdı. Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin 21. bölümünde, konuk sanatçı olarak yer aldı. Ocak 2007'de vizyona giren Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde canlandırdığı Rum şarkıcı karakteriyle kariyerinde ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanan ve adaylıklar elde eden Sali'nin Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde iki ödülü de bulunmaktadır.

Sanatçının Tüm Müzikleri İçin : https://www.mp3dayi.com/sanatci/ziynet-sali-mp3-indir-muzik-dinle Sayfasınız Ziyaret Edebilirsiniz!
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English